REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečiai įžvelgia klastą: įmones skųs Konkurencijos tarybai

Valdantieji „valstiečiai“ prašo Konkurencijos tarybos ištirti, ar „Vilniaus prekybos“ grupės bendrovė EVRC ir „Camelia“ tinklo valdytojos valdoma „Reklamos sklaida“ neriboja konkurencijos. Apie tai pirmadienį pranešė „valstiečių“ frakcijos vadovas Ramūnas Karbauskis, pasak kurio, šios įmonės galimai panaudojamos kaip „lentynos mokesčio surinkėjos ir didmenininkų suteiktų nuolaidų nuslėpimui“.

„Įtarimus sustiprina rinkodara užsiimančių dukterinių įmonių pelningumas: EVRC, kuris atlieka vaistinių tinkle „Erovaistinė“ satelito funkcijas, pelningumas 10 karų viršija pačios „Erovaistinės“ pelningumą“, - Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė R.Karbauskis.

Pasak jo, lentynos mokestį sumoka didmenininkai, vaistų gamintojai ir platintojai, siekiantys, kad jų produkcija būtų prekiaujama šiuose tinkluose.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikėtina, kad dėl išankstinio prieigos mokesčio tiekėjai gali padidinti vaistų kainą, kad padengtų su tuo mokesčiu susijas išlaidas“, - teigė R.Karbauskis. Anot jo, Europos Komisija yra atkreipusi dėmesį į tai, kad taikant „lentynos mokestį“ rinkoje gali sumažėti platintojų konkurencija.

REKLAMA

R.Karbauskis informavo, kad bus rengiamos Mažmeninės prekybos įmonių nesąžiningų veiksmų draudimo, Farmacijos įstatymų pataisos - pagal jas įstatymai bus taikomi ne tik maisto prekybos įmonėms, bet ir farmacijos sektoriuje.

Įmonės EVRC ir „Reklamos sklaida“, įsteigtos 2010 metais, kai dvi didžiausius vaistinių tinklus „Eurovaistinė“ ir „Camelia“ valdančios konkurentės viena po kitos įvykdė struktūrinę pertvarką - atskyrė vaistinių reklamos ir rinkodaros departamentus ir įregistravo juos kaip atskiras bendroves.

Įmonę EVRC valdo vaistinių tinklą „Eurovaistinė“ valdanti bendrovė „Euroapotheca“, o „Reklamos sklaida“ priklauso Lietuvos kapitalo vaistinių tinklą „Camelia“ valdančiai įmonių grupei „CGP Management“.

Žiniasklaida yra rašiusi, kad 2015 metais EVRC pardavimų pajamos siekė 20,9 mln. eurų, o „ Reklamos sklaidos“ - 14 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų