REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
51
Kauno „Žalgiris“  (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Patikimai ginasi, bet silpnai puola. Būtent taip galima apibūdinti šio sezono „Barcelona“ klubą, su kuriuo šį vakarą Eurolygos rungtynėse namie kovos Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

51

Patikimai ginasi, bet silpnai puola. Būtent taip galima apibūdinti šio sezono „Barcelona“ klubą, su kuriuo šį vakarą Eurolygos rungtynėse namie kovos Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

REKLAMA

Portalas tv3.lt analizuoja Katalonijos ekipos žaidimą – jos pliusus ir minusus.

Jeigu jau „Žalgiris“ nugalėjo Maskvos CSKA, kodėl gi neįveikus „Barcelona“ komandos, kuri šį sezoną labai pažeidžiama. Katalonijos klubo žaidimas stringa ir dėl prastoko komplektavimo, ir dėl nuolatinių krepšininkų traumų.

„Barca“ iš penkių pastarųjų mačų sukrapštė tik vieną pergalę. Dabar Georgio Bartzoko auklėtiniai itin dažnai klysta. Jie per paskutines tris Eurolygos dvikovas padarė net 18,7 klaidos. Pradėjo labai nekristi dvitaškiai – pastarosiose trejose rungtynėse jų taiklumas atitinkamai siekė 47, 42 ir 28 proc.

Be to, kiek susilpnėjo Katalonijos ekipos gynyba – dabar per penkis mačus vid. praleido 79,2 taško (vidurkis 75,7; 4 vieta). „Barca“ anksčiau kurį laiką buvo statistiškai geriausiai besiginanti komanda. Ketveriose iš pastarųjų penkerių rungtynių Ispanijos vicečempionai praleido 11-12 tritaškių (vidurkis 9,3; 15 vieta). Tai silpniausia klubo gynybos vieta. Įdomu, tai, kad „Barcelona“ krepšininkai prasižengia rečiausiai Eurolygoje (17,8), o žalgiriečiai – dažniausiai (24,0).

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, „Barcelona“ pagerino tolimų metimų pataikymą. Keturiose paskutinėse dvikovose taiklumas buvo vid. 47,2 proc. Beje, visose šiose rungtynėse „Barca“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių.

REKLAMA

G. Bartzoko „kapela“ itin prastai rungtyniauja svečiuose, kur laimėjo tik du kartus iš dešimties.

Didžiausias „Barcelona“ klubo Achilo kulnas – puolimas. Tai akivaizdžiai pati nerezultatyviausia turnyro komanda (vid. 72,3 taško). Taip pirmiausia yra dėl to, kad G. Bartzokas yra ilgo pozicinių atakų šalininkas.

Pastaruoju metu puolant „Žalgirio“ varžovų gretose geriausiai atrodo Petteri Koponenas. Suomis per pastarąsias ketverias rungtynes rinko po 13 taškų (vidurkis 9,7). Tačiau Eurolygoje dabar krizę išgyvena A. Tomičius, kuris per paskutinius tris mačus išstena vos po 2,7 taško!

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto kroatas kiek reabilitavosi Ispanijos čempionato akistatoje savaitgalį su Vitorijos „Baskonia“. „Barca“ užtikrintai triumfavo ir atkeršijo už pralaimėjimą šiam klubui Eurolygoje. A. Tomičius griežė pirmuoju smuiku ir pelnė 21 tašką.

Ši pergalė „Žalgiriui“ turbūt ne į naudą, nes ji gali suteikti varžovams daugiau pasitikėjimo ir psichologinio tvirtumo.

Neseniai „Barca“ sulaukė neblogo pasitiprinimo – 210 cm ūgio aukštaūgio iš Brazilijos Vitoro Faverani. Jo debiutas įspūdingas: per 3 mačus – vid. 13 taškų, 6,7 atkovoto kamuolio, 17,3 naudingumo balo žaidžiant 21 minutę.

Kauniečiams, aišku, bus svarbu pristabdyti ne tik šiuos du bokštus, bet ir Tyrese‘ą Rice‘ą. Būtina eliminuoti dažnus jo prasiveržimus ir galima, esan reikalui, amerikietį palikti laisvą prie tritaškio linijos, nes jis nėra geras metikas.

„Žalgirio“ krepšininkai po dviejų laimėjimų iš eilės Eurolygoje turėtų žaisti su sparnais ir ketvirtadienio vakarą. Nesėkmė mūšyje su Panevėžio „Lietkabeliu“ LKL pirmenybėse kauniečiams galbūt išeis ir į naudą kaip šaltas dušas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų