REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visų laikų pajėgiausia Lietuvos stalo tenisininke tituluojama Rūta Paškauskienė profesionalią sportinę karjerą pradėjo vos sulaukusi dvylikos, tačiau atskleidžia, jog tikrąją sporto reikšmę savo gyvenime, pajuto tik dabar.

Visų laikų pajėgiausia Lietuvos stalo tenisininke tituluojama Rūta Paškauskienė profesionalią sportinę karjerą pradėjo vos sulaukusi dvylikos, tačiau atskleidžia, jog tikrąją sporto reikšmę savo gyvenime, pajuto tik dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visada galvodavau, jog stalo tenisas man nėra toks svarbus, jog negalėčiau be jo gyventi, tačiau dabar, kai karjera jau eina į pabaigą, suprantu, kad tai – visas mano gyvenimas, į kurį telpa draugai, darbas ir netgi malonumai“, – sakė R. Paškauskienė.

REKLAMA

Seka mamos pėdomis

Į pergalių kelią R. Paškauskienę atvedė ir iki šiol lydi mama bei trenerė Romualda Garkauskienė, nuo mažų dienų dukrai įskiepijusi meilę stalo tenisui ir sportui apskritai.

„Mano visa šeima gyveno stalo tenisu, mama ir teta yra profesionalios stalo tenisininkės, todėl šis sportas mano gyvenime irgi atsirado neatsitiktinai. Pirmą kartą į rankas raketę paėmiau būdama šešerių, po to sekė pergalės varžybose, gerėjo įgūdžiai, kol galutinai susižavėjau šia sporto šaka ir neįsivaizdavau savęs niekur kitur“, – pasakojo R. Paškauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Dar mokydamasi mokykloje R. Paškauskienė ėmė atstovauti užsienio klubams, o sulaukusi dvylikos jau pasidabino aukso medaliu – tapo Lietuvos suaugusių stalo teniso čempione. Visgi svarbiausius savo mačus sportininkė sužaidė jau vėlesniame amžiuje.

„Kaip įsimintiniausius savo karjeros laimėjimus galėčiau išskirti Europos stalo teniso čempionato mišrių dvejetų turnyre iškovotą aukso medalį ir asmeninę pergalę Europos moterų vienetų čempionate“, – sakė tenisininkė. Interviu su R. Paškauskiene galite pamatyti jau šį šeštadienį „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje 9.30 val. TV6 eteryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Talentas ir darbas – neatskiriami

R. Paškauskienė yra įsitikinusi, jog vien talentu nieko nelaimėsi ir užsimena, jog jaunystėje linksmybes su draugais dažniau iškeisdavo į treniruotes sporto salėje.

„Pats geriausias, koks tik gali būti, jausmas sporte yra pergalė. Tuomet atsiperka visas įdėtas darbas ar veiklos, kurių teko dėl to atsisakyti“, – šypsenos neslėpė R. Paškauskienė.

Taip pat daug kas priklauso ir nuo asmeninių žaidėjo savybių – gebėjimo susikaupti, geros reakcijos, judesių koordinacijos ir greičio, kurie išugdomi dar ankstyvoje vaikystėje. Tuo metu žaidžiant duete stiprioji pusė yra abipusis supratimas, susižaidimas.

REKLAMA

„Abu partneriai poroje neprivalo būti aukščiausio lygio žaidėjai, tačiau labai svarbu, jog jie papildytų vienas kitą. Pavyzdžiui, mano partneris iš Serbijos yra kairiarankis, aš – dešiniarankė, jis stovi toliau nuo stalo, aš – arčiau. Taip suformuojamas geras dvejetas“, – žaidimo subtilybes aiškino R. Paškauskienė.

Daugiau apie savo sportinę karjerą ir stalo tenisą R. Paškauskienė papasakos jau šį šeštadienį 9.30 val. „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje per TV6 kanalą.

„Lietuvos mokyklų žaidynės“ – tai masiškiausias sporto renginys Lietuvoje, kuriame dalyvauja per 200 tūkst. moksleivių iš daugiau nei 1100 Lietuvos mokyklų. Į žaidynių programą įtrauktos net 24 sporto šakos: nuo legendinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ iki olimpinių sporto šakų – lengvosios atletikos ar krepšinio. Projekto tikslas – per sportą ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų.

Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų