REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai keistas sprendimas. Taip galima apibūdinti Ramūno Šiškausko paskyrimą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistentu.

Labai keistas sprendimas. Taip galima apibūdinti Ramūno Šiškausko paskyrimą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistentu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį buvusį garsų žaidėją vienu iš savo padėjėjų pasirinko nacionalinės komandos vyriausiasis strategas Dainius Adomaitis. Trenerių štabe dar dirbs du kvalifikuoti žaidimo analizės (skautingo) specialistai – Benas Matkevičius ir Mindaugas Brazys.

REKLAMA

Tikėjausi ir nuspėjau, kad pastarieji du bus D. Adomaičio pagalbininkai, bet R. Šiškausko atsiradimas rinktinėje – iš koto verčianti staigmena. Niekas neabejoja, kad Ramūnas, žaidęs stipriausiuose Europos klubuose, puikiai išmano krepšinį, tačiau ar to pakanka norint būti vienu iš rinktinės trenerių? Esu įsitikinęs, kad ne.

R. Šiškauskas prieš penkerius metus baigė karjerą ir krepšinį daugiausia matė tik televizoriaus ekrane. Jis iki šiol apskritai neragavo trenerio duonos. Ir dabar – tiesiu taikymu į nacionalinę komandą.

REKLAMA
REKLAMA

Turėti daug žinių ir sugebėti jas perteikti kitiems – du skirtingi dalykai. Be to, geras treneris turi pasižymėti didele įtaiga žaidėjams. Sunkiai įsivaizduoju, kad tai efektyviai galėtų atlikti Ramūnas. Jis yra ramus, tylus gerietis iš Kaišiadorių. Nepanašu, kad jis gali būti itin reiklus ir griežtas. O šios savybės būtinos aukšto lygio specialistui.

Manau, kad tokio charakterio žmogus kaip R. Šiškauskas – ne pats tinkamiausias asmuo palaikyti ryšį su užsienyje rungtyniaujančiais lietuviais ar įkalbinėti juos, jei reikės, atstovauti Lietuvai. Ir tokį vaidmenį rinktinėje jam skyrė D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gal kai kam paradoksaliai skambės, bet tam, mano galva, kur kas labiau tinkamas yra, tarkim, Linas Kleiza. Jis yra ir charizmatiška asmenybė, ir gali turėti didesnį poveikį krepšininkams nei R. Šiškauskas.

Pavyzdžiui, D. Adomaitis nesiūlė padėjėjo posto nuostabiai Panevėžio „Lietkabelyje“ dirbančiam Kaziui Maksvyčiui, su kuriuo aršiai konkuruoja LKL čempionate. Tačiau, žinoma, norėtųsi, kad rinktinėje būtų ne tik pajėgiausi žaidėjai, bet šalia labai gabaus trenerio D. Adomaičio – nors vienas aukšto lygio asistentas. Galbūt tokiu taps B. Matkevičius, bet jis anksčiau dirbo tik kaip „Boston Celtics“ klubo ir rinktinės skautas. Dabar Benui reikės persiorientuoti, bet ar rinktinė turi būti eksperimentų laukas? Tikrai neturiu nieko prieš M. Brazį, kuris, nors ir jaunas, yra puikus žaidimo analizės meistras.

Tikiuosi, kad rinktinė Europos pirmenybėse iškovos medalius, o man reikės raudonuoti dėl tokios rašliavos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų