REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Pagrindine LKF rėmėja lieka „Vičiūnų grupė“, talentingiausiems jaunuoliams – VIČI stipendijos (nuotr. Organizatorių)

Antradienį Kaune vykusioje spaudos konferencijoje paaiškėjo, kad „Vičiūnų grupė“ ir 2017-aisiais lieka pagrindine Lietuvos krepšinio federacijos rėmėja, o 32-iems perspektyviausiems šalies krepšininkams skiria metinę VIČI stipendiją.

6

Antradienį Kaune vykusioje spaudos konferencijoje paaiškėjo, kad „Vičiūnų grupė“ ir 2017-aisiais lieka pagrindine Lietuvos krepšinio federacijos rėmėja, o 32-iems perspektyviausiems šalies krepšininkams skiria metinę VIČI stipendiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mums didelė garbė, kad lietuviško kapitalo įmonė jau ne vienerius metus remia Lietuvos krepšinį ir žino jo svarbą lietuviams. Patys investuodami į savo įmonės jaunus specialistus, jie taip pat supranta, jog ir krepšinyje vaikai, jaunuoliai yra piramidės pagrindas. Šios stipendijos tai tik patvirtina, o turėdami tokį stiprų užnugarį, galime dėmesį nukreipti į gerą treniruočių procesą, jaunų žaidėjų stebėjimą ir pagalbą jiems“, – pasirašius tolesnio bendradarbiavimo sutartį teigė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

REKLAMA

240 eurų VIČI stipendiją kas mėnesį gaus 32 perspektyviausi jaunieji žaidėjai – 16 mergaičių ir 16 berniukų. Finansuojami bus pilnametystės nesulaukę Lietuvos rinktinės žaidėjai ar realūs kandidatai į ją. VIČI stipendija bus dalinama į dvi lygias dalis – viena atiteks pačiam krepšininkui, o kita – krepšinio mokyklos grupei, kurioje žaidėjas treniruojasi.

„Neatsitiktinai „Vičiūnų grupę“ su Lietuvos krepšiniu jau daug metų sieja stipri draugystė – įmonės verslo filosofija visuomet sukosi aplink sveiką mitybą, aktyvią gyvenseną ir sportą, – spaudos konferencijoje sakė „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis. „Mums ypač svarbu prisidėti ne vien prie visos Lietuvos pasididžiavimo – vyrų rinktinės pasirengimo, bet ir prie kokybiškesnio jaunųjų krepšininkų tobulėjimo. Taip talentu aprūpiname ateities vyrų rinktinę, o svarbiausia, prisidedame prie sveikų, sportiškų, talentingų, kryptingai tikslo siekiančių asmenybių formavimo“.

REKLAMA
REKLAMA

Krepšinio federacijos ir „Vičiūnų grupės“ partnerystė užsimezgė dar prieš 2011-ųjų Europos čempionatą Lietuvoje. 2010 m. VIČI tapo pagrindiniu LKF rėmėju ir nuo to laiko nuolat skiria dėmesį įvairioms Lietuvos moterų, vyrų ir vaikų krepšinio ekipoms.

Grupės parama išsiskiria tuo, jog be Federacijos finansavimo, vykdomos ir konkrečios Lietuvos krepšinį stiprinančios iniciatyvos. 2011-ųjų NBA finalų metu JAV surengta Lietuvoje netrukus turėjusio vykti Europos krepšinio čempionato reklamos kampanija. „Vičiūnų grupė“ didelį dėmesį skiria socialinei atsakomybei – bendradarbiaudama su Rimanto Kaukėno paramos fondu, stengiasi padėti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, su NVO „Mentor Lietuva“ organizuoja saugaus laisvalaikio vasaros stovyklas vaikams, rengia regbio treniruotes vaikams iš socialinės rizikos šeimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VIČI stipendijos bus skiriamos profesionalioms individualioms treniruotėms su rekomendacijomis, į ką reiktų atkreipti daugiau dėmesio tobulinant savo įgūdžius. Taip pat bus perkamas inventorius, medikamentai bei maisto papildai, stipendininkai bus stebimi ir bent du kartus per sezoną tiriami gydytojų. Ligos ar traumos atveju jie gaus visokeriopą pagalbą atliekant tyrimus, gydant bei operuojant. Už kitą stipendijos dalį bus rengiamos treniruotės, rungtynės bei reabilitacija sporto mokyklai ir tai grupei, kurioje sportuoja krepšininkė ar krepšininkas.

Jaunuoliai bus mokomi ir kaip investuoti į save kaip krepšininką, racionaliai panaudoti skiriamas lėšas ir įvairiapusiškai rengiami profesionaliam krepšininko keliui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų