REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gydytojus rezidentus numatoma siųsti atlikti praktiką regionuose.

Gydytojus rezidentus numatoma siųsti atlikti praktiką regionuose.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad planuojama pakeisti rezidentų vertinimą, jog studijų dar nebaigę medikai galėtų būti savarankiškesni – turėtų teisę teikti paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikiuosi, kad tie teisės aktai pasieks Seimą pavasario sesijoje ir realu tikėtis, kad šiemet mes bent jau vienoje ar dviejose rezidentūrų programose galėtume pamatyti etapinį kompetencijų įteisinimą“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė ministras.

REKLAMA

Jo teigimu, vertinant rezidentūros studijų metu įgytas žinias etapais ir siunčiant tokius medikus praktikuotis regionuose galėtų būti sprendžiama gydytojų trūkumo regionuose problema.

„Neretai išgirstame iš jaunųjų gydytojų, kad jie nuvažiuoja ir pamato, kad ligoninė yra normali, darbo sąlygos yra geros, žiūrėkite, dar savivaldybė pasiūlo būstą lengvatinėmis sąlygomis arba iš viso nemokamai pasiūlo gyventi, tad dalis žmonių pasilieka. Baimė važiuoti (į regionus), išankstinis nusistatymas neretai užkerta kelią, žmonės tiesiog nenuvažiuoja, nepamato ir natūralu, tada vadovaujasi išankstinėmis nuostatomis, kad ten yra blogai, nebus darbo sąlygų. Galų gale nuvažiavusieji sukuria šeimas ir lieka visam laikui“, – žurnalistams aiškino A.Veryga.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu sudaroma darbo grupė parengti siūlymus dėl rezidentų vertinimo etapais.

„Sėsime prie stalo su Švietimo ir mokslo ministerija, su jaunaisiais gydytojais, su universitetais. Bent jau iš tų diskusijų, kurias mes turėjome iki šiol, tai planuojama pradėti nuo tų populiariausių rezidentūrų krypčių: šeimos medicina, galbūt dar kelios sritys, kad nestartuotume iš karto, nes universitetai taip pat turi pasiruošti, tas etapines kompetencijas reikia pripažinti ir įteisinti, ir čia reikės ir teisės aktų pakeitimų“, – sakė ministras.

Autorė: Donata Motuzaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų