REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą Kaune, „Akropolyje“ esančiame kino teatre „Forum cinemas“ buvo pristatytas filmas apie legendinį Lietuvos krepšinio trenerį, Lietuvos krepšinio federacijos garbės prezidentą Vladą Garastą – „Vladas Garastas. Komandos tėvas“.

Trečiadienio vakarą Kaune, „Akropolyje“ esančiame kino teatre „Forum cinemas“ buvo pristatytas filmas apie legendinį Lietuvos krepšinio trenerį, Lietuvos krepšinio federacijos garbės prezidentą Vladą Garastą – „Vladas Garastas. Komandos tėvas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trenerio 85-rių metų jubiliejaus proga sukurtą filmą pristatė jo autorius Stasys Petkus ir scenarijaus autorė Gintarė Grikštaitė, kurie įteikė jubiliatui simbolinę filmo DVD plokštelę.

REKLAMA

„Man didelė garbė ir atsakomybė pristatyti filmą apie Valdą Garastą. Įdomiausia tai, kas liko už kadro. Jūs tikrai nepamatysite trenerio dainuojančio, grojančio pianinu, kuriant ir gaminant sprogmenis. Besilankant trenerio namuose, tarp daugybės apdovanojimų buvo įrėmintos eilės, skirtos V.Garastui. „Krepšinį ir Garastą sukūrė Lietuva“, – teigė filmo autorius S.Petkus,

Filmo scenarijaus autorė Gintarė Grikštaitė teigė, kad iš visų kurtų jos filmų, šis buvo pats sunkiausias, tačiau vylėsi, kad jis puikiai atspindės Vlado Garasto asmenybę ir pasiekimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Peržiūrėjau kelis šimtus valandų medžiagos ir galiu drąsiai teigti, kad iš mano 12-os kurtų filmų, šis buvo pats sunkiausias. Nes viskas lyg stovi prieš akis, visi momentai, rungtynės, Arvydo Sabonio ančiuko judesys, Valdemaro Chomičiaus prakirstas antakis.

Į šį filmą sudėti svarbiausi akcentai, tai turėtų tapti trenerio vizitine kortele ir labai viliamės, kad ir po 20-ies metų žiūrėdami šį filmą, žmonės lengvai supras, kas buvo Vladas Garastas“, – teigė filmo scenarijaus autorė Gintarė Grikštaitė.

LKF prezidentas Arvydas Sabonis įteikė V.Garastui aukščiausią LKF apdovanojimą – stilizuotą krepšinio lentą, kurioje užrašyti didžiausi trenerio laimėjimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norėčiau padėkoti šio filmo kūrėjams už idėją, sukurtą šventę. Treneris paliko didelį pėdsaką ir džiaugiamės, kad šis filmas liks istorijos dalimi. Sveikiname su gražiu jubiliejumi, norime palinkėti išlikti ir toliau tokiam aktyviam ir žinoma daug daug sveikatos“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Vadovaujant šiam treneriui iškovotos skambiausios „Žalgirio“ ir Lietuvis rinktinės pergalės – „Žalgiris“ tris kartus iš eilės (1985 m. 1986 m. ir 1987 m.) tapo SSRS čempionu, dukart žaidė Europos klubinių turnyrų finale, 1986 metais Argentinoje laimėjo tarpžemyninę Williamo Joneso taurę, Lietuvos rinktinė iškovojo Barselonos ir Atlantos olimpinę bronzą, 1995 m. Europos čempionato sidabrą.

REKLAMA

Strategas treniravo tokius krepšininkus kaip Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius, Sergėjus Jovaiša, Artūras Karnišovas, Gintaras Einikis ir daugelį kitų.

„Kai man paskambino kūrybinė grupė ir pasakė, kad nori kurti filmą apie mane, negalėjau suprasti. Bet per 15 metų darbo su „Žalgiriu“ ir Lietuvos rinktine buvo surinkta beveik 300 valandų filmuotos medžiagos, nes mus dažnai filmuodavo.

Negaliu užmiršti tų žaidėjų, su kuriais nuėjau tokį kelią. Pirmiausia dėkoju komandai, kuri atkūrė Lietuvos krepšinio prestižą. Greitai prabėgo tas laikas. Keista, kad man jau 85-eri metai. Jei praleidote šią valandą, kol žiūrėjote filmą, neužmigę, viskas gerai, reiškia nebuvo blogai“, – geros nuotaikos nestokojo jubiliatas.

Visi žiūrovai filmo premjerą galės išvysti kovo 11 dieną per LRT kanalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų