REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
71
UAB „Grinda“ 2016 metų veiklos ataskaita (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Prieš metus pakeitusi savivaldybės įmonės „Grinda“ vadovybė, sutvarkė daugiau, nei 20 metų buvusio direktoriaus Algimanto Vilūno valdytą įmonę ir uždirbo pelno, sako naujasis įmonės direktorius Kęstutis Vaicekiūtis. 

71

Prieš metus pakeitusi savivaldybės įmonės „Grinda“ vadovybė, sutvarkė daugiau, nei 20 metų buvusio direktoriaus Algimanto Vilūno valdytą įmonę ir uždirbo pelno, sako naujasis įmonės direktorius Kęstutis Vaicekiūtis. 

REKLAMA

2016 metų veiklos rezultatus lyginant su 2015, įmonės pajėgumais atliktų darbų apimtys išaugo beveik dvigubai, o veiklos sąnaudos sumažėjo 31 procentu. 2015 metais įmonė buvo patyrusi 924 tūkst. Eurų nuostolio, kai 2016 metais, pasikeitus vadovybei ir direktoriui, bendrovė sugebėjo uždirbti 840 tūkst. eurų pelno. Tad akivaizdu, kad darbo rezultatai kalba patys už save.

Nuo birželio pabaigos įmonei vadovaujantis Kęstutis Vaicekiūtis džiaugėsi, kad 2016 metus baigė beveik be skolų. Taip pat direktorius atskleidė, kad vienas iš pirmųjų darbų buvo būtent buvusios vadovybės veiklos analizė. „Nėra teisinga įsigyti prabangius, medžioklei skirtus transporto priemones direktoriai įsigija, kai porą mėnesių buvo nemokama atlyginimai. Tai atsikratėme to automobilio ir bandome skaičiuoti pinigus ir juos skirti naujos statybinės technikos įsigijimui“, - susirinkusiems pasakojo Kęstutis Vaicekiūtis.

Naujienų portalas tv3.lt dar šią savaitę pasakojo apie buvusio įmonės direktoriaus Algimanto Vilūno palikimą administracijos pastate - pirtį, baseiną ir privačius poilsio kambarėlius su sulankstomomis lovomis. Šį klausimą šiandien palietė ir naujasis įmonės direktorius, kuris teigė, kad įmonė nežino, ką daryti su pirtimi ir baseinu - šios patalpos nėra reikalingos įmonei. „Pirtis yra poilsio reikalas ir reiškinys. Tai poreikio darbuotojams turėti tokį dalyką įmonėje tikrai nėra, yra dušai, tokių poilsio malonumų nereikia“, - pasakoja įmonės direktorius.

Sovietinių įpročių išraiška

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sako, kad nėra svarbu, ar savivaldybė žinojo, ar nežinojo apie šios pirties komplekto statymą, anot jo, tai yra sovietinių įpročių išraiška. „Ar pranešusi ar nepranešusi, čia negerai, čia sovietinių dalykų išraiška, ir dar ta įmonė, kuri prasiskolindavo ir ypatingai įžūlus poelgis buvo padarytas ir matosi, kad nors pirtis nėra daug naudota, bet pats užmojis yra nesuvokiamas“, - sako Remigijus Šimašius.

Anot, Vilniaus miesto mero, prielaidų apie išvaistymą yra ir daugiau. „Kaip atrodo, jei darbų yra padaroma 60 proc. daugiau, o medžiagų sunaudota 15 proc. mažiau, tai kur dingdavo medžiagos, kur dingdavo kuras. Jei būtų medžiaga, kuri leistų atiduoti informaciją ir teisėsaugai, tai reikia elgtis atsakingai. Jei bus faktų, kurie leistų tai padaryti, jeigu būtų už ko užsikabinti, gali būti pradėtas ir teismo procesas“, - sako R. Šimašius.

Ateities iššūkis

Ateinančiais metais savivaldybei priklausanti įmonė "Grinda"  tikisi išbandyti elektromobilių panaudojimą darbe, saulės baterijų naudojimą savo reikmėms įmonėje. Taip pat tikimasi, kad įmonė savo veiklą orgnanizuos be Europos sąjungos skiramiamų lešų. 

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė "Grinda" remontuoja ir valo Vilniaus miesto gatvių ir kiemų dangas, šalina avarines situaicjas. Įmonėje šiuo metu dirba apie 430 darbuotojų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų