REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lengvasis lėktuvas antradienį įsirėžė į vieną prekybos centrą netoli Australijos miesto Melburno ir sprogo paskleisdamas „didžiulį ugnies kamuolį“, o per šią katastrofą žuvo visi penki orlaiviu skridę žmonės, pranešė policija.

Lengvasis lėktuvas antradienį įsirėžė į vieną prekybos centrą netoli Australijos miesto Melburno ir sprogo paskleisdamas „didžiulį ugnies kamuolį“, o per šią katastrofą žuvo visi penki orlaiviu skridę žmonės, pranešė policija.

REKLAMA

Lėktuvas „Beechcraft“ vos pakilęs pakrypo ir trenkėsi į prekybos centrą netoli oro uosto Melburno priemiestyje Esendon Fildse. Tuo metu prekybos centras dar nebuvo atsidaręs.

„Lėktuve buvo penki žmonės, ir atrodo, kad nei vienas neliko gyvas jam sudužus“, – sakė Viktorijos valstijos policijos komisaro pavaduotojas Stephenas Leane'as.

Viktorijos vyriausiasis ministras Danielis Andrewsas sakė, kad ši aviacijos katastrofa yra didžiausia valstijoje per tris pastaruosius dešimtmečius.

REKLAMA
REKLAMA

Privatus užsakomųjų skrydžių lėktuvėlis turėjo per 55 minutes nuskristi iš Esendono, esančio į šiaurę nuo Melburno, į piečiau esančią Kingo salą. Nedaug trūko, kad jis būtų įsirėžęs į didelę automagistralę, kurioje anksti ryte buvo daug automobilių.

REKLAMA

Tiesioginiame televizijos reportaže matėsi sudegusio lėktuvo nuolaužos, liepsnos ir smarkiai apgadintas prekybos centras bei aplinkiniai pastatai. Į orą kilo tirštų dūmų stulpas, o įvykio liudininkai pasakojo apie sprogimą.

Prekybos centras turėjo atsidaryti tik po valandos, o pareigūnai patvirtino, kad pastato viduje niekas nenukentėjo.

„Taip pat liko nuolaužų ant kelio“, – pridūrė ministrė.

Vienas taksistas paskambino nacionalinio transliuotojo ABC radijui ir sakė matęs „didžiulį ugnies kamuolį“.

„Mačiau tą lėktuvą ... kai jis įsirėžė į pastatą, pakilo didžiulis ugnies kamuolys“, – sakė vairuotojas, vardu Jasonas.

REKLAMA
REKLAMA

„Per taksi langą pajutau kaitrą. Tuomet ratas – jis atrodė panašus į lėktuvo ratą – atskriejo ant kelio ir trenkėsi į taksi priekį, kai važiavom pro šalį“, – pridūrė jis. Viktorijos policijos vyresnysis inspektorius Mickas Frewenas sakė, kad tyrėjų keliama pagrindinė avarijos versija – kad įvyko „katastrofinis variklio gedimas“.

Lakūnas suspėjo paskelbti pavojų prieš lėktuvui sudūžtant, pridūrė jis.

DFO parduotuvės darbuotojas, vardu Ashas (Ešas), sakė televizijai „Sky News“ matęs „į orą kylantį ugnies kamuolį“ ir pridūrė, kad „atrodė, tarsi būtų sprogusi bomba“.

„Ugnis buvo tokia kaitri, kad niekaip negalėjom prisiartinti, – pasakojo jis. – Matėm (lėktuvo) nuolaužas – arba kas iš jų buvo likę.“ Melburno ugniagesių brigados vadas Paulas Stacchino savo „Twitter“ žinutėje rašė, kad „daugiau kaip 60 ugniagesių sunkiai dirbo, kad gaisras ... būtų suvaldytas. Komandos dar kurį laiką liks įvykio vietoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Australijos transporto saugumo biuras nurodė išsiuntęs į įvykio vietą savo tyrėjus.

Esendon Fieldso oro uostas buvo uždarytas, o visi skrydžiai nukreipti į du didesnius Melburno oro uostus – Tulamarino ir Avalono.

Taip pat buvo laikinai uždaryta didelės automagistralės šalia nukentėjusio prekybos centro vienos krypties kelias, kol bus pašalintos ant jo pažirusios nuolaužos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų