REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Jonavos ligoninėje penktadienį, įtariama, buvo nužudytas ką tik gimęs kūdikis. Nustatinėjama, ar jis gimė ir į šiukšlių dėžę išmestas gyvas, ar prieš jį buvo naudotas smurtas.

 

Kaip BNS pranešė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė, nusikaltimu įtariama 1991 metais gimusi Jonavos rajono gyventoja.

Nustatyta, kad vasario 24-ąją į Jonavos ligoninę dėl skausmų pilve kreipėsi moteris, kuri ligoninės tualeto patalpose pagimdė kūdikį, įdėjo jį į maišelį ir išmetė į šiukšlių dėžę. Šiukšles ligoninės darbuotoja išmetė į konteinerį.

Šeštadienį Jonavoje, Žemaičių gatvės šiukšlių konteineryje buvo rastas minėto kūdikio lavonėlis.

Prakalbo pareigūnai

Kaip BNS sakė Jonavos rajono policijos komisariato viršininkas Vigintas Lukošius, kūdikio atsikratymu įtariama moteris neneigia baisaus poelgio: „Ji neapklausta dar, tik kažkiek su ja pasikalbėta. Ji prisipažino, kad pagimdė ir kūdikį įdėjo į šiukšlių dėžę“.

REKLAMA
REKLAMA

V.Lukošius moters psichinės ir prichologinės būsenos nekomentavo. „Jeigu jinai pati pasisakė, kad tai padarė, viduje jos gal koks gailestis atsirado.“

REKLAMA

Jo tvirtinimu, moteris kol kas nesiteisino, kad kūdikis gimė negyvas.

Ar moteris naudojo prieš ką tik pagimdytą vaiką smurtą, Jonavos policijos vadovas neatskleidė. „Aplinkybės analizuojamos“, - teigė jis.

Pasak V.Lukošiaus, dar nėra nustatytos aplinkybės, kaip medicinos įstaigoje moteris nepastebimai galėjo pagimdyti vaiką ir jo atsikratyti. Tačiau jau nustatyta ligoninės darbuotoja, kuri išmetė tualeto šiukšlių dėžės turinį į konteinerį. „Tikimybė, kad nepastebėjo, nes jeigu būtų pastebėjusi, būtų neišmetusi. Vyksta jos apklausa“, - teigė Jonavos policijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Vykdomas tyrimas

V.Lukošius taip pat informavo, kad policija šeštadienį 10.20 val. gavo pranešimą, kad penktadienį buvo pagimdytas kūdikis ir užkastas miške. „Aiškinantis aplinkybes paaiškėjo, kad tas kūdikis pagimdytas vakar (penktadienį - BNS), ne miške užkastas, o pagimdytas ligoninėje ir išmestas į tualeto šiukšlių dėžę ir iš jos pakliuvo į bendrą konteinerį, kuriame policija ir rado kūdikio lavonėlį“, - sakė V.Lukošius, bet nedetalizavo rasto negyvo kūdikio lyties.

Pasak jo, pirminiais duomenimis, moteris į medikus kreipėsi po gimdymo pablogėjus sveikatai.

Jauna moteris sulaikyta policijoje, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. „Dar vešime ją pas medikus ir paskui spręsime dėl jos tolesnio sulaikymo“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Lukošius sakė, kad patikslintais policijos duomenimis, tai buvo antras moters vaikas, bet koks moters jau auginamo vaiko amžius neatskleidžiama.

V.Lukošius BNS taip pat pranešė, kad šis kraupus atvejis, kai randamas negyvas naujagimis, ne pirmas Jonavos rajone - prieš keletą metu neseniai pagimdyto vaikelio kūnelis buvo rastas namuose po sofa.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų