REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smarkiai greitį viršijęs ir mirtiną avariją Kaune sukėlęs Arūnas Stiklioraitis pripažintas kaltu dėl nužudymo, jam paskirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė.

Smarkiai greitį viršijęs ir mirtiną avariją Kaune sukėlęs Arūnas Stiklioraitis pripažintas kaltu dėl nužudymo, jam paskirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Teismas, įvertinęs byloje esančius įrodymus (...), nusprendžia pripažinti A.Stiklioraitį kaltu“, – penktadienį paskelbė teisėjas Arūnas Paštuolis.

REKLAMA

Prokuroras prašė jam skirti 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Žuvo du žmonės

A.Stiklioraitis teistas dėl 2014 metų metų sausį sukeltos avarijos, kai į kairę sukęs nukentėjusiosios vairuotas „Opel Astra“ automobilis susidūrė su tiesiai dideliu greičiu važiavusiu A.Stiklioraičio vairuotu „Mercedes-Benz E280“. Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Opel Astra“ keleivis ir sužalota automobilio vairuotoja.

Bylos duomenimis, kaltinamasis vairavo neturėdamas tam teisės, kuri atimta 2013 metais ir smarkiai viršijo greitį – jis mieste važiavo 150 kilometrų per valandą greičiu. Nukentėjusiąja pripažinta „Opel“ vairuotoja yra pasakojusi, kad prieš darydama posūkį ji apsidairė, tačiau automobilio nematė – tik šviesas tolumoje, kurios galėjo būti ir žibintai. Ji neabejojo, kad tokiu greičiu skriejančio automobilio pastebėti negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas: tris kartus viršijo greitį

Teismas, skelbdamas nuosprendį, pripažino, kad nukentėjusioji neturėjo jokios galimybės išvengti eismo nelaimės.

„Kiti eismo dalyviai negali pagrįstai tikėtis, kad kažkas važiuos miesto gatvėmis tris kartus viršydamas greitį“, – konstatavo teismas.

Po eismo įvykio, kuriame žuvo jos mylimasis, iš pradžių apkaltinta vairuotoja – teigta, kad ji darė posūkį, nepraleidusi pagrindiniu keliu važiavusio automobilio. Jauna moteris per avariją patyrė itin sunkius sužeidimus, kelis mėnesius praleido ligoninėje, po to ilgai gydėsi namuose.

Ji pateikė civilinį ieškinį, siekiantį 15 tūkst. eurų neturtinės žalos, iš kurios 2,5 tūkst. eurų kaltinamasis atlygino. Teismas ieškinį tenkino.

Mirtinos avarijos aplinkybes pats aiškinosi žuvusiojo tėvas. Jis teisme pasakojo, kad kai kurių duomenų pareigūnai iš pradžių netyrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų