REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kandidatams į Socialdemokratų partijos pirmininkus pareiškus, kad koalicija su Valstiečiais žaliaisiais jų netenkina, valstiečių atstovė Rima Baškienė tokius pareiškimus vadina rinkiminiais lozungais. Negana to, ji teigia, kad nei vienas socialdemokratas anksčiau nėra skundęsis koalicijos sąlygomis.

Kandidatams į Socialdemokratų partijos pirmininkus pareiškus, kad koalicija su Valstiečiais žaliaisiais jų netenkina, valstiečių atstovė Rima Baškienė tokius pareiškimus vadina rinkiminiais lozungais. Negana to, ji teigia, kad nei vienas socialdemokratas anksčiau nėra skundęsis koalicijos sąlygomis.

REKLAMA

Anksčiau nei vienas nesiskundė

Gintautas Paluckas žiniasklaidai pareiškė, kad socialdemokratai yra valstiečių spąstuose. Kad santykiai koalicijoje netenkina, patvirtino ir Andrius Palionis bei Zigmantas Balčytis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoja R. Baškienė teigia, kad nei vienas politikas anksčiau jai dėl to nesiskundė. „Manau, jeigu būtų tokios gilios ir esminės problemos, tai kolegos socialdemokratai praneštų apie tai mums. Dabar kažkodėl apie tai sužinome tik iš žiniasklaidos“, – stebisi parlamentarė.

Socialdemokratų pareiškimus ji vertina kaip bandymą atkreipti į save dėmesį per rinkimus. „Vertinu tai kaip rinkimų įtakoje esančius pareiškimus. Kandidatai į partijos pirmininkus konkuruoja tarpusavyje ir tai yra natūralu“, – sako R. Baškienė.

REKLAMA
REKLAMA

Problemų koalicijoje neįžvelgia

Kandidatai į socialdemokratų partijos pirmininkus teigia, kad koalicijoje socialdemokratų balsas negirdimas. Paklausta, ar tikrai socialdemokratai koalicijoje ujami, R. Baškienė nusijuokė: „Negalėčiau teigti, kad didesni skriaudžia mažesnius“. Pašnekovė nesutinka, kad socialdemokratai koalicijoje nuvertinami ir negirdimi. „Mes susitinkame, prieš plenarinius posėdžius vyksta pokalbiai su grupe seimo narių, tariamasi dėl klausimų. Nematau kažkokios priešpriešos ar atotrūkio. Be abejo, galima bendrauti ir daugiau. Jei tik yra toks pageidavimas“, – sako politikė.

REKLAMA

Anot jos, santykiai tarp koalicijos partnerių yra puikūs. „Atsakingai galiu pareikšti, kad santykiai su socialdemokratais yra labai draugiški ir nuoširdūs. Čia tik atskirų kolegų pastebėjimas. Su tais kolegomis, kur bendraujame Seime, santykiai yra puikūs. Truputėlį stebina išsakyta pozicija“, – sako R. Baškienė.

Kritika išsakyta per anksti

R. Baškienės teigimu, socialdemokratų kandidatai į pirmininkus per anksti daro išvadas apie koalicijos darbą: „Koalicija dar labai neilgai dirba. Viskas priešaky. Manau, neigiamas vertinimas ir teiginiai – per ankstyvi. O pozicijos, kokios buvo sutartos koalicijos sutarties pagrindu, jos buvo įgyvendintos“, – teigia parlamentarė.

REKLAMA
REKLAMA

Neatmeta papildomų derybų

Socialdemokratų kandidatai į partijos pirmininkus kritikuoja sąlygas, kuriomis dirba koalicija. R. Baškienė sako, kad sąlygos yra tokios, dėl kokių suderėta demokratiniu būdu. „Sąlygomis kolegos turbūt laiko tai, kad yra du vicepirmininkai. Gal manoma, kad turint 17 Seimo narių, yra nepakankama. Na, tuomet reikia ateiti ir tai pasakyti. O dėl ministerijose esančių pozicijų ir nuskambėjusio teiginio, kad gal per mažai išsiderėta, tai juk buvo po rinkimų suderėta. Pirmininkai pasirašė susitarimą. Kaip normaliose demokratinėse šalyse“, – sako politikė.

Tačiau valstiečių partijos pirmininko pavaduotoja neatmeta galimybės, kad socialdemokratams pareiškus konkrečias nepasitenkinimo priežastis, būtų galima derėtis. „Kol kas nėra diskutuota apie papildomas derybas. Nėra pareikštas toks pageidavimas. Tai mes taip pat išgirdome tik iš žiniasklaidos. Viskas įmanoma, jei tai bus pateikta oficialiai“, – sako R. Baškienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ragina vertinti situaciją blaiviai

Valstiečių pirmininko pavaduotoja teigia, kad socialdemokratai galimai ilgisi senų laikų, kai jų rankose buvo daugiau galios. „Reiktų blaiviai, racionaliai žiūrėti. Laikotarpis, kuris buvo anksčiau, baigėsi. Pokyčiai po rinkimų įvyko. Natūralu, kad partneriai siekia didesnės įtakos. Ji galima per pasiūlymus ir bendrą darbą. O ministrų portfeliai paskirstyti pagal tai, kiek kas laimėjo mandatų per rinkimus“, – sako R. Baškienė.

Valstiečių lyderis situacijos nekomentuoja

Valstiečių žaliųjų sąraše pirmu numeriu į rinkimus ėjęs premjeras Saulius Skvernelis atsisakė komentuoti situaciją. „Jeigu kas ir gali komentuoti tokią situaciją, tai partijų pirmininkai, kurie ir pasirašė koalicijos sutartį. Tai yra Ramūnas Karbauskis iš vienos pusės ir Algirdas Butkevičius iš kitos“, – per savo atstovą Tomą Beržinską perdavė S. Skvernelis.

Susisiekti su partijos pirmininku R. Karbauskiu nepavyko, o buvęs socialdemokratų lyderis A. Butkevičius, anot jo padėjėjos, šiuo metu išvykęs ir taip pat komentuoti negali.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų