REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai vakar baigė pasirodymą Europos taurės turnyre. Jie liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai vakar baigė pasirodymą Europos taurės turnyre. Jie liko už atkrintamųjų varžybų borto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiai Europos fronte iškovojo šešias pergales ir patyrė aštuonis pralaimėjimus. Sostinės klubo žaidimą antrajame pagal pajėgumą žemyno turnyre galima vertinti vidutiniškai.

REKLAMA

Jei traumos ar ligos būtų nekamavusios Artūro Gudaičio, Deivido Gailiaus, Artūro Jomanto, „Lietuvos rytas“ galėjo patekti į ketvirtfinalį. Tačiau žvelgiant objektyviai, „Top 16“ etape Jeruzalės „Hapoel“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ yra kiek stipresni nei Vilniaus komanda.

Sostinės krepšininkai net šešis mačus pralaimėjo paskutinėmis minutėmis ar sekundėmis. Jie rungtynėse su „Hapoel“ namie iššvaistė net 23 taškų persvarą. Iš dalies galima teigti, kad nuo vilniečių nusisuko Fortūna, tačiau silpnas ekipos žaidimas lemiamomis akimirkomis liudija pirmiausia meistriškumo stoką.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos rytas“ galėjo pasigirti solidžiu rezutatyvumu – pelnė po 87,14 taško ir šioje statistikos kategorijoje buvo ketvirtas tarp 20-ies klubų. Vilniečiai užtikrintai kovėsi dėl atšokusių kamuolių (vid. 37,07; 3 vieta), efektyviai provokavo varžovų pražangas (22,43; 4-5 vieta), pataikė daug baudų (vid. 16,00; 3 vieta).

Tiesa, šlubavo gynyba, ypač pirmajame etape. Iš viso Vilniaus ekipa praleido po 9,64 tritaškio (16 vieta), leido oponetams atlikti 20,14 rezultatyvaus perdavimo (18 vieta).

Beje, „Top 16“ varžybose „Lietuvos rytas“ praleido po 78,66 taško, o pirmajame etape – net 88,25. Solidesne tapusi gynyba nepadėjo žengti toliau. Tenka pripažinti, kad „Top 16“ turnyre vilniečiams teko rungtyniauti su silpnoka Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ komanda. Tai sostinės klubui irgi padėjo statistiškai pagerinti gynybos rodiklius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei ne Davidas Loganas, „Lietuvos rytas“ vargu ar būtų prasibrovęs į antrąjį etapą. Jis pelnė net po 18,1 taško, rinko 19,9 naudingumo balo ir buvo vienas geriausių turnyro krepšininkų.

Vis dėlto reikia konstatuoti, kad netrūko rungtynių, kuriose D. Loganas piktnaudžiavo individualiais veiksmais ir beveik neįtraukdavo į žaidimą komandos draugų. Pavyzdžiui, amerikietis per du mačus su Maskvos srities „Chimki“ pataikė tik 3 tritaškius iš 17, Berlyne per dvikovą su ALBA – 3 iš 15!

„Top 16“ varžybose situacija kiek pasikeitė. Jose D. Loganas vidutiniškai atliko 12 metimų „iš žaidimo“, o pirmajame etape – 14,25.

REKLAMA

Antras pagal svarbą žmogus buvo Artūras Gudaitis. Nemenką pažangą padaręs „centras“ rinko po 13,2 taško, sugriebė 8,3 kamuolio, uždirbo 19,3 naudingumo balo. Jei A. Gudaitis išmoktų apgaulingų judesių žaisdamas nugarą į krepšį, o ne vien kliautųsi fizine jėga, apskritai būtų itin sunkiai sustabdomas.

Nemažai naudos davė sunkusis puolėjas Drew Gordonas. Amerikietis įmetė 12,6 taško, atkovojo net 9,6 kamuolio, rinko 17,3 naudingumo balo.

„Top 16“ tunyre iš esmės pagerėjo Roko Giedraičio žaidimas. Jame snaiperis pelnė 12,2 taško, visose dvikovose jo rezultatyvumas buvo dviženklis. Pirmajame etape R. Giedraitis taip žaidė tik dvejose rungtynėse, o rinko po 7,9 taško.

REKLAMA

Gynėjas Corey Fisheris pelnė 11,9 taško, iš toli atakavo 40 proc. taiklumu, bet gana silpnai gynėsi, svarbiausiais momentais stokojo ištvermės. Tuo tarpu Artūras Jomantas metė tik po 6,5 taško, bet gynėsi kone geriausiai komandoje.

Didžiausi nusivylimai – įžaidėjai Joshas Akognonas, Rashaunas Broadusas, kurių jau neliko ekipoje, vidurio puolėjas Adamas Lapeta. Šis 217 cm ūgio lenkas krapštė vos po 3,3 taško per 16 minučių. Septyneriose rungtynėse jis atkovojo tik 1-3 kamuolius. Kartais nesuvokiama, kodėl T. Pačėsas taip pasitiki šiuo legionieriumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad įžaidėjas C. Hannah ne ką geresnis nei R. Broadusas. C. Hannah pelnė 6,2 taško, o tritaškius metė tragiškai (15 proc., 2/13).

Europos taurės turnyre išryškėjo ir kitos „Lietuvos ryto“ komplektavimo spragos. Daugiausia bėdų ginantis kilo dėl aukštaūgių nejudrumo. A. Lapeta, taip pat D. Gordonas, A. Gudaitis, Julius Jucikas yra per lėti, kad kai varžovai meistriškai atlieka pikenrolo ar pikenpopo derinius. O A. Jomantas ir L. Kisielius, kai rungtyniauja ketvirtojo numerio pozicijoje, yra per žemi. „Lietuvos rytui“ itin trūksta tokio greito ir pakankamai aukšto sunkiojo puolėjo kaip, pavyzdžiui, Brockas Motumas.

REKLAMA

„Lietuvos rytą“ neseniai papildė Klaipėdos „Neptūno“ metikas Jimmy Baronas. Jis yra aukščiausio kalibro snaiperis, bet jei iš ekipos pasitrauks D. Loganas, manau, kad Vilniaus ekipa susilpnės. J. Baronas silpniau ginasi, nėra itin stabilus krepšininkas.

Spėju, kad jeigu „Lietuvos rytas“ nepateks į Lietuvos krepšinio lygos čempionato finalą, permainų bus ir trenerių štabe. Galbūt naujienų sulauksime ir po Karaliaus Mindaugo taurės turnyro, jei jame vilniečiai patirs fiasko. Rimui Kurtinaičiui, panašu, jau pabodo žvejoti, medžioti ir gerti...arbatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų