REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Food Union Group“, tarptautinė pieno gaminių ir ledų gamybos bendrovių grupė, užimanti pirmaujančią padėtį Šiaurės Europos rinkoje, bei ledų gamintojo „Premia“ savininkė, gavo iš viso 214 mln. EUR (225 mln. USD) investicijų iš PAG, vienos iš didžiausių privataus kapitalo įmonių, ir esamo investuotojo „Meridian Capital“.

„Food Union Group“, tarptautinė pieno gaminių ir ledų gamybos bendrovių grupė, užimanti pirmaujančią padėtį Šiaurės Europos rinkoje, bei ledų gamintojo „Premia“ savininkė, gavo iš viso 214 mln. EUR (225 mln. USD) investicijų iš PAG, vienos iš didžiausių privataus kapitalo įmonių, ir esamo investuotojo „Meridian Capital“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Food Union Group“ yra viena pirmaujančių pieno perdirbėjų bei ledų gamintoja Šiaurės Europoje. PAG ir „Meridian Capital“ investicijos padės vykdyti „Food Union“ plėtrą, ypatingą dėmesį skiriant Kinijai, kur „Food Union“ beveik užbaigė dviejų modernių pieno gaminių įmonių statybą. PAG suteiks ne tik investuojamą kapitalą, bet ir „Food Union“ šaliai būdingų žinių ir ypatingą eksploatacinę patirtį, jos reikalingos vadybinei komandai. „Food Union“ gaus iš PAG 161,6 mln. EUR (170,0 mln. USD) investicijų, o iš „Meridian Capital“ – dar 52,4 mln. EUR (55,0 mln. USD).

REKLAMA

„2016-ieji įmonei „Food Union“ buvo ypatingi. Europoje įtvirtinome savo pozicijas savo atstovaujamų šalių rinkose ir įsigijome du ledų gamintojus Norvegijoje ir Rumunijoje. Na, o Kinijoje pradėjome statyti dvi modernias pieno gaminių įmones, tikimės, kad jos iki 2018 m. pradžios pradės tiekti kokybiškus pieno produktus Kinijos vartotojams. PAG investicijos ir „Meridian Capital“ papildomas investavimas – tai „Food Union“ strategijos įvertinimas. Nekantraujame pradėti dirbti su PAG, kad galėtume sukurti stiprų pieno produktų gamybos verslą Kinijoje“, – sakė Andrey’us Beskhmelnitskiy’is, „Food Union Group“ direktorius ir įkūrėjas.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Džiaugiamės, galėdami bendradarbiauti su „Food Union“ ir „Meridian Capital“, padedame jiems kurti verslą, kuris tiektų geriausius pieno produktus Kinijai. Kokybiški baltyminiai maisto produktai, būtent tokie, kokius gamina „Food Union“, yra labai paklausūs tarp vis turtingesnių ir reiklesnių Kinijos vartotojų. Naudodama savo technologiją, mokslines-technines žinias ir potencialą, „Food Union“ turi unikalias galimybes tiekti tokius gaminius, kokių reikia Kinijos rinkai“, – tvirtino Weijianas Shanas, PAG pirmininkas ir generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Patekimas į Kiniją, turinčią vieną iš didžiausių ir greičiausiai augančių vartotojų rinkų pasaulyje, įmonei „Food Union“ yra reikšmingas žingsnis, – teigė Askaras Alshinbayevas, „Meridian Capital“ valdantysis partneris. –Tikime, kad dirbdami su PAG, galėsime laikytis savo strategijos gaminti europinės kokybės pieno gaminius, kuriais mėgausis ir pasitikės reiklūs Kinijos vartotojai.“

Europos rinkoje „Food Union Group“ ir toliau daugiausia dėmesio skirs aukštos pridėtinės vertės gaminių kūrimui ir gamybai pieno produktų ir ledų gamybos segmentuose bei savo pozicijoms Baltijos šalyse, Šiaurės šalyse, Centrinėje ir Rytų Europoje bei NVS šalyse stiprinti, taip pat savo eksporto galimybių Artimuosiuose Rytuose ir Kinijoje plėtrai.

REKLAMA

Apie „Food Union Group“

„Food Union Group“ yra tarptautinė pieno produktų ir ledų gamybos bendrovių, veikiančių devyniose šalyse, grupė. „Food Union Group“ jungia didžiausias pieno produktų ir ledų gamybos bendroves bei prekybos atstovybes Šiaurės ir Centrinėje bei Rytų Europoje, įskaitant „Rīgas Piena Kombināts“, „Valmieras Piens“ ir „Rīgas Piensaimnieks“ Latvijoje, „Premia“ Estijoje ir Lietuvoje, „Premier Is“ Danijoje, „Isbjorn Is“ Norvegijoje, „Alpin57Lux“ Rumunijoje, „Hladokombinat No. 1“ Rusijoje, „Ingman Ice Cream“ Baltarusijoje ir dvi šiuo metu statomas pieno produktų gamyklas Kinijoje.

REKLAMA

Šiuo metu „Food Union Group“ yra pirmaujanti pieno perdirbimo bendrovė Latvijoje ir didžiausia ledų gamintoja Baltijos šalyse bei Danijoje. „Food Union Group“ eksportuoja į daugiau kaip 25 pasaulio šalis, turėdama pagrindines rinkas Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje, Lenkijoje, Nyderlanduose, Didžiojoje Britanijoje, Azerbaidžane, Rusijoje ir Kinijoje. Šiuo metu įmonėje „Food Union Group“ dirba 2500 darbuotojų.

PAG yra viena iš didžiausių Azijos alternatyvių investicijų valdymo įmonių, kurios valdomas kapitalas sudaro daugiau kaip 16,0 mlrd. USD. Įmonė valdo privataus kapitalo fondus, nekilnojamo turto fondus, bei absoliutaus pelno strategijas, o taip pat daugiau kaip 380 darbuotojų devyniuose įmonės regiono skyriuose. Nuo įmonės įkūrimo 2002 m. PAG investavo į Azijos rinką daugiau kaip 30,0 mlrd. USD. Investuotojai apima pagrindinius pensijų fondus Šiaurės Amerijoje bei Europoje, o taip pat nepriklausomus turto fondus Azijoje bei Artymuosiuose Rytuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų