REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Panevėžio „Lietkabelis“ – Utenos „Juventus“ (nuotr. Fotodiena.lt)

Pirmasis Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis, kuriame susitiko Panevėžio „Lietkabelis“ ir Utenos „Juventus“, buvo itin atkaklus, o nugalėtojas sprendėsi tik susitikimo pabaigoje. Sėkmingiau paskutines minutes sužaidę panevėžiečiai šventė pergalę 75:70.

40

Pirmasis Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis, kuriame susitiko Panevėžio „Lietkabelis“ ir Utenos „Juventus“, buvo itin atkaklus, o nugalėtojas sprendėsi tik susitikimo pabaigoje. Sėkmingiau paskutines minutes sužaidę panevėžiečiai šventė pergalę 75:70.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmi du kėliniai buvo nervingi ir nerezultatyvūs. Juose nei viena komanda nesugebėjo įgyti apčiuopiamos persvaros, o krepšį atakavo prastai.

REKLAMA

Antroje mačo pusėje pataikymo procentas kilo į viršų, o Utenos „Juventus“ turėjo ir dviženklę persvarą trečiajame kėlinyje, tačiau ją per keletą minučių panaikino panevėžiečiai.

Lemiamame kėlinyje persvarą įgijo Panevėžio „Lietkabelis“. Utenos klubas bandė kabintis, tačiau niekaip neapsigynė ir panevėžiečiai iškovojo kelialapį į finalą.

„Lietkabelis“: L. Williams (5 rez. perd.) 15, K. Lavrinovič ir Ž. Skučas po 13, D. Tarolis (6 atk. kam.) 12, B. Magden 11 (8 atk. kam., 6 rez. perd.).

REKLAMA
REKLAMA

„Juventus“: V. Čepukaitis (8 atk. kam.) 20, G. Sirutavičius 19, V. Šulskis (7 atk. kam.) 8, J. Diggs 7, D. Šalenga ir V. Vasylius (9 atk. kam.) po 6.

Pirmas kėlinys

Pirmąjį tašką, sužaidus net tris minutes pelnė Vaidas Čepukaitis, iki tol nei vienai komandai užpulti nepavyko. Jau kitos atakos metu aukštaūgis sugrūdo kamuolį iš viršaus. Tuo tarpu „Lietkabeliui“ pirmųjų taškų ieškoti teko beveik 4 minutes.

Pirmosios 10 minučių buvo nerezultatyvios, komandos prametė daug metimų, galbūt koją kišo jaudulys. Po pirmojo ketvirčio 17:14 pirmavo Utenos „Juventus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antras kėlinys

Per pirmas tris antrojo kėlinio minutes uteniškiai tesukrapštė vieną tašką, o „Lietkabelis“ buvo priekyje 20:18.

Po dviejų kėlinių 37:29 priekyje buvo Utenos „Juventus“. Rezultatyviausias komandos gretose buvo V. Čepukaitis, pelnęs 8 taškus ir atkovojęs 6 kamuolius.

Įdomu, kad uteniškiai per pirmąją pusę taikliau metė tritaškius (6/13, 46%) nei dvitaškius (6/18, 33%). „Lietkabelio gretose po 8 taškus buvo pelnę K. Lavrinovičius ir D. Tarolis.

Trečias kėlinys

Vos prasidėjus ketvirčiui „Juventus“ įgijo dviženklę persvarą, tačiau keletą tikslių atakų be atsako surengė „Lietkabelis“ ir po Donato Tarolio dėjimo iš viršaus skirtumas sumažėjo iki keturių taškų (39:35).

REKLAMA

Tuo panevėžiečių spurtas nesibaigė. B. Madgeno tritaškis persvėrė rezultatą (39:40). Po šalto dušo atsigavę „Juventus“ krepšininkai aplygino žaidimą ir komandos likusią kėlinio dalį keitėsi taškais. Prieš lemiamą ketvirtį 56:55 pirmavo „Lietkabelis“.

Ketvirtas kėlinys

Penktąją pražangą užsidirbo iki tol rezultatyviausias buvęs Panevėžio ekipos žaidėjas Donatas Tarolis, kuris aikštę paliko pelnęs 12 taškų ir atkovojęs 6 kamuolius.

Sužaidus pusę kėlinio 65:63 pirmavo „Lietkabelis“, o „Juventus“ prarado Gytį Sirutavičių, kuris patyrė traumą, aikštę šlubčiodamas paliko ir D. Šalenga. Tiesa, vėliau abu šie žaidėjai rungtyniavo toliau.

Antanas Sireika po B. Madgeno tritaškio buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, o „Lietkabelis“, likus žaisti kiek mažiau nei 4 minutes, įgijo 5 taškų persvarą (68:63).

Uteniškiai bandė kabintis, tačiau sėkmingos varžovų atakos rezultato lyginti neleido.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų