REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Dainius Adomaitis (nuotr. Fotodiena.lt)

Lietuvos krepšinio lygos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ sugrįžo į pergalių kelią. Klaipėdiečiai šventė šešias pergales iš eilės – keturias LKL čempionate ir dvi FIBA Čempionų lygoje.

46

Lietuvos krepšinio lygos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ sugrįžo į pergalių kelią. Klaipėdiečiai šventė šešias pergales iš eilės – keturias LKL čempionate ir dvi FIBA Čempionų lygoje.

REKLAMA

Prieš tai uostamiesčio klubas buvo pralaimėjęs ketverias rungtynes paeiliui vietos fronte ir trejas Europos turnyre. LKL sezoną „Neptūnas“ pradėjo tragiškai – keturiomis nesėkmėmis. Tačiau dabar komanda Lietuvos krepšinio lygoje pakilo ant ketvirtojo laiptelio, užėmė aukštą antrąją vietą Čempionų lygos C grupėje tarp 8 klubų (laimėjo 10 mačų kaip ir pirmojoje pozicijoje likęs Vilerbano ASVEL).

Apie dabartinę situaciją „Neptūne“ ir šios ekipos ateitį portalas tv3.lt kalbėjosi su klubo vyriausiuoju treneriu Dainiumi Adomaičiu, kuris yra ir Lietuvos rinktinės strategas.

REKLAMA
REKLAMA

- Kodėl taip prastai startavote LKL čempionate?

-  Reikėjo laiko, kad komanda susižaistų, juk klube atsirado būrys naujų krepšininkų. Komandos komplektacija nebuvo baigta, nes laukėme galutinio patvirtinimo dėl klubo biudžeto. Be to, Fortūna mums dažnai atsuko ne veidą, užpakalį (juokiasi). Penkerias rungtynes sezono pirmoje pusėje pralaimėjome paskutinėmis sekundėmis ar minutėmis.

REKLAMA

Tikriausiai nereikėjo dalyvauti Vlado Garasto taurės varžybose. Jose susižeidė Jimmy Baronas, Arvydas Šikšnius. Tai, kad rungtyniavome tame turnyre, buvo mano klaida. Kita vertus, buvo planuojama, kad LKL čempionatas startuos vėliau nei buvo planuota.

- Ar planuojate dar stiprintis?

- Taip, ieškome dar vieno vidurio puolėjo. Surasti tinkamą nelengva, bet pajėgesni „centrai“ yra labai brangūs.

Praėjusį sezoną Mindaugas Girdžiūnas vos nepateko į Lietuvos rinktinę, o dabar rungtyniauja blankiai. Čempionų lygoje jis pelno tik po 7 taškus, tritaškius meta vos 26 proc. taiklumu, renka 6 naudingumo balus. LKL pirmenybėse jo statistika kiek geresnė. Kas nutiko šiam gynėjui?

REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad viskas susitvarkys. Girdžiūnas daug dirba, todėl turėtų pasiekti geresnę sportinę formą. Aš juo tikiu. Nereikia pamiršti, kad šiam krepšininkui ir varžovai dabar jau skiria kur kas didesnį dėmesį.

- Gal neigiamos įtakos jo žaidimui turi tai, kad jis neranda bendros kalbos su Larry Drew? Panašu, kad praėjusį sezoną „Neptūnui“ atstovavęs Danielis Ewingas buvo palankesnis partneris Girdžiūnui?

- Nemanau. Drew yra vienas kūrybiškiausių ir talentingiausių krepšininkų, kokius esu treniravęs. Jis labai gerai supranta žaidimą. Šis amerikietis nuolat stengiasi visus komandos draugus įtraukti į žaidimą. Ewingas buvo šiek tiek kitoks, jis individualiai yra labai stiprus žaidėjas. Pastarajam žaidėjui „Neptūne“ buvo lengviau, nes jis kur kas labiau patyręs nei Drew. Šis krepšininkas tik antrus metus žaidžia Europoje. Prieš tai jis atstovavo „Monaco“ klubui, kur jam sekėsi sunkiai. Mes daug tikimės iš Drew. Jam reikia šiek tiek susitvarkyti psichologiją. LKL turi savo specifiką. Čia daug aukšto intelekto žaidėjų, dominuoja taktika, o ne „bėk ir mesk“ krepšinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kodėl ekipoje neįsitvirtino patyręs puolėjas buvęs žalgirietis Tadas Klimavičius?

Su Tadu ilgai kalbėdavomės, neskubėjome priimti sprendimo. Jis rodė daug noro, bet Klimavičiui nepavyko atsiskleisti labiau ir trūko pastovumo, kurio mes iš jo tikėjomės. Galbūt tam įtakos turėjo tai, kad prieš tai jis Vokietijos lygoje žaidė pagrindiniu centro puolėju, o „Neptūne” rungtyniavo kaip atsarginis, kuris į žaidimą įsitraukdavo nuo atsarginių suolelio.

Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose jums teks kovoti arba su Rišono „Maccabi“ arba su Liudvigsburgu klubu, kurie atitinkamai Izraelio ir Vokietijos pirmenybėse užima vietas turnyro lentelės viduryje. Kuris varžovas parankesnis?

REKLAMA

Rišono komanda yra Izraelio čempionė ir tai daug ką pasako. Šis klubas praėjusį sezoną aplenkė ir Tel Avivo „Maccabi“ ir Jeruzalės „Hapoel“ krepšininkus. Rišono komanda turi daug pajėgių amerikiečių, ypač gerai žaidžia namie. „Ludwigsburg“ yra irgi stiprus klubas. Jis išsiskiria drausmingu žaidimu.

- Kokie tikslai buvo keliami „Neptūnui“ prieš sezoną?

- Patekti į kitą Čempionų lygos varžybų etapą ir tapti LKL prizininku, tai yra užimti ne žemesnę nei trečioji vieta. Pirmasis uždavinys jau įgyvendintas.

- Kuris „Neptūnas“ stipresnis – šio ar praėjusio sezono?

Sunku pasakyti. Praėjusį sezoną buvo daugiau patirties, pastovumo, dabar daugiau jaunimo, svyravimų, bet energijos.

REKLAMA

- Karaliaus Mindaugo taurės turnyre iškart susitiksite su „Žalgiriu“. Labai realu, jei neįvyks didelių staigmenų, su Kauno ekipa kausitės ir LKL pusfinalyje? Šį sezoną kauniečių dar nenugalėjote. Ar realu dabartiniam „Neptūnui“ įveikti žalgiriečius?

- „Žalgiris“ meistriškumu yra visa galva aukščiau už kitas LKL komandas. Norint laimėti prieš kauniečius, reikia sužaisti vienas geriausių sezono rungtynių. Karaliaus Mindaugo taurės turnyre su žalgiriečiais žaisime tik vieną mačą. Jie bus favoritai, mūsų neturėtų slėgti įtampa. Reikia žaisti labai drausmingai, laikytis plano. Manau, kad viskas įmanoma.

- Po sezono baigiasi jūsų sutartis su „Neptūnu“? Ar liksite ekipoje? O galbūt dirbsite tik su rinktine?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Jei gausiu pasiūlymą, rimtai svarstysiu. Man be galo malonu ir įdomu čia dirbti. Stengiuosi dirbti labai gerai. Dauguma trenerių darbuojasi ir rinktinėje, ir klube. Rimtai svarstoma po keleto metų suburti labai stiprią komandą, kuri galėtų pakovoti dėl LKL čempiono titulo. Klaipėdoje yra nemažai potencialių rėmėjų. Juk šio miesto ekonomika yra antroji pagal dydį Lietuvoje. Neabejoju, kad atsirastų turtingų žmonių, kurie norėtų tapti klubo dalimi.

Žinoma, būtina atlikti dar daug ir kitų darbų. Reikėtų pasirašyti ilgalaikes sutartis su žaidėjais, nuolat stebėti NBA vasaros lygą. „Neptūnui“ būtina sava treniruočių bazė. Žinau, kad yra minčių statyti tokią bazę. Yra labai geras miesto valdžios, mero požiūris. Dėl to, kad neturime savo salės, neretai žaidėjai negali pasitreniruoti individualiai, nes po mūsų treniruotės iškart sportuoja kažkas kitas. „Švyturio“ arenoje vyksta daug renginių, todėl tenka nemažai rungtynių iš eilės žaisti išvykose. Pavyzdžiui, šį sezoną buvo laikotarpis, kai iš dešimties rungtynių septynerias žaidėme svečiuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų