REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikos prodiuserių gildija šeštadienį „Kalifornijos svajas“ („La La Land“) išrinko geriausiu filmu. Neabejojama, kad nemažai apdovanojimų ši juosta susižers ir per kitą mėnesį vyksiančią „Oskarų“ ceremoniją.

Amerikos prodiuserių gildija šeštadienį „Kalifornijos svajas“ („La La Land“) išrinko geriausiu filmu. Neabejojama, kad nemažai apdovanojimų ši juosta susižers ir per kitą mėnesį vyksiančią „Oskarų“ ceremoniją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausio filmo nominacijoje ši juosta nurungė taip pat „Oskarui“ nominuotas juostas „Mėnesiena“ („Moonlight“), „Atvykimas“ („Arrival“) ir „Mančesteris prie jūros“ („Manchester by the Sea“).

REKLAMA

Damieno Chazelle'sio (Deimineo Šazelio) juosta „Kalifornijos svajos“ nominuota keturiolikai „Oskarų“, tarp jų ir geriausio filmo, geriausio režisieriaus ir geriausių aktorių nominacijose.

Anksčiau šį mėnesį šis filmas buvo apdovanotas septyniais „Auksiniais gaubliais“.

„Oskaru“ apdovanotas dainininkas ir dainų autorius Johnas Legendas šeštadienį paragino Holivudą priešintis naujajam JAV prezidentui Donaldui Trumpui.

Prodiuserių gildijos apdovanojimų ceremonijos metu jis pareiškė, kad respublikono prezidento politinės pažiūros yra „antiamerikietiškos“.

REKLAMA
REKLAMA

38 metų J.Legendas ceremonijos metu pristatė miuziklą „Kalifornijos svajos“, kuriame suvaidino kartu su Ryanu Goslingu ir Emma Stone.

„Mes esame Amerikos balsas ir veidas. Mūsų Amerika yra didelė, ji laisva ir atvira visų rasių, šalių ir religijų svajotojams“, – pristatydamas puikiai įvertintą Damieno Chazelle'sio juostą sakė dainininkas.

„Mūsų Amerikos vizija yra tiesiogiai priešinga prezidento D.Trumpo vizijai, ir būtent šį vakarą noru atmesti jo viziją ir pareikšti, kad Amerika turi būti geresnė“, – sakė J. Legendas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokią kalbą jis pasakė po D.Trumpo priimto įsako stabdyti visą JAV pabėgėlių perkėlimo programą mažiausiai 120 dienų, kol bus nustatytos naujos griežtos patikrinimo taisyklės.

Konkrečiai pabėgėliams iš Sirijos bus draudžiama patekti į JAV neribotą laiką, kol prezidentas pats paskelbs, kad jie nebekelia pavojaus.

Septynių musulmoniškų šalių (Irano, Irako, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno) piliečiams 30 dienų nebus išduodamos vizos – nesvarbu, ar jie norėtų emigruoti į Ameriką, ar tik joje apsilankyti.

„Tai filmas apie meilę, apie svajas ir apie šį mielą miestą Los Andželą, kurį vadiname namais, – sakė J. Legendas. – Los Andželas tapo namais daugybei imigrantų, daugybei kūrybingų žmonių, daugybei svajoklių ir tiems, kurie dirba šioje srityje ir turi išskirtinę privilegiją formuoti pasaulio suvokimą apie šalį, kurią mylime.“

REKLAMA

Iš pradžių J. Legendas su žmona svarstė nedalyvauti ceremonijoje ir iš solidarumo prisijungti prie protestuojančiųjų prieš D. Trumpą gatvėse ir oro uostuose. Tačiau vėliau jis nusprendė Amerikos piliečių laisvių sąjungai (ACLU) paaukoti pinigų.

„Šioje salėje yra daug pinigų ir galios ir aš tikiuosi, kad jūs panaudosite juos kažkam geram. Ir toliau kartu ginkime tai, kas yra teisinga“, – pabrėžė J. Legendas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų