REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vien per antradienį policija iš šeimų namų į areštines išvežė netoli dešimties prieš savo vaikus galimai smurtavusių tėvų, o iš dviejų neblaivių motinų dėl nepriežiūros buvo paimti septyni vaikai, rodo Policijos departamento suvestinė.

Vien per antradienį policija iš šeimų namų į areštines išvežė netoli dešimties prieš savo vaikus galimai smurtavusių tėvų, o iš dviejų neblaivių motinų dėl nepriežiūros buvo paimti septyni vaikai, rodo Policijos departamento suvestinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakruojo rajone dėl įtarimų diržu mušus vaikus į areštinę uždaryti ir motina, ir patėvis. Nuo tėvų smurto galimai nukentėjo 2012 metais gimusi mergytė bei 2014 ir 2016 metais gimę berniukai, jie po apžiūros ligoninėje perduoti vaiko teisių apsaugos specialistams. Apie galimą smurtą pareigūnams pranešė savivaldybės socialinė darbuotoja.

REKLAMA

Ukmergės rajone į areštinę uždaryta sūnų laidu mušusi 1984 metais gimusi motina. 2005 metais gimęs vaikas perduotas giminaičių globai, dėl veido sumušimo jis gydomas ambulatoriškai.

Taip pat į areštinę Šiauliuose uždaryta prieš 2011 metais gimusį sūnų galimai smurtavusi motina. Vaikas į ligoninę dėl dešinio paakio ir kaktos sumušimų bei kojos nubrozdinimų į ligoninę buvo atvežtas sekmadienį, išleistas gydytis ambulatoriškai. Nustatyta, kad prieš jį namuose smurtavo motina. Mažametis perduotas vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistei, įtariamoji uždaryta į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA

Jurbarko rajone antradienį popiet prieš 2000 metais gimusią paauglę smurtavo ir tėvas, ir brolis. Pasak policijos pranešimo, tėvas jai sudavė per veidą ranka, o 1994 metais gimęs brolis paėmęs peilį į rankas grasino susidoroti. Į areštinę uždaryti abu įtariamieji uždaryti į areštinę.

Varėnos rajone į ilgalaikio sulaikymo patalpą uždarytas neblaivus tėvas, žarstekliu sudavęs į koją 2001 metais gimusiai dukrai, o Panevėžio rajone neblaivus tėvas į areštinę sudarytas dėl smūgio ranka į galvą 2004 metais gimusiam sūnui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat antradienį gavę pranešimą dėl smurto artimoje aplinkoje pareigūnai nuvyko į Šeduvą. Namuose rasta neblaivi (0,18 prom. alkoholio) motina ir psichinę negalią turintis neblaivus (0,40 prom. alkoholio) jos 1997 metais gimęs sūnus. Iš draugijos išprašytas kartu namuose buvęs iš įkalinimo įstaigos grįžęs pažįstamas, o 2009 ir 2002 metais gimusias mergaites paėmė kartu į įvyki atvykę vaikų teisių vyriausieji specialistai. Jie vaikus pristatė laikiniems globėjams.

Dar vieną pranešimą, kad neblaivi motina namuose neprižiūri nepilnamečių vaikų, antradienį apie 14 val. 27 min. gavo Šiaulių apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas. Policijos pareigūnams ir vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams nuvykus į Raseinių rajoną Kalnujų kaimą namuose rasta neblaivi (0,53 prom. alkoholio) motina. Mažamečiai vaikai, gimę 2005, 2007, 2010, 2011 ir 2015 metais, perduoti giminaičiams.

REKLAMA

Seimas susiėmė ir priėmė pataisas

Seimas antradienį per neeilinę sesiją ypatingos skubos tvarka priėmė pataisas, kuriomis uždraustas visų formų smurtas prieš vaiką. Įstatymo pakeitimais apibrėžiamas visų rūšių smurtas prieš vaiką: fizinis, psichologinis, seksualinis, nepriežiūra. Nustatyta, kad „draudžiamas visų formų smurtas prieš vaiką, įskaitant fizines bausmes“, o tėvai, kiti teisėti vaiko atstovai ir valstybė turi užtikrinti vaiko apsaugą.

Seimo neeilinė sesija šioms pataisoms priimti buvo sušaukta po keturmečio mirtimi pasibaigusio smurto protrūkio Kėdainiuose. Vaiko nužudymu įtariami jo artimieji – motina ir patėvis.

Seime per praėjusias kadencijas ne kartą bandyta įtvirtinti draudimą vaikams taikyti fizines bausmes, tačiau nesėkmingai. Dalis parlamentarų priešinosi siūlymui argumentuodami, kad tai būtų kišimasis į šeimos gyvenimą, neleisiantis tėvams savo nuožiūra auklėti vaikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų