REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Matthew McConaughey (nuotr. Vida Press)

 „Visada buvau tas vyrukas, kuris neskaitydavo fantastinių knygų ir atsisakydavo eiti į mokslinės fantastikos filmus, – prisipažino aktorius Matthew McConaughey. – Kartais kildavo noras sužinoti, kas yra virš ir po mumis, bet nurimdavau supratęs, kad tai niekaip nepakeis mano gyvenimo“.

21

 „Visada buvau tas vyrukas, kuris neskaitydavo fantastinių knygų ir atsisakydavo eiti į mokslinės fantastikos filmus, – prisipažino aktorius Matthew McConaughey. – Kartais kildavo noras sužinoti, kas yra virš ir po mumis, bet nurimdavau supratęs, kad tai niekaip nepakeis mano gyvenimo“.

REKLAMA

Ši nuostata žlugo suvaidinus Christopherio Nolano režisuotame filme „Tarp žvaigždžių“ („Interstellar“), kuris, šiuo metu yra vienas populiariausių pasirinkimų didžiausioje video transliacijų internetu platformoje „Viaplay“. „Niekada net nebūčiau patikėjęs, kad būtent mokslinė fantastika sugebės praplėsti mano pasaulėžiūrą“, – teigė 47-erių aktorius, vadinamas Holivudo kietuoliu.

„Pamenu, kad mane pasiekė žinia, kad Chrisas (Nolanas – aut. past.) nori su manimi susitikti. Nežinojau, apie kokį filmą, tačiau tvirtai nusprendžiau šio šanso nepaleisti. Nuskridau“, - kiekvieną kartą pasakodamas apie pirmą susitikimą su C. Nolanu šypsosi aktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrai susitiko ankstų šeštadienio rytą. „Susitikome biure ir prakalbėjome beveik keturias valandas. Pokalbio metu neišgirdau nė vieno žodžio apie filmą. Tiesiog kalbėjome apie tai, ką reiškia būti vyru, kuriam jau gerokai virš keturiasdešimt, kalbėjome apie savo vaikus ir tėvo vaidmenį šeimoje, - pasakojo M. McConaughey. – Taip pat kalbėjome apie filmus, kuriais žavimės. Atsisveikinome. Ir keliaudamas koridoriumi lauko durų link garsiai savęs paklausiau „OK, kas tai buvo?“ Manau, Chrisas tiesiog norėjo mane pažinti“.

REKLAMA

Kiek vėliau režisierius prisipažino, kad šio susitikimo tikslas – išsiaiškinti, ar jiems pavyktų dirbti kartu, ar jų vertybės sutampa.

Perskaitęs „Tarp žvaigždžių“ scenarijų M. McConaughey negalėjo nuslėpti nuostabos. „Aš turėjau labai daug klausimų ir jie mane degino smalsumu. Norėjau suprasti, man reikėjo atsakymų, - pasakojo aktorius. - Aš puikiai supratau pagrindinį herojų – tėvą, kuris vaikosi savo svajonę ir nusprendžia jos siekti turėdamas bilietą tik į vieną pusę. Tačiau aš norėjau dar geriau suprasti situaciją“.

Aktoriui užkliuvo ir tai, ko anksčiau filmavimo aikštelėje jam netekdavo daryti. Iki šiol išgirdęs klausimą apie emocingąsias filmo vietas jis neslepia pasididžiavimo. „Pastebėjau, kad scenarijuje yra vieta, kur pagrindinis herojus verkia. „Tai bus puiki, galinga filmo vieta“, - pagalvojau. Tačiau žinojau, kad turėsiu pasistengti, nežinojau, ar man pavyks. Bijojau šios scenos. Tai man buvo pats didžiausias išbandymas“, - sakė M. McConaughey.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau režisierius Ch. Nolanas viską puikiai suplanavo – sceną, kurioje pagrindinis herojus Josephas Cooperis pasiduoda emocijoms, buvo nuspręsta filmuoti būtent tą dieną, kai M. McConaughey grįžo į filmavimo aikštelę atsiėmęs Oskaro statulėlę už vaidmenį filme „Dalaso pirkėjo klubas“.

„Filmavimo dieną man buvo pasiūlyta atsipalaiduoti ir daug negalvoti apie sceną. Žinoma, man nesigavo to padaryti. Plūdo įvairios mintys: Oskaro statulėlė, visi mano vaidmenys, šeima, Cooperio herojus, Oskaro statulėlė, scenarijus... Visi taškai stojo į savo vietas ir net nepastebėjau, kaip susikaupusios emocijos, kurias labai ilgai laikiau savyje, buvo išlietos. Dabar galiu tik prisipažinti, kad to pakartoti negalėčiau“, - pasakojo aktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar „Tarp žvaigždžių“ vis dar priverčia susimąstyti apie pasaulio pabaigą, aktorius stengiasi išlikti optimistas. „Visada prisimenu savo gero draugo žodžius, apie tai, kad viskas priklauso tik nuo mūsų pačių. Planetai viskas bus gerai, tačiau, ar ateis pasaulio pabaiga priklauso tik nuo to, ar mes patys sugebėsime įvertinti, kiek mums yra svarbus gyvenimas“, - tikino aktorius.

Oskaro statulėlę už geriausius specialiuosius efektus gavusi filmą „Tarp žvaigždžių“ „Viaplay“ platformoje galima žiūrėti HD raiška, be jokių reklamų ir su profesionaliu lietuvišku įgarsinimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų