REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako laukianti „aiškaus ir konkretaus rezultato“ iš Teisingumo ministerijos atliekamo tyrimo dėl galimų pažeidimų Kauno tardymo izoliatoriuje.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako laukianti „aiškaus ir konkretaus rezultato“ iš Teisingumo ministerijos atliekamo tyrimo dėl galimų pažeidimų Kauno tardymo izoliatoriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visi neskaidrūs korupciniai viešieji pirkimai negali būti toleruojami ir turi būti labai griežtai smerkiami ir įvertinti. Todėl tikiuosi, kad Vyriausybės ir Teisingumo ministerijos inicijuotas tyrimas turės labai aiškų ir konkretų rezultatą. Niekur korumpuoti viešieji pirkimai negali būti toleruojami“, – antradienį žurnalistams Rukloje sakė prezidentė.

REKLAMA

Teisingumo ministerija premjero Sauliaus Skvernelio pavedimu pirmadienį perėmė iš Kalėjimų departamento tyrimą dėl galimų pažeidimų Kauno tardymo izoliatoriuje. Pasak ministerijos, atlikus tyrimą bus sprendžiama dėl izoliatoriaus vadovo Edvardo Kviatkausko ir Kalėjimų departamento direktorės Živilės Mikėnaitės tarnybinės atsakomybės.

Teisingumo ministrės Mildos Vainiutės teigimu, bus siekiama išaiškinti visus įstatymui nusižengusius darbuotojus, nepaisant jų praeities nuopelnų ar užimamų pareigų: „Valstybės tarnyboje bus daugiau skaidrumo ir neliks galimybių piktnaudžiauti, jeigu patys darbuotojai netoleruos negerovių. Sieksime kuo greičiau parengti pranešėjo apie korupcines veiklas apsaugos teisinę sistemą. Valstybė turi skatinti ir branginti visuomenei sąžiningai dirbančius žmones.“

REKLAMA
REKLAMA

Skirtingos institucijos nusprendė tirti pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje, tą atsisakius daryti teisėsaugai. Situaciją nagrinės Viešųjų pirkimų tarnyba, Valstybės kontrolė ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Jos tirs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktą informaciją.

Pati STT atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo Kauno tardymo izoliatoriuje pagal jo darbuotojos, Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkės Rasos Kazėnienės pareiškimą. Pareigūnė šį sprendimą yra apskundusi prokurorams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Kazėnienės skunde STT, be kitų dalykų, rašoma, kad Kauno tardymo izoliatoriuje pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, paslaugos ir prekės gali būti perkamos iš įmonių, galbūt susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, o kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kainą.

Savo pareiškime teisėsaugai R.Kazėnienė taip pat nurodė, kad įstaigoje daug metų iš eilės viešuosius pirkimus laimi tos pačios įmonės: „Oro parametrai“, „Niklita“, „Vipita“, „Tis“, „Tis LT“, „Globinta“, „Arvirita“ ir „Garfus“. Pareiškime teigiama, kad iš šių bendrovių prekės ir paslaugos kai kuriais atvejais perkamos keliolika kartų didesne nei rinkos kaina. Pavyzdžiui, iš įmonės „Arvirita“ nupirktas guolis staklėms taisyti. Anot izoliatoriaus buhalterės, šio guolio rinkos vertė siekia maždaug keturis eurus, tačiau jis nupirktas už 700 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų