REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko pavaduotojas, Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis nepagrįstais vadina Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareikštus įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba, o galimybės nusišalinti sakė dar nesvarstęs.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko pavaduotojas, Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis nepagrįstais vadina Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareikštus įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba, o galimybės nusišalinti sakė dar nesvarstęs.

REKLAMA

Tačiau kaip informavo Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, P. Žagunio narystė partijoje sustabdyta

"Dėl galimai neteisėtos Panevėžio rajono mero, LVŽS nario Povilo Žagunio veikos jam pačiam prašant jo narystė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje sustabdyta. Suvokdamas galimą neigiamą poveikį partijos reputacijai ir veiklai dėl veiksmų susijusių su savo asmeniu, P. Žagunis tikėdamasis nešališko tyrimo atsisakė visų turimų funkcijų partijoje iki tyrimo pabaigos", - teigiama partijos spaudos pranešime.

Pats nemato pagrindo įtarimams

„Aš galiu patvirtint, kad įtarimai pareikšti, daugiau komentuot negaliu nieko“, – BNS trečiadienį sakė P.Žagunis. Jis tvirtino apie įtarimus išgirdęs prieš pusvalandį, todėl dar neapsvarstęs galimybės nusišalinti nuo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai staigus klausimas, man prieš pusę valandos viskas įvyko, pamąstysim, pažiūrėsim. Dar šiandien nieko negaliu atsakyt“, – klausiamas, ar mato galimybę toliau vadovauti rajonui esant tokiai situacijai, atsakė meras.

REKLAMA

„Nematau aš pagrindo (įtarimams). Viską, ką galėjau, pasakiau“, – tvirtino meras. Vicemeras socialdemokratas Antanas Pocius BNS sakė apie STT merui pareikštus įtarimus nieko nežinantis. „Nieko nežinau, pirmą kartą girdžiu tokį dalyką, manęs niekas neinformavo“, – sakė šiuo metu iš savivaldybės išvykęs meras.

Jis nesiėmė svarstyti, kas toliau turėtų vadovauti rajonui.

„Nieko nežinau, nieko negaliu pasakyt. Aš pats suglumęs esu, ką aš galiu galvot, ką dabar daryt. Kol kas nieko, nereiškiu jokių nuomonių“, – sakė A.Pocius.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai P.Žaguniui pareiškė įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba, savivaldybei vykdžius viešuosius pirkimus.

„Įtariama, kad P. Ž., pasinaudodamas savo, kaip mero, užimama padėtimi bei viršydamas jam suteiktus įgaliojimus, darė neteisėtą įtaką Panevėžio rajono savivaldybės administracijos darbuotojams, atsakingiems už viešųjų pirkimų organizavimą“, – rašoma STT pranešime spaudai.

P.Žaguniui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš Lietuvos, BNS patvirtino STT atstovė Jurgita Razmytė.

Įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba

Merui įtarimai pareikšti STT Panevėžio valdybos pareigūnams tęsiant ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir kyšininkavimo vykdant viešuosius pirkimus Panevėžio rajono savivaldybėje. Pareigūnai sako turintys duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad savivaldybėje kai kurie viešieji pirkimai, susiję su melioracijos, kelių ir gatvių priežiūros, rekonstrukcijos ir projektavimo darbais, buvo organizuojami neskaidriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad Panevėžio rajono savivaldybės administracijos kai kurie valstybės tarnautojai galėjo sudaryti palankias sąlygas vienam pirkimų dalyviui, kuris dėl neskaidrių viešųjų pirkimų proceso laimėdavo konkursus ir gaudavo finansinę naudą. Už tai Panevėžio rajono savivaldybės administracijos darbuotojams galimai buvo atsilyginta kyšiais, nurodo teisėsauga.

Atlikdami procesinius veiksmus, STT Panevėžio valdybos pareigūnai iš Panevėžio rajono savivaldybės administracijos sausį paėmė tyrimui reikšmingų dokumentų.

Buvo atliktos kratos kai kurių asmenų darbo vietose bei namuose. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūra.

REKLAMA

Bylą kuruojantis Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys BNS anksčiau sakė, kad pareigūnai šiame tyrime aiškinasi galimą piktnaudžiavimą vykdant keliasdešimt pirkimų. Pasak jo, bendra įtartinuose pirkimuose figūruojanti suma „būtų per milijoną“ eurų.

Portalui tv3.lt susisiekus su P. Žaguniu, jis pripažino žinąs, dėl ko skambinama. „Aš žinau temą, ir galiu pasakyti tą, ką ir visi tokiu atveju atsako. Įtarimai nėra kaltinimai. Ir komentuoti aš nieko negaliu“, – teigė politikas.

Spręs partijos valdyba

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos valdyba artimiausiu metu spręs dėl įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba sulaukusio Panevėžio rajono mero Povilo Žagunio likimo pareigose ar partijoje, sako LVŽS vicepirmininkė Rima Baškienė.

REKLAMA

Ji teigė esanti itin nustebinta žinios apie įtarimus šiam politikui, nes teigė pažinojusi jį kaip nuoširdžiai dirbantį žmogų.

„Aišku, jūsų žinia mane labai nustebino, nes poną Žagunį pažinojau kaip ilgametį ir nuoširdžiai savivaldoje dirbantį žmogų. (...) Artimiausiu metu bus šaukiama partijos valdyba ir turime aiškintis situaciją, turime priimti sprendimus. Į tai tikrai bus sureaguota, partija visada reaguoja į tokius dalykus“, - BNS sakė R.Baškienė, dirbanti ir Seimo pirmąja vicepirmininke.

Didesnis teisėsaugos dėmesys siejasi su politika?

Tuo tarpu kitam valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio pavaduotojui Viktorui Rinkevičiui STT pareigūnų pareikšti įtarimai kolegai kelia papildomus įtarimus. Didesnį teisėsaugos dėmesį valstiečių partijai jis sieja su politika. “Mes labai įtartinai pasidarėme populiarūs”, - svarstė pats į teisėsaugos akiratį patekęs valstiečių partijos pirmininko pavaduotojas V. Rinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų