REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Alas Jarreau (nuotr. Vida Press)

77-uosius metus sekmadienį mirė šiluma spinduliavęs džiazo virtuozas Alas Jarreau, kuris pasiekė naujas klausytojų auditorijas sumaniai apjungęs skirtingus muzikos stilius ir pasitelkęs televiziją.

4

77-uosius metus sekmadienį mirė šiluma spinduliavęs džiazo virtuozas Alas Jarreau, kuris pasiekė naujas klausytojų auditorijas sumaniai apjungęs skirtingus muzikos stilius ir pasitelkęs televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Septyniskart „Grammy“ laureatas, vienas iš nedaugelio muzikantų, pelniusių šį muzikos apdovanojimą džiazo, popmuzikos ir ritmenbliuzo kategorijose, mirė Los Andželo ligoninėje, kur buvo gydomas dėl išsekimo.

REKLAMA

A.Jarreau užaugo Milvokyje, kur jo tėvai grojo bažnyčioje. Labiausiai jį išgarsino tokie kūriniai, kaip „We're in This Love Together“ ir „ After All“.

Daugeliui jo balsas taip pat yra žinomas iš praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio televizijos serialo „Mėnesienos apšviesti“ (Moonlighting), išgarsinusio aktorių Bruce’ą Willisą. A.Jarreau atliko pagrindinę šio serialo dainą.

Muzikanto vadybininkas Joe Gordonas sakė, kad Alas Jarreau buvo tikras džentelmenas, itin branginęs savo klausytojus bei daugybę jam tiesiogiai ar netiesiogiai dirbusių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Jo antrasis prioritetas buvo muzika, o „pirmasis, pats svarbiausias, buvo gydyti ir guosti visus, kam to reikėjo“, rašė J.Gordonas atlikėjo tinklalapyje.

„Ar tai buvo emocinis skausmas, fizinis diskomfortas ar koks nors kitas negalavimas, jis turėdavo nuraminti mūsų protus ir širdis“, – rašė A. Jarreau vadybininkas.

„Jam reikėjo matyti šiltą, tvirtą šypseną ten, kur jos anksčiau nebuvo. Daina tiesiog buvo jo priemonė tai pasiekti“, – pridūrė J. Gordonas.

A. Jarreau mirties priežastis neskelbiama, tačiau praėjusią savaitę muzikantas paskelbė, jog dėl išsekimo neberengs koncertinių turų. Pastaraisiais metais muzikantą vargino sveikatos problemos. 2010-aisiais per koncertinį turą Prancūzijoje jis buvo paguldytas į ligoninę dėl kvėpavimo problemų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai balandį A.Jarreau per Tarptautinę džiazo dieną buvo pagerbtas Baltuosiuose rūmuose tuometinio prezidento Baracko Obamos.

Milvokyje augęs A.Jarreau dainuoti pradėjo bažnyčioje ir mokykloje. Jo motina buvo fortepijono mokytoja, grojusi vargonais vietos bažnyčioje. Alo tėvas buvo tos bažnyčios pamokslininkas ir taip pat ten giedodavo.

A.Jarreau yra pasakojęs, kad Milvokyje, kuriame buvo didelė išeivių iš Vokietijos ir Rytų Europos bendruomenė, jo šeima gyveno šalia tavernos, kur dažnai skambėdavo polka, o iš radijo sklisdavo įvairiausia muzika, pradedant klasikine muzika ir baigiant bliuzu.

REKLAMA

„Mums, kaip muzikantams, labai pasisekė, kad visa tai mus veikė, visa tai iš tiesų buvo mūsų gyvenimuose. Tuomet nebuvo sienų; dabar sienų labai daug“, – sakė A. Jarreau pernai žurnalui „ JazzTimes“.

A. Jarreau artimieji paprašė su atlikėju ateisiančių atsisveikinti žmonių paaukoti lėšų Viskonsino mokyklinės muzikos fondui, remiančiam jaunus žmones jo gimtajame mieste ir neseniai skyrusiam muzikantui apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų