REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„MG Baltic“ skandale prokurorai verčia naują puslapį. Teisėsauga taikosi ne tik į koncerno valdybos narį Raimundą Kurlianskį, bet ir į patį 80 įmonių vienijantį koncerną.

„MG Baltic“ skandale prokurorai verčia naują puslapį. Teisėsauga taikosi ne tik į koncerno valdybos narį Raimundą Kurlianskį, bet ir į patį 80 įmonių vienijantį koncerną.

REKLAMA

Anot STT pareigūnų, sukaupta pakankamai įrodymų, leidžiančių įtarti, kad prie galimo buvusių Seimo narių Eligijaus Masiulio ir Vytauto Gapšio papirkinėjimo prisidėjo ne tik verslininkas Kurlianskis, bet ir „MG Baltic“ koncernas.

„Šiandien specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai pareiškė įtarimus prekyba poveikiu, papirkimu, juridiniam vienam didžiausių šalies koncernų, tai yra juridiniam asmeniui“, - komentavo Renata Saulytė. 

Kokie papildomi įrodymai leidžia kaltinti visą Dariui Mockui priklausančią įmonių grupę, pareigūnai nutyli. STT tik dar kartą pabrėžia, kad už kyšį „MG Baltic“ iš galimai papirktų Seimo narių esą reikalavo finansinės ir politinės naudos.

REKLAMA
REKLAMA

Koncerno teisininkai ginasi

„MG Baltic“ įtarimų pateikimą koncernui skundžia. Anot koncerno advokatų, prokurorų įtarimai – nepagrįsti.

Koncerno teisininkai ginasi, esą „MG Baltic“ negali atsakyti už Raimundo Kurlianskio veiksmus, nes vykstant galimai nusikalstamai veikai, Kurlianskis koncerne iš viso nedirbo.

REKLAMA

„Inkriminuojamų veikų metu jisai neužėmė jokių pareigų ir nebuvo susaistytas darbo santykiais su koncernu. <...> jisai nėra koncerno vadovas ir tie veiksmai, kurie yra inkriminuoti, jie niekaip nesisieja su koncerno veikla“, - TV3 Žinioms sakė Linas Belevičius, „MG Baltic“ advokatas.

Teisėsauga tyrimą dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo pradėjo pernai. Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas iš „MG Baltic“ valdybos nario Raimondo Kurlianskio paėmęs per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai. Įtarimai pareikšti ir eksparlamentarui Vytautui Gapšiui, kuriam "MG Baltic" už koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą galėjo pasiūlyti mažiausiai 9500 eurų vertės kyšį.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų