REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Įtariamųjų nuotraukos “Facebook“ paskyroje: sunku įtarti kažką blogo (nuotr. facebook.com)

Teisėsaugininkai toliau aiškinasi visą šalį sukrėtusios Kėdainių tragedijos aplinkybes.

12

Teisėsaugininkai toliau aiškinasi visą šalį sukrėtusios Kėdainių tragedijos aplinkybes.

REKLAMA

Vakar į Mindaugo gatvės daugiabutį, kur buvo mirtinai nukankintas keturmetis, policija atvežė jo motiną, 23 metų Moniką Kaziukaitytę. Moteris, kaip ir jos sugyventinis, 27 metų Gediminas Kontenis įtariama itin sunkiu nusikaltimu, savo vaiko nužudymu.

Įvykio vietoje susirinkę žmonės keikė motiną.

„Žiauriai pikta. Visa Lietuva gedi, visa Lietuva... Čia reikia tik Norvegijos įstatymų Lietuvoj. Neįmanoma gyventi", - sakė pasipiktinusi kėdainietė.

Netoli įvykio vietos pasirodė ir nužudyto berniuko promočiutė. Žmonės ją pamatė ir pradėjo keikti.

Anot žmonių, ji tylėjo ir gynė savo giminaičius. Promočiutė teigė, kad jau nebegali kentėti ir nuolat geria vaistus.

REKLAMA
REKLAMA

„Baisu. Ką man daryti? Aš jau nebežinau, tiek vaistų prigėrusi. Aš atsitiktinai pamačiau tą mašiną. Aš tada sustojau ir palaukiau. Galvojate, man širdies neskauda. Jis gražiai šnekėjo, atrodo gražu, o kaip viskas išėjo. Jis visą laiką jai grasino“, – žurnalistams kalbėjo nužudyto mažamečio prosenelė.

REKLAMA

M. Kaziukaitytė teisėsaugininkams davė parodymus įvykio vietoje. Gali būti, jog bute, kuriame buvo nužudytas vaikas, buvo atliekamas tardymo eksperimentas. Parodymų davimas įvykio vietoje itin reikšmingas tiriant painias bylas. Taip galima nustatyti ar žmogus tyrėjams sako tiesą. Visi parodymai nuo pat pradžių fiksuojami vaizdo kamera, o įrašas praverčia bylą nagrinėjant teisme.  M. Kaziukaitytę atstovaujantis Kėdainių advokatas Sigitas Štaraitis naujienų portalui www.rinkosaikste.lt patvirtino, jog buvo atliekami procesiniai veiksmai nusikaltimo vietoje. 

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau detalių neatskleidęs tesininkas prasitarė, kad jo klientės būklė vis dar verčia sunerimti.

Sūnaus nužudymu įtariama moteris neatsigauna nuo patirto šoko. Gali būti, kad M. Kaziukaitytė išgyvena ne tik dėl sūnaus netekties, bet ir dėl už inkriminuojamą nusikaltimą gresiančios bausmės. „Klientei rekomendavau kreiptis į tardymo izoliatoriuje, kur ji šiuo metu laikoma, dirbančius psichologus. Manau, kad jai tikrai reikia šių specialistų pagalbos,“ - sakė įtariamąją ginantis Kėdainių advokatas S. Štaraitis.  Tikėtina, jog į nusikaltimo vietą bus atvežtas ir pagrindinis įtariamasis keturmečio nužudymo byloje - jo patėvis G. Kontenis.

Teisėsaugininkai taip pat prašys parodyti, kaip jis mirtinai sumušė vaiką. Deja, viskas priklausys nuo įtariamojo valios. Jis pats turi sutikti, vykti į nusikaltimo vietą ir duoti parodymus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų