REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Vytauto Šauklio nuotr.

Lietuvoje žiemos sezonas jau pasibaigė, atėjo pavasaris. Tačiau reikia nepamiršti, kad vairavimo sąlygos dar nėra idealios. Šiąnakt ir rytoj tikėtinas plikledis bei lijundra, taip pat lietus.

27

Lietuvoje žiemos sezonas jau pasibaigė, atėjo pavasaris. Tačiau reikia nepamiršti, kad vairavimo sąlygos dar nėra idealios. Šiąnakt ir rytoj tikėtinas plikledis bei lijundra, taip pat lietus.

REKLAMA

Naktį kai kur numatomi nedideli krituliai. Bus plikledis. Temperatūra naktį nukris, grįš lengvas minusas, Vilniuje ir Kaune bus -1 laipsnis, Šiauliuose bei Panevėžyje apie 0, pajūryje +2 laipsniai.

Dieną daug kur numatomi krituliai: šlapdriba, lietus, lijundra. Reikia turėti galvoje, kad keliai ryte bus slidūs. Pasirinkite saugų greitį, laikykitės atstumo nuo kitų automobilių. Temperatūra dieną bus panaši į trečiadienio. Vilniuje +7, Kaune ir Klaipėdoje +6, o Panevėžyje ir Šiauliuose +5 laipsniai.

Penktadienio naktį numatoma jau šiltesnė temperatūra, bus +1 – 2 laipsniai. Daug kur palis, Šiauliuose numatoma šlapdriba, Panevėžyje išliks lijundra.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną visoje Lietuvoje prognozuojami apie +5 laipsniai, aplankys šlapdriba, tik pajūryje lietus, kurį prasklaidys saulės spinduliai.

Lijundra ir plikledis, kuo jie skiriasi?

Sinoptikas Naglis Šulija tikina, kad žmonės linkę painioti šaltuoju sezonu Lietuvą aplankančius reiškinius: lijundrą ir plikledį. Jie skiriasi savo susidarymu. Nors iš tiesų, slystant tiek ant lijundros, tiek ant plikledžio, susitrenkus pakaušį skauda taip pat, bet reiškiniai skirtingi.

REKLAMA

„Plikledis susidaro tuo metu, kai viskas būna drėgna ir šlapia. Tai gali būti tirpstantis sniegas, lietus, nesvarbu kas. Na, paskui orui staiga atšąlant, tie šlapi paviršiai pasidengia ledu. Tai ir yra plikas ledas“, – minėjo sinoptikas Naglis Šulija.

„Lijundra susidaro kitaip. Kai būna sausa ir šalta, naktį giedras dangus, paskui smarkiai atšąla, o po to staigiai atšyla ir pradeda lyti. Tuomet ant įšalusių paviršių nukrenta vanduo sušąla, prilimpa, taip susidaro ledo sluoksnis“, – minėjo sinoptikas.

Kelio ruožas, Šilutė–Rusnė, apsemtas

Vandens lygis krašto kelio Nr. 206 Šilutė–Rusnė apsemtame ruože, kurio ilgis 445 metrai (nuo 6,293 iki 6,738 km), nuslūgo iki 60 cm, tačiau lengvųjų transporto priemonių eismas vis dar draudžiamas. VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ specialiomis transporto priemonėmis apsemtu ruožu kelia lengvuosius automobilius, gyventojus bei keleivius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų