REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus Antakalnio klinikinė ligoninė nebus uždaryta, tikina sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Vilniaus Antakalnio klinikinė ligoninė nebus uždaryta, tikina sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis kaltina miesto vadovus skleidžiant „dezinformaciją ir paniką“.

„Norime išsklaidyti tas baimes, kurios buvo paskleistos viešoje erdvėje, socialiniuose tinkluose. Galime užtikrinti, kad Antakalnio ligoninė tikrai nebus uždaroma, jokių panašių planų ar ketinimų tikrai nėra. Galiu tik apgailestauti, kad gerbiamas vicemeras Gintautas Paluckas, mano supratimu, tokiu būdu ruošiasi partijos vadovo rinkimams“, - žurnalistams spaudos konferencijoje ketvirtadienį teigė ministras.

REKLAMA

„Turi sudėlioti saugiklius“

Anot jo, šiuo metu ligoninė turi visas galimybes teikti radiologines paslaugas.

Ministras teigė, kad ministerijoje sudaryta darbo grupė tokiai praktikai įvertinti, kuri „turi sudėlioti saugiklius“, kaip būtų galima išvengti radiologijos paslaugų gydymo įstaigose monopolizavimo, taip pat numatyti žingsnius, kaip užtikrinti, jog paslaugų teikimas nebūtų nutrauktas tokių įmonių bankroto atveju. Šioje darbo grupėje veiks ministerijos darbuotojai, bus kviečiami ir sveikatos priežiūros įstaigų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba (VASPVT) informavo Vilniaus klinikinę ligoninę, kad ligoninė neatitinka ministro įsakymo nuostatų dėl radiologijos paslaugų teikimo - ji yra sudariusi paslaugų sutarti su privačia įmone, bet neturi savo budinčių radiologų. Taip pat įstaiga nuosavybės teise neturi kompiuterinio tomografo, bet yra sudariusi sutartį su jos patalpose veikiančiu radiologijos centru.

N.Ribokienė: įstaigos uždaryti nesirengė

Kaip rodo BNS turimi dokumentai, VASPVT įspėjo ligoninę, kad neištaisius trūkumų, nuo vasario 10-osios bus stabdoma dalis licencijos - ortopedijos ir traumatologijos paslaugoms bei kitoms antrinėms ir tretinėms stacionarinėms asmens sveikatos priežiūros paslaugoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VASPVT direktorė Nora Ribokienė teigė, kad kol darbo grupė aiškinsis situaciją, licencija nebus stabdoma. Ji pridūrė, kad tai yra vienintelė tretinio lygio paslaugas Lietuvoje teikianti ligoninė, kuri radiologijos įrangos neturi ir paslaugas nuomoja.

Anot jos, be pažeidimų dėl radiologijos paslaugų tarnyba taip pat nustatė, jog licenciją ortopedijos-traumatologijos paslaugoms gavusi įstaiga per reikiamą laiką, t.y. per mėnesį, neįdarbino specialistų ir nepradėjo paslaugų teikti.

„Nei ministerija, nei akreditavimo tarnyba šios įstaigos uždaryti nesirengė, nesirengia ir nesirengs, bet reikalavimai dėl paslaugų atitikimo poreikiams, vardan mūsų pacientų, paslaugų kokybės, išliko ir išlieka“, - teigia N.Ribokienė.

REKLAMA

„Modelis maždaug toks: nesvarbu, koks yra reguliavimas, padarome taip, kaip norime, o paskui minsiterija neturės kur dėtis, nes mes pagrasinsime, kad ligoninė bus uždaryta ir pacientai atsidurs lauke. Tai yra tiesiog šantažas. Ir žinant kontekstą, kuriame jis vyksta, tai kelia ir paniką“, - aiškino A.Veryga.

Jis sakė, kad VASPVT įspėjimas apie nuo penktadienio stabdomą licenciją yra normali praktika informuojant gydymo įstaigas.

„Institucijos, kurios prižiūri įstaigų akreditaciją, jos elgiasi taip, kaip ir privalo elgtis - jos informuoja. Mūsų reikalas yra dabar jau paaiškinti“, - sakė jis.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų