REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Jemene per JAV reidą sekmadienį prieš „al Qaeda“ nukautųjų padaugėjo iki 57, iš kurių teroristų judėjimui priskiriamas 41 asmuo, likę 16 – civiliai: aštuonios moterys ir 8 vaikai, sakė vienas Baidos provincijos pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Ši Vašingtono ginkluotųjų pajėgų surengta operacija prieš džihadistus yra pirmoji nuo sausio 20 dienos, kai Donaldas Trumpas įžengė į JAV prezidento postą.

REKLAMA

Šaltiniai tame regione sakė naujienų agentūrai AFP, kad per minimą reidą taikytasi į su „al Qaeda“ siejamų trijų genčių vadų namus; be to iš sraigtasparnių „Apache“ dar buvo smogta į mokyklą, mečetę ir medicinos įstaigą, kuria naudojosi „al Qaeda“.

Anksčiau naujienų agentūra „The Associated Press“ pranešė, kad per šalies centrinėje dalyje surengtą amerikiečių reidą iš sraigtasparnio nusileidę kariai per susirėmimą nukovė tris įtariamus aukšto rango „Al Qaeda“ narius; tai pranešę Jemeno saugumo pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Per šį mūšį paryčiais sekmadienį Baidos provincijoje buvo nukauti du Al-Dhahab šeimos nariai ir dar vienas vyras. Ši šeima, anot saugumo pareigūnų, yra susijusi su „Al Qaeda“.

Per 45 minutes trukusį mūšį JAV kariai nukovė ar sužeidė kelias dešimtis vyrų, tarp kurių buvo Saudo Arabijos piliečių, sakė Jemeno saugumo pareigūnai, savo tapatybės neatskleidę, nes nebuvo įpareigoti bendrauti su žurnalistais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų