REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai prezidento Donaldo Trumpo sprendimu Steve'as Bannonas prisijungė prie Nacionalinės saugumo tarybos, tikrai verta dar kartą pažiūrėti, kaip šis patarėjas mato pasaulį ir kaip jis supranta nacionalinį saugumą, rašo Business Insider.

Kai prezidento Donaldo Trumpo sprendimu Steve'as Bannonas prisijungė prie Nacionalinės saugumo tarybos, tikrai verta dar kartą pažiūrėti, kaip šis patarėjas mato pasaulį ir kaip jis supranta nacionalinį saugumą, rašo Business Insider.

REKLAMA

Savo požiūrį į šiuos šaliai esminius dalykus S. Bannonas jau yra pristatęs organizacijos „Human Dignity Institute“, kuri laikoma konservatyvia religine grupe, konferencijoje, vykusioje Vatikane 2014 metais. Šio susitikimo įrašą pavyko gauti „BuzzFeed“. Susitikimo metu moderniąją istoriją S. Bannonas nudažė apokaliptinėmis spalvomis.

Jo požiūris ypatingai kelia susidomėjimą turint omeny imigracijos įsaką, kurį praėjusią savaitę pasirašė naujasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas – juo uždrausta į šalį įvažiuoti piliečiams iš 7 musulmoniškų šalių. Keliamas klausimas, kokios politikos galima tikėtis iš žmogaus, kuris demonstruoja tokį požiūrį. Ir kol kas žinomi teiginiai optimizmo tikrai nekelia.

Jis pavadino XX amžių „naujuoju tamsiuoju amžiumi“, prasidėjusiu su Pirmuoju pasauliniu karu ir nešančiu mirtį bei destrukciją.

REKLAMA
REKLAMA

Karas pradėjo barbariškąjį šimtmetį, kuomet vyko žmonijos istorijoje beprecedentės žudynės, kurių metų sunaikinta nuo 180 iki 200 milijonų gyvybių. Aš tikiu, kad kai į mus bus žiūrima po šimtų metų, bus sakoma, kad buvome „šio barbariškumo vaikai“. Ir visas šis laikas bus vertinamas kaip naujasis tamsusis amžius“.

REKLAMA

Tamsusis amžius, anot S. Bannono, pasibaigė dėl kapitalizmo ir su juo atėjusio Vakarų gerovės iškilimo. Tačiau dabar kapitalizmui grėsmę kelia „naujas barbariškumas“, kuris gali sunaikinti pažangą. Jei nebus imtasi priemonių, „Islamo valstybė“ išplis ir Vakaruose.

„Mes atvirai kovojame su islamiškuoju džihadistų fašizmu. Ir šio karo metastazės plinta kur kas greičiau, nei valdantieji gali reaguoti. Mes jau matome pradines stadijas pasaulinio konflikto ir jei nesijungsime į bendrą kovą su kitose valstybėse esančiais partneriais, konfliktas tik dar greičiau plėsis. Savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje „Islamo valstybė“ grasina paversti JAV „kraujo upe“, jei bus kišamasi ne į savo reikalus. Ir patikėkite manimi, tai ateis ir į Europą. Tai ateis ir į Centrinę Europą, tai ateis ir į Jungtinę Karalystę“.

REKLAMA
REKLAMA

Jis aprašė ir „globalų konfliktą“.

„Turime supranti vieną labai nemalonų faktą – kyla didžiulis karas, karas, kuris jau yra globalus. Ir reikia turėti omeny jo mastą, šiuolaikines technologijas, žiniasklaidą ir galimybę naudoti masinės destrukcijos ginklus. Kiekviena diena, kai atsisakome matyti situaciją tokią, kokia ji iš tikrųjų yra, taps diena, kuomet gailėsimės, jog nieko dėl to nedarėme.“

Politikas taip pat tvirtina, kad nacionalizmas padės apsaugoti Vakarus.

„Individualus valstybės suverenumas yra ir geras, ir labai stiprus aspektas. Manau, kad stiprios valstybės ir stiprūs nacionalistiniai judėjimai valstybėse reiškia stiprius kaimynus. Būtent tai yra pagrindiniai Vakarų Europos ir JAV stiprybės komponentai ir tai gali mus vesti į priekį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis karas, anot S. Bannono, gali tapti lūžio tašku.

„Kai žmonės, kurie gyvens po 500 metų, galvos apie šiandieną, galvos apie veiksmus, kurių ėmėmės... Paklauskite savęs, ką jie apie mus pasakys? Ką jie pasakys apie tai, ką darėme pradinių krizės stadijų metu? Nes dabar prasideda krizė ir ji niekur nedings.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų