REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos teismas trečiadienį atvertė bylą, kurioje buvusi Vilniaus apygardos prokurorė Lilija Balaišienė kaltinama kyšininkavimu.

Kauno apygardos teismas trečiadienį atvertė bylą, kurioje buvusi Vilniaus apygardos prokurorė Lilija Balaišienė kaltinama kyšininkavimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į trečiadienio teismo posėdį neatvyko L.Balaišienės advokatė, todėl bylos nagrinėjimas atidėtas. Dėl advokatės užimtumo atšaukiamas ir ketvirtadienį numatytas posėdis šioje byloje.

REKLAMA

Teisėjų kolegija pastebėjo, kad buvusios prokurorės pasirinkta advokatė yra itin užimta ir bus itin sudėtinga parinkti visiems tinkamą laiką, tačiau buvusi prokurorė teigė, kad ji pageidauja būtent šios advokatės dalyvavimo ir ja pasitiki.

„Ji žino bylos esmę, dalyvavo ikiteisminiame tyrime, susipažinusi su byla“, – kalbėjo kaltinamoji.

Kitas posėdis byloje numatytas kovo 6 dieną. Šiame teismo posėdyje planuojama pagarsinti kaltinamąjį aktą ir apklausti L.Balaišienę. Ji teismui trečiadienį sakė sutinkanti duoti parodymus pirma.

REKLAMA
REKLAMA

Po posėdžio buvusi prokurorė žurnalistams teigė nepripažįstanti kaltės.

„Negaliu pripažinti, nes nusikaltimo jokio nepadariau“, – sakė ji.

Į kitą posėdį taip pat kviečiamas asmuo, iš kurio, kaip įtariama, L.Balaišienė reikalavo kyšio. Ji teigia, kad tai buvęs ilgametis šeimos draugas.

„Tai yra asmuo, kuris, piktnaudžiaudamas šeimos artimais, šiltais ilgamečiais santykiais, įgavęs pasitikėjimą, įvykdė savo aferą“, – kalbėjo ji.

L.Balaišienė kaltinama tuo, kad 2014 metais dirbama prokurore ji savo ir kartu už prekybą poveikiu teisiamo Vadimo Pachomovo naudai netiesiogiai per V.Pachomovą pareikalavo iš vieno vilniečio 20 tūkst. eurų kyšio ir paėmė 10 tūkst. eurų kyšį už palankių jo atžvilgiu proceso sprendimų priėmimą prokurorės kontroliuotame ikiteisminiame tyrime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prokurorė buvo sulaikyta 2014 metų gruodžio pabaigoje. Tuo metu ji dirbo Antrajame baudžiamojo persekiojimo skyriuje. Sulaukusi įtarimų ji buvo nušalinta nuo pareigų, o jos atžvilgiu pradėtas tarnybinis patikrinimas, tačiau prokurorė pateikė prašymą atleisti ją iš darbo savo noru. Šį prašymą prokuratūra privalėjo tenkinti, o per 14 dienų nespėjus baigti tarnybinio patikrinimo dėl prokurorės veiklos, jis privalėjo būti nutrauktas ją atleidus iš darbo.

Žiniasklaidoje skelbta, kad L.Balaišienė ketino išeiti iš prokuratūros ir jau buvo išlaikiusi advokatūros egzaminą. Šiuo metu ji dirba advokatų kontoros „Stj Legal“ direktore.

REKLAMA

L.Balaišienė dirbdama prokurore palaikė valstybinį kaltinimą Seimo nario Roko Žilinsko, taip pat buvusio sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio patarėjo Dariaus Prialgausko byloje, sukčiavimu įtariamų Rumunijos piliečių, žlugusio Ūkio banko Ukmergės filialo vadovų, kaltinamų piktnaudžiaudami tarnybine padėtimi, baudžiamosios bylose.

Autorė: Austėja Masiokaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų