REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2017 m. Londonui prasidėjo su itin nemalonia žinia – meras pirmą kartą paskelbė pavojų dėl pasiekto aukščiausio taršos lygio mieste.

2017 m. Londonui prasidėjo su itin nemalonia žinia – meras pirmą kartą paskelbė pavojų dėl pasiekto aukščiausio taršos lygio mieste.

REKLAMA

„Šiandien yra gėdinga būklė Londone dėl toksiškų dalelių kiekio ore. Todėl esu priverstas skelbti pirmąjį „labai aukštą“ oro taršos perspėjimą pagal naują įspėjimo sistemą“, – teigė miesto meras.

Žmonės kenčia nuo kvėpavimo takų ligų, taip pat buvo įspėti lauke neužsiimti jokia intensyvia ir aktyvia fizine veikla, rašo indy100.com.

„Tai aukščiausio lygio perspėjimas visiems – gali tekti imtis visų atsargumo priemonių, apsaugoti save nuo nešvaraus oro“.

Labiausiai kenkia teršalas, kuris vadinamas PM 2,5, kurio dalelių randama dūmuose ir suodžiuose. Tai gali užteršti plaučius, sukelti ilgalaikių sveikatos problemų, pavyzdžiui, lėtinę plaučių ligą ir astmą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Aplinkos apsaugos agentūros, daugiau nei 35,5 mikrogramų teršalų viename kubiniame metre oro gali sukelti rimtų problemų.

Naujus mokslinius tyrimus atlikę ekspertai konstatuoja, kad Jungtinė Karalystė pagal taršos lygį užima 81 vietą iš 135 šalių.

REKLAMA

Tyrime nagrinėti duomenys apima energijos suvartojimą, atsinaujinančių energijos šaltinių įnašą, visišką aprūpinimą energija, oro užteršimo lygmenis ir mirčių skaičių, sukeltą prastos oro kokybės.

Pasaulis

Duomenys rodo, kad Saudo Arabija užėmė pirmąją vietą pagal didžiausią pasaulio anglies dvideginio išmetimo kiekį ir ten užfiksuota didžiausia tarša – didesnė net nei Kinijoje.

Iškart po jų seka Kuveitas, Kataras, Bahreinas ir Jungtiniai Arabų Emyratai.

Anaiptol, daugelyje Afrikos šalių, kaip antai Kamerūne, Mozambike, Etiopijoje ir Tanzanijoje, oro taršos yra mažiausiai.

REKLAMA
REKLAMA

Europa

Žvilgtelėkite iš arčiau į Europą ir pamatysite įdomių rezultatų:

Bosnija ir Bulgarija turi didžiausią oro taršą Europoje, visai arti jų jau yra ir Čekija, Slovakija bei Rusija.

Jungtinė Karalystė užima santykinai žemą poziciją pagal Europos standartus. O štai švaresniu oru gali pasigirti Prancūzija, Ispanija ir Portugalija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų