REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Komanda, draugystė, intelektas, garbė, pasiaukojimas – būtent tokiais žodžiais regbį apibūdina kikbokso čempionas, vienas geriausių Lietuvos kovotojų Julius Mocka. Ne visi žino, tačiau jo sportinė karjera prasidėjo būtent regbio stadione.

Komanda, draugystė, intelektas, garbė, pasiaukojimas – būtent tokiais žodžiais regbį apibūdina kikbokso čempionas, vienas geriausių Lietuvos kovotojų Julius Mocka. Ne visi žino, tačiau jo sportinė karjera prasidėjo būtent regbio stadione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra įdomus, kietas, intelektualus ir garbingas sportas, turintis senas tradicijas. Dėl to jis man ir patinka, - prisipažįsta atletas, dar prieš metus sužaidęs vienas oficialias rungtynes už Vilniaus regbio akademijos vyrų komandą. – Šis sportas gali pakerėti savo filosofija, čia svarbiausia yra komanda ir komandos draugai“.

REKLAMA

„Sparta Gym“ auklėtinis pasidžiaugė, kad jau šį savaitgalį prestižinį „Šešių nacijų“ regbio turnyrą bus galima stebėti tiesiogiai per „Viasat Sport Baltic“ kanalą ir didžiausioje video transliacijų internetu platformoje „Viaplay“.

„Tai yra puiki žinia man, nes pagaliau šį nuostabi sporto šventė tampa pasiekiama ranka ir nebereikės ieškoti internete transliacijų. Tai yra vienas geriausių regbio turnyrų, kuriame dėl titulo kovoja Anglijos, Prancūzijos, Airijos, Italijos, Škotijos ir Velso rinktinės, - pasakojo J. Mocka. – Pats labai stipriai sergu už Airijos vyrus, man patinka jų žaidimo stilius ir pasiaukojimas aikštėje“.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausias 2016-ųjų Lietuvos regbio žaidėjas, Anglijoje žaidžiantis Jonas Mikalčius prisipažino, kad „Šešių nacijų“ turnyre palaiko anglus.

„Teko ne kartą treniruotis su šia rinktine ir valgyti prie vieno stalo. Per metus jie labai patobulėjo po nesėkmės 2015-ųjų pasaulio čempionate. Juos pradėjo treniruoti naujas treneris, kuris juos atvedė į 2016-ųjų „Šešių nacijų“ turnyrą, - kalbėjo J. Mikalčius. Šiame čempionate praėjusiais metais jie laimėjo absoliučiai visas rungtynes ir iškovojo „Grand Slam“ titulą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Regbio sensacija britų žiniasklaidos vadinamas J. Mikalčius teigė, kad turnyro rungtynės Anglijoje prikausto prie televizoriaus ekrano milijonus žiūrovų. „Anglai prisiklijuoja prie televizoriaus arba žiūri rungtynes gyvai stadione, - pasakojo J. Mikalčius. – Vienas iš esminių dalykų regbyje yra tai, kad besivaržančių komandų sirgaliai yra draugai. Čia nebūna jokių muštynių, todėl stadionai visada yra pilnutėliai. Juk palaikyti savo šalį gyvai yra tikrai įdomus reginys“.

J. Mikalčius džiaugėsi, kad „Šešių nacijų“ turnyras šiais metais bus lengviau pasiekiamas Lietuvos žiūrovams. „Be jokios abejones tai yra viena iš didžiausių priemonių populiarinti sporto šaką Lietuvoje. Labai džiugu, kad buvo priimtas toks sprendimas, nes daugelis Lietuvos gyventojų, turbūt, net nenutuokia, kas yra regbis. Smagu, jog jie galės tai stebėti ir matyti. Džiugu, kad žmonės galės pamėginti suprasti, kodėl mes jį taip mylime“, - sakė regbio žaidėjas.

REKLAMA

Lietuvos regbio federacijos (LRF) prezidentas Rytis Davidovičius patvirtino, kad „Šešių nacijų“ turnyras yra vienas populiariausių sporto renginių pasaulyje. „Šis renginys sutraukia didžiausias minias į stadionus ir daugiausia žiūrovų prie televizijos ekranų, - kalbėjo LRF vadovas. - Tad esu įsitikinęs, kad Lietuvos žiūrovai, turėdami gerą skonį, tikrai su didžiuliu malonumu stebės aukščiausio lygio sporto reginį. Be to, jie galės suprasti taisykles, nes komentatoriai skirs dėmesio supažindinti su pačiu žaidimu“.

REKLAMA

„Šešių nacijų“ regbio turnyras prasidės vasario 4 d. Per visa turnyrą, kuris tęsis iki balandžio 18 d., Iš viso vyks 5 turai po 3 varžybas. Per „Viasat Sport Baltic“ kanalą tiesiogiai bus transliuojamos vienerios kiekvieno turo varžybos, o visas varžybas tiesiogiai bus galima stebėti tik „Viaplay” platformoje. Šios platformos žiūrovai visas sporto transliacijas galės pasiekti per bet kurį mobilųjį įrenginį – kompiuterį, planšetę ar mobilųjį telefoną. Vasario 4 d. 16.25 val. žais Škotijos ir Airijos komandos, 19 val. – Anglijos ir Prancūzijos, o vasario 5 d. 16 val. sutitiks Italijos ir Velso komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų