REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
„Lietuvos rytas“ – „Zenit“  (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Vilniaus „Lietuvos rytas“ namuose stojo į lemiamą kovą Europos taurės turnyre. Sostinės ekipa privalėjo bent 9 taškais nugalėti Sankt Peterburgo „Zenit“. Deja, bet to padaryti nepavyko, o vilniečiai 86:84 šventė liūdniausią pergalę šiame sezone.

47

Vilniaus „Lietuvos rytas“ namuose stojo į lemiamą kovą Europos taurės turnyre. Sostinės ekipa privalėjo bent 9 taškais nugalėti Sankt Peterburgo „Zenit“. Deja, bet to padaryti nepavyko, o vilniečiai 86:84 šventė liūdniausią pergalę šiame sezone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau nuo pat susitikimo pradžios varžovai didžiąją dalį laiko buvo priekyje. Vis dėlto vilniečiai į susitikimą sugrįžo po spurto trečiajame kėlinyje.

REKLAMA

Viskas sprendėsi ketvirtajame kėlinyje, kurio metu „Lietuvos rytas“ buvo priekyje ir penkiais taškais, tačiau iki pergalės reikiamu taškų skirtumu vis dėlto pritrūko.

Neįtikėtiną pasirodymą surengė vilniečių lyderis Davidas Loganas, kuris jau per pirmąją rungtynių pusę surinko 20 taškų. Iš viso amerikietis sumetė 28 taškus ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Lietuvos rytas“: D. Logan (7 rez. perd., 5 perimti kam.) 28, C. Fisher (4 rez. perd.) 17, D. Gordon (12 atk. kam.) 14, A. Gudaitis (9 atk. kam., 0/6 dvit.) ir Rokas Giedraitis po 11, C. Hannah ir A. Lapeta po 2, L. Kisielius 1.

REKLAMA
REKLAMA

„Zenit“: S. Karasev (6 atk. kam.) 24, J. Timma (5 atk. kam.) 21, S. Markovič (9 rez. perd.) 10, T. Mbakwe (7 atk. kam.) ir K. Landry po 8.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Rungtynės prasidėjo keletu sėkmingų „Zenit“ komandos epizodų, tad Tomas Pačėsas iš karto paprašė minutės pertraukėlės. Po jos vilniečiai pradėjo žaisti aktyviau ir, nesužaidus net 5 minučių, jau buvo priekyje 9:8.

Varžovai po sėkmingesnės „Lietuvos ryto“ atkarpos atsigavo ir pasileido į priekį bei ne kartą vilniečių krepšį drebino galingais dėjimais (12:20).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pirmųjų 10-ties minučių, rezultatu 12:22, pirmavo „Zenit“ klubas.

Antras kėlinys

Antrojo ketvirčio pradžia nieko gero nežadėjo. Vilniečiai prastai puolė, daug klaidų dar nuo baudų metimo linijos. Aikštės šeimininkai iš pirmų aštuonių baudų pataikė vos tris (37,5%).

Puolime atsigavo Davidas Loganas, kuriso dvitaškis buvo priartinęs vilniečius per 5 taškus (28:33), tačiau gynyboje ir toliau buvo daug problemų (28:37).

Aštuoni D. Logano taškai iš eilės laikė vilniečius žaidime, o į didžiąją pertrauką komandos išėjo svečiams pirmaujant 36:40. Per pirmąsias 20 minučių Davidas Loganas pelnė net 20 taškų.

REKLAMA

Trečias kėlinys

Po pertraukos vaizdas buvo panašus į pirmojo kėlinio pradžią. Nors D. Loganas pataikė tritaškį, tačiau varžovų puolimas buvo uraganinis. Jie per pirmą minutę pelnė 6 taškus ir vėl truktelėjo į priekį (39:46).

Po dar vieno Janio Timmos tritaškio „Zenit“ įgijo dviženklę persvarą (40:51), tačiau eilinė D. Logano atkarpa ir galingas D. Gordono dėjimas vėl priartino vilniečius prie varžovų (47:51).

Puikų spurtą surengę Vilniaus ekipos krepšininkai po ilgos pertraukos išlygino rezultatą (51:51). Prieš lemiamą ketvirtį 64:61 pirmavo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Ketvirtas kėlinys

Vienu metu vilniečiai turėjo net penkių taškų pranašumą, tačiau varžovai jį greitai ištirpdė ir, sužaidus kiek mažiau nei keturias minutes, aikštės šeimininkų persvara buvo du taškai (71:69).

Laikas tirpo, o situacija tik blogėjo. Po penkių minučių vieno taško persvarą turėjo „Zenit“ (71:72).

Likus žaisti pusantros minutės, sostinės ekipa turėjo tą pačią vieno taško persvarą, tačiau laimėti reikėjo bent jau devyniais.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų