REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės programos įgyvendimimo planas ir toliau lieka paslaptyje. Tai buvo nuspręta po šiandien įvykusio Vyriausybės atstovų ir valdančiosios koalicijos atstovų susitikimo. 

Vyriausybės programos įgyvendimimo planas ir toliau lieka paslaptyje. Tai buvo nuspręta po šiandien įvykusio Vyriausybės atstovų ir valdančiosios koalicijos atstovų susitikimo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis visuomenei bus atskleistas tik kovo 1 dieną, kai bus paskelbtas teisės aktų informacinė sistemoje. 

REKLAMA

Vyriausybės programos pristatymas jau gana ilgą laiką opozicijos jėgų yra kritikuojamas dėl konkretumo ir aiškių žingsnių nebuvimo. O Vyriausybės programos pristatymas buvo palydėtas ir visuomenės kritika. Vėlgi, dėl to paties nekonkretumo.

Apie keičiamą mokesčių tvarką nėra kalbama

Dabartinis socialdemokratų partijos lyderis ir buvęs premjeras Algirdas Butkevičius patikino, kad kalbėti apie priemones prieš jas paskelbiant, buvo nutarta viešai nekalbėti. "Apie priemonių planą kalbėti detaliai nenoriu, tai yra projektas projektui, kaip kad sakė premjeras. Ir  kiekviena informacija, kuri bus pateikta viešai, tai bus traktuojama kaip kiekvieno asmeninė nuomonė. Daug klausimų yra užduotų, pats dokumentas yra paruoštas gana atsakingai ir tie penki prioritetai yra labai svarbūs numatyti", - sako Algirdas Butkevičius. 

REKLAMA
REKLAMA

"Kol kas apie mokesčius nėra kalbama. Finansų ministras aiškiai pasakė, kad jis dar turi įsigilinti į sistemą ir tada pateiks tam tikrus pasiūlymus",- tikina socialdemokratų partijos lyderis.

Specializuotos alkoholio parduotuvės dar ne kitais metais

Tačiau premjeras Saulius Skvernelis atskleidė kai kurias tik trečiadienį visuomenei viešinamas plano detales.

Pagal įstatymą, kai Seimas pritaria Vyriausybės programai, Vyriausybė privalo per tris mėnesius patvirtinti šios programos nuostatų įgyvendinimo prioritetines priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kalbant apie prioritetus, reikia sulaukti, kol bus paskelbtas pats įgyvendinimo planas, tada ir matysite, kokios priemonės bus šiais metais pradėtos įgyvendinti, ir kada jos bus baigtos įgyvendinti“, - Vyriausybėje susirinkusiems žurnalistams teigė premjeras.

Paklaustas, ar kitais metais jau bus specializuotos alkoholio parduotuvės, Saulius Skvernelis atsakė kategorišką „ne“. Paklaustas kada iš tikrųjų, premjeras teigė, kad atsakyti jis tiesiog negali, kuriais metais šis planas bus įvykdytas.

Nelygybės ir socialinės atskirties mažinimas taip pats bus vykdomas. „Mes pristatėme projekto projektą, čia dar nėra dar suderintų ir kai kurių rodiklių i dar ir datos kai kurios išsiskiria“, - nuo konkrečių detalių paviešinimo gynėsi Saulius Skvernelis.

REKLAMA

Kol kas Vyriausybės programos įgyvendinimo plane liko ir siekis atnaujinti naujo sutvarkyto Darbo kodekso įsigaliojimą nuo šių metų liepos mėnesio.

„Yra planai kalbėti apie viso viešojo sektoriaus pertvarką. Kalbant apie viešąjį sektorių, atskiros priemonės yra numatytos visam kadencijos laikotarpiui“, - užsiminė Saulius Skvernelis.

Tikisi Seimo narių pasiūlymų

Paklaustas, ar Seimo nariai įneš daug papildomų pakeitimų, Saulius Skvernelis teigė, kad tikisi pasiūlymų. „Aš manau, kad tikrai bus ir šiandien per tą valandą buvo pasiūlymų ir konkrečių minčių. Tai žiūrėsime pagal jų aktyvumą. Nes tie pasiūlymai negali kirstis ir prieštarauti Vyriausybės programai. Ir bent jau nepalaikymo nesulaukėm nei vieno. Didžioji dauguma Seimo patvirtino Vyriausybės programą, tai čia jau ir yra palaikymas“,- teigia S. Skvernelis.

REKLAMA

Nepanoro atsakyti ir į klausimą, kokiose srityse buvo daugiausiai Seimo narių pasiūlymų. „Visose“, - atkirto premjeras.

„Pašto reformos reikia. Visur reformų reikia, kas yra susijęs su valstybės įmonių veiklos efektyvumu. Tai darys susisiekimo ministerija, kurie yra savininkai šitos įmonės. Bet kad reikia pokyčių, tai tikrai. Negirdėjau, kad kas nors būtų buvę sustabdyta Kultūros komiteto pirmininko.

Paklaustas, ar bus visos ministerijos sukeltos į vieną pastatą, premjeras spėjo dar ir pašmaikštauti. „Taip planuojam. Vilniuje kažkur. Į Nacionalinio stadiono vietą“, - juokavo Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų