REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Naujajame Orleane prasidėjo Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) „Visų žvaigždžių“ savaitgalis.

Penktadienį Naujajame Orleane prasidėjo Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) „Visų žvaigždžių“ savaitgalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lygos naujokų ir antramečių „Kylančių žvaigždžių“ mače („Rising Stars Challenge“) Pasaulio rinktinė 150:141 (77:66, 73:75) nugalėjo JAV krepšininkus. JAV ir Pasaulio komandos tarpusavyje susitiko trečius metus iš eilės, o rezultatas tapo 2:1 Pasaulio rinktinės naudai. Primename, jog praėjusiais metais Toronte pranašesnė buvo Zacho LaVine'o vesta JAV komanda, laimėjusi 157:154.

REKLAMA

Šįkart ryškiausiai žibėjo „Denver Nuggets“ naujoko Jamalo Murray žvaigždė. Kanadietis per 20 minučių pataikė 9 tritaškius iš 14, surinko 36 taškus, atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir buvo pripažintas rungtynių MVP.

Taip pat tritaškius puikiai šaudęs (9/13 trit.) Frankas Kaminsky iš „Charlotte Hornets“ su 33 taškais buvo rezultatyviausias JAV komandos gretose. Pasaulio rinktinei atstovavęs Domantas Sabonis aikštėje praleido mažiausiai laiko iš visų rungtynių dalyvių – tik kiek daugiau nei 10 minučių. Lietuvis spėjo pelnyti 10 taškų (5/7 dvit., 0/1 trit.) ir atkovoti 1 kamuolį. Kartą D.Sabonis suklydo, dukart prasižengė.

REKLAMA
REKLAMA

D.Sabonis tapo penktuoju Lietuvos krepšininku, kuriam pavyko patekti į šį renginį. Geriausiai šiose rungtynėse iš lietuvių yra pasirodęs Žydrūnas Ilgauskas. 1998 metais jis pelnė 18 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir tapo naudingiausiu rungtynių žaidėju.

Šiose rungtynėse taip pat yra dalyvavę Arvydas Sabonis, Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Valančiūnas, tačiau jų pasirodymai buvo kuklesni. 1996-aisiais Sabas pelnė 8 taškus, o Š.Jasikevičius su J.Valančiūnu kartu sudėjus surinko vos 5 taškus ir žaidė labai epizodiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulis: Jamalas Murray 36 (9/14 trit., 11 rez. perd.), Buddy Hieldas 28, Kristapas Porzingis 24 (10 atk. kam.), Dario Šaričius 17, Nikola Jokičius 12 (11 atk. kam.), Dante Exumas 11, Domantas Sabonis 10, Trey Lyles 7, Alexas Abrinesas 3, Gullermo Hernangomezas 2.

JAV: Frankas Kaminsky 33 (9/13 trit.), Karlas-Anthony Townsas 24 (11 atk. kam.), Jonathonas Simmonsas 19, Devinas Bookeris 17, D'Angelo Russellas ir Mylesas Turneris po 12, Jahlilas Okaforas 10, Marquese'as Chrissas 7, Brandonas Ingramas 4, Malcolmas Brogdonas 3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų