REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
„Eika“ būstą kviečia rinktis virtualioje realybėje (nuotr. Organizatorių)

Naujausios technologijos keliasi ir į Lietuvos nekilnojamojo turto rinką. Nuo šiol būstą bus galima rinktis ne tik iš brėžinių, bet ir virtualiai po jį pasivaikščioti, iš anksto nuspręsti kaip būtų galima įsirengti.

8

Naujausios technologijos keliasi ir į Lietuvos nekilnojamojo turto rinką. Nuo šiol būstą bus galima rinktis ne tik iš brėžinių, bet ir virtualiai po jį pasivaikščioti, iš anksto nuspręsti kaip būtų galima įsirengti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pranešime spaudai rašoma, kad nekilnojamojo turto plėtros įmonė „Eika“ viena pirmųjų įmonių Lietuvoje virtualios realybės (VR) technologiją pritaiko kasdieniame gyvenime ir taip siūlo išsirinkti būsimus namus. Neabejojama, kad netrukus VR naudojimas taps būtinąja būsto pasirinkimo dalimi.

REKLAMA

EIKA VR vadinama inovacija

Virtualios realybės kūrėjų teigimu, tokie projektai kaip EIKA VR kuria tendencijas, kurios po pasaulį pasklinda kaip geriausi pavyzdžiai.

Robertas Dargis, „Eika“ valdybos pirmininkas, didžiuojasi, kad vienos pirmųjų pasaulyje inovacijų pritaikomos ir Lietuvos versle bei gyvenime.

„Šiuolaikinio nekilnojamojo turto pirkėjo poreikiai kinta – jis nori greitai gauti informaciją, išbandyti kuo daugiau įvairių variantų, kruopščiai tikrinti, smalsiai patirti. Virtualios realybės panaudojimas gali pagreitinti pirkėjo pasirinkimą – prieš įsigydamas jis pasitikrins, ar taip įsivaizduoja būsimus namus. Neabejoju, kad nuo šiol pirkėjų sprendimai taps objektyvesni“, – sako R. Dargis.

REKLAMA
REKLAMA

EIKA VR – tai naujovė NT rinkoje. Tai įrankis, pasak R. Dargio, neabejotinai pakeisiantis nekilnojamojo turto pasirinkimo procesą. Asmuo, užsidėjęs specialius akinius ir patekęs į virtualią erdvę, gali pasivaikščioti po itin tikroviškai sukurtus virtualius butų modelius, pajusti patalpų dydį, keisti interjero detales, sienoms bei grindims parinkti norimas spalvas. Unikalu tai, kad galima apžiūrėti butą dar nepradėtame statyti daugiabutyje. Ir pramoga, ir svarbus pasirinkimas

EIKA VR jau keletą mėnesių kuria virtualios realybės kūrėjų „id3D“ komanda, kuriai vadovauja Vilius Juknevičius. Iki šiol Kinijoje ir Švedijoje gyvenęs architektas dėl šio projekto neribotam laikotarpiui grįžo į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Globalus verslas tik pradeda ieškoti VR pritaikymo būdų. Potencialas yra didžiulis, bet dėmesys dažniausiai sutelktas į pramoginį turinį. Sisteminis VR pritaikymas praktiniais tikslais yra nelengvas iššūkis, bet tuomet atsiveria visiškai naujos galimybės. EIKA VR drąsiai galima vadinti naujove. Iki šiol yra tik pavieniai atvejai pasaulyje, kai į pardavimo procesą fragmentiškai įkomponuojama virtuali realybė”, – teigia V. Juknevičius.

Pasinaudoję EIKA VR būsimi naujakuriai sutaupys daugybę valandų: jiems nebereikės važiuoti ir apžiūrėti kelių butų – pakaks iš vieno virtualaus buto į kitą persikelti mygtuko paspaudimu.

REKLAMA

Pasak R. Dargio, planuojamos nuoseklios investicijos į VR technologijos pritaikymo galimybes. Numatoma, kad kiekvienam naujam projektui bus sukurti virtualūs butų modeliai. Taip pat įrengtos specialios vietos, kuriose bus galima išbandyti EIKA VR paslaugą. Viena iš jų veiks įmonės biure.

Pirmieji EIKA VR paslaugą nuo vasario 3 iki 10 dienos galės išbandyti PLC „Panorama“ lankytojai. Ten nuo 10 iki 20 val. veiks specialus stendas, kur kiekvienas norintysis galės pasivaikščioti po virtualius butus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų