REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Kauno „Žalgirio“ triumfas (nuotr. Fotodiena.lt)

Savaitgalį praūžė „KIDY Tour-Karaliaus Mindaugo taurės“ (KMT) turnyras. Antrą kartą organizuotos naujo formato varžybos turi naują nugalėtoją – Kaune trofėjų į viršų kėlė šeimininkai, „Žalgirio“ krepšininkai. tv3.lt pateikia reikšmingiausių turnyro faktų abėcėlę.

28

Savaitgalį praūžė „KIDY Tour-Karaliaus Mindaugo taurės“ (KMT) turnyras. Antrą kartą organizuotos naujo formato varžybos turi naują nugalėtoją – Kaune trofėjų į viršų kėlė šeimininkai, „Žalgirio“ krepšininkai. tv3.lt pateikia reikšmingiausių turnyro faktų abėcėlę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

AISTROS. Jų „KIDY Tour-Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyre netrūko. Aistros ypač liejosi finale. Technines pražangas užsidirbo žalgirietis Leo Westermannas ir „Lietkabelio“ atstovas Žygimantas Skučas. Abipuse nesportine pražanga nubausti kaunietis Antanas Kavaliauskas bei panevėžietis Simas Galdikas. Vėliau nesportinė pražanga skirta ir „Žalgirio“ krepšininkui Renaldui Seibučiui.

BALAI. Kaune vykusiose varžybose daugiausia naudingumo balų surinko Vaidas Čepukaitis. Jo sąskaitoje – 24 pusfinalio rungtynėse su Utenos „Juventus“. Didžiausias naudingumo balų skaičius finale – „Žalgirio“ kanadiečio Kevino Pangoso (23).

REKLAMA

CITATA. „Nežinau, kuris varžovas geresnis. „Žalgirį“ paskutinėse rungtynėse nugalėjome, o Prienuose pralaimėjome“, – po pusfinalio juokavo „Lietkabelio“ strategas Kazys Maksvytis.

ČEKIAI. Finalo ketverto dalyviai gavo ir piniginius prizus. „Žalgiris“ klubo biudžetą papildė 40-čia, „Lietkabelis“ – 25-iais, „Juventus“ – 15-a, Prienų-Birštono „Vytautas“ – 10-ia tūkstančių eurų. Asmeninius prizus laimėję Arvydas Čepulis, Edgaras Ulanovas ir Gediminas Žitlinskas apdovanoti 1,5 tūkstančio eurų čekiais.

REKLAMA
REKLAMA

DVITAŠKIAI. „Vytautas“ mažajame finale atakavo siaubingai – pataikė 8 dvitaškius iš 29 (28 procentai) ir 7 tritaškius iš 34 (21 proc.). Sunku patikėti, bet per pirmąją mačo dalį tikslą pasiekė vos 2 dvitaškiai iš 18 (11 proc.). Vienas jų įskaitytas, kai Tado Klimavičiaus mestą kamuolį, besileidžiantį į krepšį, numušė Ovidijus Galdikas.

EMOCIJOS. Aistros ir emocijos liejosi ne tik aikštėje, o ir už jos ribų. „Po šio konkurso puikiai suprantu kolegas iš „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“, kurių žaidėjai gavo traumas ir nedalyvavo konkurse. Koks tikslas ruoštis, dalyvauti, rizikuoti traumomis ir po to likti be nieko. Manau, kad kitą sezoną, net ir turėdami šoklių žmonių komandoje, paseksime labiau patyrusių kolegų pavyzdžiu... P. S. Nieko neturiu prieš nugalėtoją, dėjimai puikūs“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė „Juventus“ direktorius Eimantas Skersis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

FINALININKAI. „Žalgiris“ KMT turnyro finale žaidė antrą kartą iš tiek pat galimų. „Lietkabelis“ lemiamose rungtynėse pakeitė praėjusiame sezone triumfavusį Vilniaus „Lietuvos rytą“. Pastarasis 84:87 pralaimėjo ketvirtfinalio rungtynes Utenoje ir į finalo ketvertą nepateko.

GAILIUS. „Lietuvos ryto“ atstovas Deividas Gailius savaitgalį buvo turbūt nepopuliariausiu žmogumi Kaune. Puolėjas aršiausių priešų teritorijoje dalyvavo snaiperio konkurse ir buvo pasitiktas švilpimu, o kiekvieną pramestą tritaškį lydėjo džiaugsmo šūksniai.

REKLAMA

HEROJUS. Antanas Kavaliauskas. „Žalgirio“ vidurio puolėjas prie pergalės finale prisidėjo 8 taškais ir 4 atkovotais kamuoliais. Tačiau aukštaūgis – vienintelis žmogus, KMT triumfavęs du kartus iš tiek pat galimų. Tokiu šansu nepasinaudojo kiti pernai „Lietuvos ryto“ garbę gynę, o dabar „Lietkabelyje“ žaidžiantys krepšininkai – Kšištofas Lavrinovičius ir Mindaugas Lukauskis.

IŠSIŠOKĖLIS. Donatas Tarolis. „Lietkabelio“ aukštaūgis, susiduriantis su didele konkurencija savo pozicijoje, vis įrodinėja, kad yra vertas daugiau minučių aikštėje. Krepšininkas finale buvo rimta jėga po krepšiu ir per 22 minutes pelnė 9 taškus, išprovokavo 6 pražangas ir atkovojo 5 kamuolius. Pasirodymas prieš buvusią komandą galėjo būti dar įspūdingesnis, bet koją pakišo peties trauma.

REKLAMA

JAUNIMAS. Jauniausias KMT medalį atsiėmęs krepšininkas – „Juventus“ 16-metis Ugnius Nikitinas. Tiesa, uteniškis finalo ketverte nežaidė. Jauniausias KMT nugalėtojas – 18-metis „Žalgirio“ vokietis Isaiah Hartensteinas.

KAPITONAS. „Žalgirio“ kapitonas, prieš savaitę patyręs traumą Eurolygos rungtynėse Pirėjuje, ant parketo grįžo KMT finalo ketverto varžybose. Kapitono veiksnys buvo itin svarbus. Pusfinalyje jis surinko 13 naudingumo balų (antras rezultatas komandoje), finale pelnė 10 taškų, išprovokavo 7 pražangas ir atkovojo 6 kamuolius. P. Jankūno aikštėje praleistą laiką „Žalgiris“ laimėjo 24 taškais (antras rezultatas komandoje).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LUKAUSKIS. „Lietkabelio“ kapitonas finale buvo savo paties šešėliu. M. Lukauskis taškų nepelnė, prametęs abu dvitaškius ir surinkęs -3 naudingumo balus.

MVP. Edgaras Ulanovas. „Žalgirio“ puolėjas finale pelnė 10 taškų ir atkovojo 6 kamuolius. E. Ulanovas finale surinko 18, pusfinalyje 20, o ketvirtfinalyje – 17 naudingumo balų.

NUSIVYLIMAS. Derrickas Low. Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ amerikietis laimėjęs du Lietuvos krepšinio lygos (LKL) snaiperio konkursus. Legionierius favoritu laikytas ir šiemet, bet atrankos etape surinko 12 taškų ir į pusfinalį nepateko.

REKLAMA

ORO KARALIUS. „Oro karaliaus“ konkursą laimėjo ne LKL krepšininkas, o 175 centimetrų ūgio mėgėjas G. Žitlinskas. Jis finale nurungė „Juventus“ kanadietį Aaroną Bestą.

PRAŽANGOS. Jos varė į neviltį K. Maksvytį. Pražangų limitą pasiekė „Lietkabelio“ aukštaūgiai Simas Galdikas ir Žygimantas Skučas. Po keturias pražangas surinko K. Lavrinovičius bei Gintaras Leonavičius.

REZONANSAS. „LKL.lt“ skelbia, kad šokliajam „Lietuvos ryto“ legionieriui Drew Gordonui penktadienį atliktas magnetinio rezonanso tyrimas parodė kelio traumą. Tai viešojoje erdvėje iškart sukėlė rezonansą – vieni teigė, kad sostinės komanda „apmovė“ LKL, kiti – kad lyga pergudravo sirgalius, siekdama našesnio bilietų pardavimo.

REKLAMA

SNAIPERIS. 37-erių Arvydas Čepulis. Taikliarankis ir pats nesuskaičiuoja, kiek kartų siekė tapti geriausiu LKL snaiperiu – penkis ar šešis kartus. Tačiau šiemet šiaulietis turnyrą laimėjo pirmą kartą.

ŠARAS. Jaunasis „Žalgirio“ strategas laimėjo antrąjį savo trofėjų kaip vyriausiasis treneris. Pernai Šarūnas Jasikevičius triumfavo LKL, bet pralaimėjo Tomui Pačėsui KMT turnyre. Šiemet Šaras įspūdingą trofėjų kolekciją papildė ir iki tol neiškovotu apdovanojimu.

TROFĖJUS. Liko Kaune. KMT turnyrą pirmą kartą laimėjo „Žalgiris“. Kol kas Karaliaus Mindaugo taurę laimi šeimininkai – pernai vilniečiai, šiemet kauniečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UTENA. Švenčia. „Juventus“ ketvirtfinalyje netikėtai nugalėjo „Lietuvos rytą“, krito pusfinalyje, bet į Uteną pirmą kartą istorijoje parsivežė bronzos medalius.

VETERANAI. Vyriausias KMT turnyro krepšininkas – 39 „Juventus“ veteranas Dainius Šalenga. „Lietkabelio“ atstovams broliams Lavrinovičiams ir Mindaugui Lukauskiui – 37. Su „Žalgiriu“ triumfavusiam Robertui Javtokui – 36.

ZONA. KMT turnyre snaiperiai ryškiausiai spindėjo finale. „Lietkabelio“ taikliarankiai pataikė 8 tolimus metimus iš 20 (40 proc.). „Žalgirio“ krepšininkai iš trijų taškų zonos metė 46 procentų taiklumu (11 iš 24).

ŽIŪROVAI. Oficiali lygos statistika skelbia, kad ketveriose „Žalgirio“ arenoje vykusiose rungtynėse iš viso apsilankė 15 807 žiūrovai. 9 142 jų stebėjo finalo mačą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų