REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Naujos kartos „Topo centro“ parduotuvės atidarymas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Peržvelgę praeitų metų rezultatus „Topo centras“ nusprendė atnaujinti savo parduotuvių koncepciją. Taip įkurta naujos kartos parduotuvė.

33

Peržvelgę praeitų metų rezultatus „Topo centras“ nusprendė atnaujinti savo parduotuvių koncepciją. Taip įkurta naujos kartos parduotuvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus Akropolyje atidaryta naujos kartos parduotuvė – 36–oji. Investicijos į parduotuvę viršija 70 tūkst. Eur, o bendrai investicijos į parduotuvių atnaujinimą 2017 metais sieks 700 tūkst. Eur.

REKLAMA

Tokių kavinės tipo vietų bus įrengta ir kituose miestuose, pavyzdžiui Klaipėdos „Akropolyje“. A. Rusteikos teigimu, parduotuvės atsirenkamos pagal tai, ar yra žmonių srautas.

„Juokaudami tarpusavyje sakome, kad atidarėme pirmąją kavinę bei medicinos punktą, kur bus galima gauti šviežios kavos ar pasitikrinti savo pulsą. O jei rimtai, tai parduotuvė, kurioje prekiausime patirtimi ir tik tomis prekėmis, kurių šiuolaikiški pirkėjai labiausiai geidžia“, – teigia Aurelijus Rusteika,„Topo centro“ įkūrėjas ir valdybos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Rusteikos teigimu, kurdami šią parduotuvę jie atliko ne vieną vartotojų tyrimą, analizavo pažangiausių prekybos įmonių patirtį bei savo turimus pirkimo duomenis. „Gautas rezultatas netikėtas net mums patiems: visiškai kitaip atrodanti, neįprastą asortimentą, sparčiausiai augančių kategorijų asortimentą turinti parduotuvė, kurioje viską galima liesti ir bandyti“, – sakė A. Rusteika.

Planuojama, kad būtent šioje parduotuvėje vyks naujausių produktų pristatymai, mokymai, degustacijos bei daugybė kitų renginių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Rusteikos, tokio dydžio ir koncepcijos buitinių prekių parduotuvė – pirma Lietuvoje.

Naują stilių padiktavo praeitų metų pardavimai

Apžvelgdamas praėjusius metus „Topo centro“ įkūrėjas teigė, kad buities technikos ir elektronikos pardavėjams tai buvo geri metai, nes rinka augo 7 proc., o jo prekybos centro augimas buvo dukart spartesnis – 14,2 proc.. Jis prognozavo, kad 2017 metais rinka turėtų augti 5 proc., o prekybos tinklo augimas gali siekti 10 proc..

Praėjusiais metais 20 proc. aktyviau pirko žaidimų konsoles, panašiai augo ir profesionalių pelių, kokybiškų klaviatūrų, žaidimų pardavimai. 2016 m. gruodį buvo nupirkta viskas, kas buvo susiję su virtualia realybe: pusė dar lentynų nepasiekusių VR akinių jau buvo turėjo savo pirkėjus, nes buvo rezervuoti, o likusieji buvo parduoti per keletą dienų.

REKLAMA

Sparčiausią augimą „Topo centre“ pasiekė riedžiai – jie augo 52 kartus, taip pat 2,2 karto išaugo dronų pardavimai, o išorinės baterijos, padėjusios sumedžioti visus pokemonus bei pasididinti savo mobilių prietaisų ištvermę, – taip pat padvigubėjo. Perkantys nešiojamąsias kolonėles rinkosi brangesnes, kokybiškesnes: augimas kiekiu 70 proc. ir pinigais – 103 proc..

Nors kompiuterių kategorija jau kuris laikas neauga, 2016 m. jai gyvybės įpūtė žaidimų (angl. gaming) kompiuteriai, kurių pardavimai augo du kartus ir, prognozuojama, tikrai nenustos augti ir šiais metais.

REKLAMA

Naujai parduotuvės koncepcijai įtakos turėjo ir praeitų metų kavos aparatų pardavimų rezultatai.

„Praėjusiais metais kavos aparatų pardavimai augo 30 proc.. Tai nulėmė, kad kavai šiais metais skirsime ypač daug dėmesio, o Akropolio parduotuvėje jai skirta net trečdalis visos parduotuvės erdvės“, – teigia A. Rusteika.

Anot jo, sparčiausiai rinkoje augo automatinių ir kapsulinių aparatų pardavimai, o 2017 m. augimas nesustos, nes rinka dar nėra prisotinta.

Gamintojai prognozuoja, kad kavos aparatas bus beveik kiekvienuose namuose.

2017 metai – telefonų lyderių kova

Žmonių bene mylimiausioje kategorijoje Lietuvoje praeitais metais įvyko įdomių pokyčių: jei lietuvis už telefoną ryžosi 2015 m. mokėti – 293 Eur, tai jau 2016 m. tokiam pirkiniui vidutiniškai skyrė 335 Eur. Tuo tarpu dažnai geidžiamiausiu telefonu įvardinamas iPhone augo 60 proc. bei sugebėjo pasidvigubinti rinkos dalį. A. Rusteika išskyrė ir Huawei modelį, kuris tapo 3 populiariausiu telefonu: jį 2016 m. rinkosi kas penktas telefoną pirkęs lietuvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2017 metais laukia lyderių kova: greičiausiai į kovą bus mestos geriausios kortos, nes jau pavasarį sulauksime SAMSUNG Galaxy S8 premjeros, o Apple turi sukrėsti rinką pristatydamas naujausią iPhone, nes 2017 metais šis telefonas minės 10 metų jubiliejų ir turėtų į naująjį produktą sudėti daug inovatyvių funkcijų.

„Topo centro“ įkūrėjas taip pat patvirtino jau keletą metų sklandančius gandus apie 3D televizorių „mirtį“.

Pagrindinė naujiena Lietuvoje, kad 4K ir didesni nei 1.40 m (55 coliai) televizoriai tapo nauju standartu: jų pardavimai augo nuo 16 proc. 2015 m. gruodį iki 40 proc. 2016 m. gruodį.

REKLAMA

„Topo centro“ prognozėmis šis raiškos standartas tikrai karaliaus dar bent 4–6 metus. Artimiausi poslinkiai gali prasidėti tik po 2020 m., kuomet Japonai yra pažadėję Tokijo olimpiadą transliuoti 8K raiška.

Naujienų bus ir dulkių siurblių rinkoje.

„Jau dabar aišku, kad dulkių siurblių kategoriją sujudins ES reglamentas: nuo rugsėjo 1–osios Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje (ES), įsigalios nauji ES reglamentai dulkių siurbliams, priimti dar 2013–aisiais metais.

Lietuvoje parduodami dulkių siurbliai turės būti ženklinami nauja energijos efektyvumo etikete, o parduotuvėse nebeliks neefektyvių ir elektros energijos netausojančių dulkių siurblių“, - pasakojo A. Rusteika.

Maksimali galia bus 900 W, iki šiol galiojo 1600 W apribojimas.

„Pirkėjai turi atkreipti dėmesį į prietaiso energijos ir valymo klases, nes svarbiausia ne "vatai", o būtent šie du parametrai“, - pataria „Topo centro“ įkūrėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų