REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rio de Žaneiro karnavalo pasirodyme mažiausiai 12 žmonių buvo sužeisti sekmadienio vakarą per puošnios platformos avariją, bet organizatoriai nusprendė nenutraukti šou.

Rio de Žaneiro karnavalo pasirodyme mažiausiai 12 žmonių buvo sužeisti sekmadienio vakarą per puošnios platformos avariją, bet organizatoriai nusprendė nenutraukti šou.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame incidente Rio de Žaneiro sambodrome dalyvavo pirmosios per šį šou pasirodžiusios sambos mokyklos „Paraiso de Tuiuti“ paskutinė platforma – ji įsirėžė į tvorą, skiriančią tribūnas nuo tako ir sužeidė žiūrovų, šokėjų bei žurnalistų. Kaip pranešama, vienas žurnalistas patyrė atvirą kaulo lūžį.

REKLAMA

Policija pradėjo tyrimą, kai tik ši platforma baigė važiuoti per Sambodromą. Policijos tyrėjas Williamas Lourenco Bezerra sakė, kad trys platformos vedliai pirmadienio rytą bus apklausti. Be to, vienas vairuotojas jau įvardytas kaip pagrindinis įtariamasis.

„Paskutinė platforma pradėjo važiuoti atbula ir galiausiai vienoje pusėje prispaudė prie tvoros šokėjus. Tuomet kilo chaosas. Po to vedliai staigiai atliko manevrą priešinga kryptimi ir sužeidė daugiau žmonių“, – aiškino W.L.Bezerra.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinis platformos vedlys įsimaišė tarp kitų sambos mokyklos (narių) ir pasišalino. Tačiau jis jau buvo nustatytas, ir (jo veiksmai) bus tiriami“, – pabrėžė pareigūnas.

Sambodromo medicinos koordinatorė Anna Maria Ciarlini (Ana Marija Siarlini) sakė naujienų agentūrai AP, kad dauguma sužeistųjų tik lengvai nukentėjo, bet du žmonės buvo išvežti į kaimyninę ligoninę. Vienas jų patyrė sunkią galvos traumą.

Pasak A.M.Ciarlini, sužeistųjų buvo iš viso 12. Brazilijos žiniasklaida savo ruožtu nurodė, kad medikų pagalbos prireikė apie 20 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sambodromo takas buvo šlapias dėl dulksnos. Dėl lietaus dideles platformas buvo sunkiau vairuoti.

Dėl dulksnos taip pat kilo problemų ugniagesiams, mėginusiems perpjauti tvorą ir ištraukti krauju apsipylusią moterį.

„Paraiso do Tuiuti“ pranešime sakoma, kad sambos mokykla „giliai apgailestauja“ dėl šio incidento.

„Mūsų valdyba reiškia giliausią užuojautą ir yra nusiteikusi pateikti bet kokius paaiškinimus, kai tik bus ištirtos visos nelaimės priežastys. Siūlome visokeriopą pagalbą nukentėjusiems per šį neatitaisomą incidentą“, – nurodė sambos mokykla.

REKLAMA

Tačiau Rio de Žaneiro parado vadovas Elmo dos Santos (Elmu dos Santos) sakė, kad „šou turi tęstis“.

„Dėl lietaus automobilis nukrypo į kairę. Organizatoriai mėgino jį išlyginti, bet galiausiai jo nesuvaldė. Dėl viso to belieka apgailestauti, bet negalime sustoti“, – žurnalistams sakė E.dos Santos.

„Paraiso do Tuiuti“ buvo pirmoji iš šešių sambos mokyklų, pasirodžiusių tą vakarą per spalvingą paradą Sambodrome, turėjusį trukti iki pirmadienio paryčių.

Įvykusią nelaimę matė tik žmonės, buvę prie įvažiavimo į Sambodromą. Daugelis žmonių, apie tai sužinojusių vėliau, pritarė sprendimui, kad renginys turi būti tęsiamas.

„Visa tai labai liūdna, bet sustabdžius karnavalą kiltų dar didesnė problema, – sakė turistas iš Salvadoro Jonas Eliasas (Džonas Eliasas). – Aišku, šventė buvo šiek tiek sugadinta, bet nuvilti visą šią minią būtų dar didesnė tragedija.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų