REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kauno Žalgiris“ po Kazlų Rūdos „Šilo“ lažybų skandalo ir pasitraukimo iš A lygos tapo paskutiniu stipriausio šalies futbolo čempionato dalyviu. Neslepiama, kad sunkumų dėl to yra, nes komandos sudėtis buvo komplektuojama Pirmai lygai.

„Kauno Žalgiris“ po Kazlų Rūdos „Šilo“ lažybų skandalo ir pasitraukimo iš A lygos tapo paskutiniu stipriausio šalies futbolo čempionato dalyviu. Neslepiama, kad sunkumų dėl to yra, nes komandos sudėtis buvo komplektuojama Pirmai lygai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nei treneriai, nei žaidėjai anksčiau laiko rankų nenuleidžia ir ruošiasi naujam ir netikėtam iššūkiui, kuris kauniečiams prasidės kovo 11-ąją rungtynėmis su Klaipėdos „Atlantu“.

REKLAMA

Malonus šokas

„Jauni vaikinai, aišku, labai norėjo žaisti A lygoje ir pernai labai išgyveno, kai iškrito“, – portalui tv3.lt sakė nuo šių metų komandai vadovausiantis Vitalijus Stankevičius.

Strategas pasakojo, kad buvo ruošiamasi žaisti antrajame pagal pajėgumą šalies čempionate, o įšokimas į A lygos traukinį tapo nauju iššūkiu: „Metų pradžioje turėjome nuostolių sudėtyje, bet visi galvojo, kad žaisime Pirmoje lygoje, todėl pagal tai ir komplektavome komandą. Išėjo taip, kaip išėjo. Bus naujas iššūkis.“

REKLAMA
REKLAMA

Komandos veteranas Ignas Dedura, Kaune rungtyniaujantis nuo 2013-ųjų, portalui tv3.lt sakė, kad žaidėjai buvo nustebę, tačiau patenkinti, kad bus varžomasi aukštesniame lygyje.

Žaidėjas prisiminė ir situaciją, kai komanda, tuomet dar turėjusi „Spyrio“ pavadinimą, Pirmoje lygoje užėmė ketvirtąją vietą, tačiau, plečiantis A lygai, buvo pakviesta rungtyniauti aukščiausiu lygiu ir tuo pasinaudojo. „Tada patekome irgi ne sportiniu principu“, – sakė I. Dedura.

Viskas – pačių rankose

Treneris pripažįsta, kad bus sunku, tačiau rankų nuleisti anksčiau laiko nesiruošia. „Laukia naujas iššūkis, svarbiausia, kad yra noras, gavome pamoką, kai pernai iškritome. Bus sudėtinga, tačiau bandysime klaidų nepakartoti“, – kalbėjo Vitalijus Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, viskas priklausys tik nuo pačios komandos: „Viena diena nelygi kitai, taip pat ir rungtynės. Reikia ir laimės, susižaidimo, noro.“

V. Stankevičius akcentavo, kad komanda, norėdama siekti rezultatų, turi būti kovinga. „Kai beviltiškai žaidi, nusisuka ir žiūrovai. Kitas dalykas – pralaimėjimas kovoje. Taip, padarome klaidų, jų stengsimės daryti kuo mažiau. Jei mums pavyks daryti mažai klaidų ir jas rasti pas varžovus, bus viskas gerai“, – vilties neprarado treneris.

Žaidžiantis treneris

Ignas Dedura pripažįsta, kad apie komandos naujokus dar daug nežino, mat kartu turėjo tik vieną treniruotę ir vienas draugiškas rungtynes.

REKLAMA

Kalbėdamas apie tikslus, gynėjas dideliais pažadais nesisvaidė ir pripažino, kad viskas matosi komandų komplektacijoje: „Kažkurios komandos bus stipresnės, kai kurios kovos antrame ketvertuke.“

38-rių veteranas neslepia, kad komandoje jam tenka ne tik rungtyniauti, tačiau ir pamokyti jaunesnius ir mažiau patyrusius futbolininkus. „Šitoj komandoj mano tokia misija ir yra, kad kažką perduočiau jaunimui, kažką patarčiau, ką daryti ir ko ne, kad komanda ir žaidėjai tobulėtų“, – kalbėjo I. Dedura.

Su būsimu treneriu Vitalijumi Stankevičiumi futbolininkui teko dirbti, kaip pats sako, jau prieš 20-imt metų, todėl jam šis strategas kažin ar gali pateikti kažkokių staigmenų: „Reikalavimus daugmaž žinau, dabar kartu pasitariame, kaip ir ką pakeisti komandoje. Niekas per daug nenustebins.“

REKLAMA

Kas liko, kas atvyko?

Kaip ir minėjo treneris, komplektuojant komandą buvo galvojama, kad teks rungtyniauti Pirmoje lygoje, todėl permainų sudėtyje netrūksta. Portalo tv3.lt supratimu, peržiūroje dabar dalyvauja sugriuvusio Kazlų Rūdos „Šilo“ žaidėjas Aurimas Raginis.

Prie komandos jau prisijungė vartininkas Nemanja Belanas, anksčiau rungtyniavęs Kėdainių „Nevėžyje“, į Kauną sugrįžo ir praėjusį sezoną čia pradėję, tačiau vėliau išvykę Lukas Sendžikas ir Rokas Krušnauskas. Sudėtyje liko ir brazilas Brunno, kurį praėjusiame sezone buvo pristabdžiusi trauma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gynybos grandį „Kauno Žalgiris“ sustiprino gruzinu Levanu Chapodze, kuris iki tol visą karjerą leido tėvynėje. „Visų pirma, norėčiau padėkoti savo draugams, kurie man suteikė daug naudingos informacijos apie Lietuvos futbolą. Viena iš priežasčių, kodėl pasirinkau „Kauno Žalgirį“, tai Lietuvoje žaidusių tautiečių atsiliepimai“, – oficialiai klubo svetainei kalbėjo naujokas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų