REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Šiauliuose mirtinai sumuštas kūdikis (TV3 koliažas)

Šiaulių medikams nepavyko išgelbėti iki komos sumuštos 7 mėnesių mažylės. Mergaitei diagnozuota smegenų mirtis.

3

Šiaulių medikams nepavyko išgelbėti iki komos sumuštos 7 mėnesių mažylės. Mergaitei diagnozuota smegenų mirtis.

REKLAMA

„48 valandas, kaip reikalauja ligoninės taisyklės, mergaitė dar laikoma prijungta prie gyvybę palaikančių aparatų. Tačiau iš esmės smegenų mirtis reiškia vaiko mirtį“, - informavo Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos viešųjų ryšių atstovė Zita Katkienė.

Smegenų mirties priežastis - kraujo išsiliejimas į smegenis. Manoma, kad taip nutiko dėl stipraus mergaitės sumušimo ar supurtymo. Smurtavusi prieš vaiką įtariama septyniolikmetė motina ir jos 24 metų sugyventinis Jie šiuo metu yra suimti. Po apklausos motinai ir sugyventiniui pareikšti oficialūs įtarimai dėl sunkaus kūdikio sveikatos sutrikdymo.

Apklausos metu motina neigė smurtavusi. Ji sakė, kad mažylė nuo gimimo turėjo rimtų sveikatos problemų ir naktį ją esą ištiko eilinis dusulio priepuolis. Smurtavęs neigia ir sugyventinis.

REKLAMA
REKLAMA

Į medikų rankas mergaitė pateko naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Medikus iškvietė motina. Nei jos, nei sugyventinio kraujyje alkoholio nerasta.

Perkvalifikuos kaltinimus į nužudymą

Įvykį tiriantys prokurorai priešpiet dar neturėjo informacijos apie mergaitės mirtį. Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė spaudai Gabrielė Gedvilaitė sakė, kad paprastai tokiais atvejais kaltinimai iš sunkaus sveikatos sutrikdymo perkvalifikuojami į nužudymą.

Prokuratūros atstovė neatskleidė, ar abu įtariamieji per apklausas dėstė vienodas versijas. Žadama atlikti daugiau apklausų, tačiau kol kas neskelbiama, kada jos bus surengtos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų