REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Realybės šou „Aš – superhitas“ dalyvis Silvestras Beltė dėmesio susilaukė pirmiausia dėl to, kad viešai prakalbo apie savo lytinę orientaciją. Silvestras sako mylintis asmenybę ir jam nesvarbu, vyras jis ar moteris. Portalui tv3.lt jaunas vyras papasakojo, su kokiomis problemomis jis dėl to susiduria, kaip jį priima šeima ir visuomenė.

Realybės šou „Aš – superhitas“ dalyvis Silvestras Beltė dėmesio susilaukė pirmiausia dėl to, kad viešai prakalbo apie savo lytinę orientaciją. Silvestras sako mylintis asmenybę ir jam nesvarbu, vyras jis ar moteris. Portalui tv3.lt jaunas vyras papasakojo, su kokiomis problemomis jis dėl to susiduria, kaip jį priima šeima ir visuomenė.

REKLAMA

„Mano šeima į tai reaguoja kaip ir visos kitos šeimos reaguotų į paprasčiausią dalyką. Tai yra asmeninis dalykas, tai nėra kažkoks dalykas, kuris keistų mūsų bendravimą. Kadangi šeima mane myli, tai priėmė tai kaip normalų dalyką, ir tiek“, – kalbėjo Silvestras.

Projekto dalyvis sakė suprantantis, kad Lietuvoje yra daug netolerancijos kitokioms lytinėms orientacijoms, tačiau teigė pats neskubantis kaltinti netolerantiškų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Geras visiems nebūsi. Dauguma tų, kurie negatyviai žiūri į tai (seksualines mažumas – red.), galbūt niekada nebuvo su tuo susidūrę ir gal niekada nebuvo pagalvoję iš kitos pusės – gal tai normalu, gal čia nieko tokio. Tikrai neskubu jų vertinti taip pat negatyviai. Anksčiau ar vėliau žmonės susivokia. Turėjau draugų, kurie nebuvo pagalvoję anksčiau apie tokį dalyką, o paskui tiesiog pagalvojo, kad nieko čia tokio, nes aš lygiai toks pats, koks buvau, ir niekas tarp mūsų nepasikeitė, ir galbūt tai tikrai yra normalu“, – kalbėjo Silvestras.

REKLAMA

Vyras sako nepamenantis vieno momento, kada jis supratęs, kad jį gali traukti ir vyrai, ir moterys – viskas rutuliojosi palaipsniui ir lengva nebuvo:

„Lietuvoje yra tokia situacija, kad tai nėra geras dalykas, tad ilgą laiką aš tai bandžiau slėpti net nuo saves, bet po truputį tai lindo į dienos šviesą, ir taip gavosi. Pradžioje dėl to tikrai buvo nelengva, nes bandžiau tai paslėpti net nuo savęs, galvojau, kad viskas praeis ir bus viskas gerai, bet niekas nepraėjo, niekas nepasikeitė – viskas kaip tik ryškėjo. Aš tiesiog susigyvenau su tuo. Visiems reikia laiko, taip pat ir žmonėms reikia laiko susiprasti. Tai užtrunka“, – kalbėjo Silvestras.

REKLAMA
REKLAMA

Apibrėžimo sau nerado

Vyras pasakojo, kad jis domėjosi lytinių orientacijų apibrėžimais, ir tų orientacijų, kaip jis teigia, yra net apie 20, tačiau savajai jis nepritaikė jokio apibrėžimo:

„Aš tiesiog sugalvojau, kad man nereikia tos etiketės. Ilgą laiką ieškojau, koks aš, kodėl aš toks ir tada supratau, kad nėra svarbi lytis, kad svarbus pats žmogus. Kai tu randi žmogų, kuris tau patinka visapusiškai, tai tiesiog nėra klausimo, nei kas tu, nei kodėl tu darai tai, ką darai, ir nereikia klijuoti etikečių. Aš labai nemėgstu etikečių, nes tiesiog nėra prasmės. Kam tau ieškoti, kas tu – tiesiog jausk, ką jauti. Leiskite jausti“, – kalbėjo Silvestras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

20-metis projekto dalyvis atvirai pasako, kad ilgamečių draugysčių nėra turėjęs, tačiau dėl to nesigraužia.

„Esu dar pakankamai jaunas, tikrai neskubu ir neforsuoju – tiesiog tai ateis su laiku ir viskas bus gerai“, – sakė jis.

Silvestras kalba negalvojantis apie ateitį – su vyru ar moterimi jis bus – nes šiuo metu projekto dalyvis koncentruojasi į savo muzikinę veiklą, statosi pamatą savo gyvenimui ir dar negali mąstyti apie savo ateitį šeimoje, apskritai apie šeimą vyras teigia dar negalvojantis.

Tolerancija Lietuvoje

Silvestras sako, kad Lietuvoje tikrai dar yra žmonių, neigiamai nusistačiusių netradicinių lytinių orientacijų atžvilgiu, tačiau kuo toliau, tuo daugiau jis pamato palaikančių žmonių ir tėvynėje.

REKLAMA

„Aš siekiu, kad žmonės to nesureikšmintų. Kiti žmonės kovoja už savo teises – visi paradai ir panašiai – o aš siekiu to, kad žmonės nekreiptų į mane dėmesio dėl to dalyko. Noriu, kad į mane žiūrėtų kaip į atlikėją. Tai (lytinė orientacija – red.) yra asmeninė mano dalis, bet tai nėra pagrindinė mano dalis. Mano aplinkoje yra daugiau žmonių, kurie teigiamai į tai žiūri, to nesureikšmina. Tokių žmonių, kurie negatyviai į tai žiūri, savo aplinkoje neturiu, ir to linkėčiau visiems tokiems pat kaip aš. Tiesiog susikurkite aplink save tą aplinką, kurioje jūs jaučiatės jaukiai ir maloniai ir tiesiog nekreipkite dėmesio į tuos žmones, kurie įneša negatyvą“, – kalbėjo vyras.

REKLAMA

Silvestras sako, kad tokių pačių kaip jis – kuriems nesvarbu lytis, svarbu asmenybė – yra labai daug.

„Tie, kurie negatyviai į tai žiūri, nesuvokia to masto. Jeigu tai būtų 1,10,20 žmonių pasaulyje – galbūt galėtų būti kažkas keisto, bet tai yra žiaurius mastas. Yra labai daug tokių žmonių, tad tiesiog priimkite tai kaip natūralų dalyką“, – sakė jis.

Pranyksta minioje

Londone komercinį muzikos atlikimą studijuojantis vyras sakė, kad Didžiojoje Britanijoje požiūris į kitokias lytines orientacijas yra visai kitoks nei čia, Lietuvoje.

„Ten žmonėms visiškai niekas nerūpi. Tuo man tai tas miestas ir patinka. Tai nėra pagrindinė priežastis, kodėl aš esu Londone, tačiau dėl išvaizdos, dėl orientacijos tu išnyksti toje minioje, ir visiems tiesiog vienodai šviečia“, – sakė Silvestras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kur norėtų gyventi vėliau – Lietuvoje ar Anglijoje – projekto dalyvis dar nemąsto. Jis sako norintis keliauti ir kaupti patirtį, tobulėti kaip atlikėjas ir kaip asmenybė.

Linkėjimas visiems

Galiausiai tv3.lt Silvestrui uždavė tokį klausimą: jeigu jis turėtų minutę pasaulio auditorijos laiko, ką pasakytų pasauliui?

„Aš galbūt kaip kitoks norėčiau visiems palinkėti, kad nekreiptų dėmesio į visus negatyvius žmones. Mes visi ieškome laimės, žiūrime grožio standartų, lygiuojamės į žvaigždes, kurias matome žurnalų viršeliuose, bet ten nėra nieko tikro, tik makiažas, fotošopas. Mes lygiuojamės į tai, kas neegzistuoja, tai galbūt tiesiog nustokime ieškoti tos laimės ir atraskime ją savo kasdieniame gyvenime“, – kalbėjo Silvestras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų