REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Aistė Pilvelytė (nuotr. Fotodiena.lt)

Antradienį nuskambėjo jau ketvirtoji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida. Kaip ir visuomet, taip ir šįkart šou surengę dalyviai buvo pasiruošę įrodyti, kad jų vieta didžiojoje scenoje.

47

Antradienį nuskambėjo jau ketvirtoji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida. Kaip ir visuomet, taip ir šįkart šou surengę dalyviai buvo pasiruošę įrodyti, kad jų vieta didžiojoje scenoje.

REKLAMA

Atlikėjų pasirodymus kritikavo ir liaupsino kaip niekad vyriška komisija: muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, „Eurovizijos“ veteranas Darius Užkuraitis, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro įkūrėjas ir dirigentas Gintaras Rinkevičius bei roko atlikėjas Povilas Meškėla.

Balsavimų rezultatai

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, paaiškėjo, kad teisę tęsti kovą nacionalinės „Eurovizijos“ atrankose turi Alanas, „Queens of Roses“, Valerija Iljinaitė, Neringa Šiaudikytė ir Evaldas Vaikasas. Didžiausia šio projekto favorite užtikrintai laikoma Aistė Pilvelytė. Šiandien už šią atlikėją balsavo rekordinis žiūrovų skaičius.

Iš projekto pasitraukė Elvina Mikalauskaitė, Julija Jegorova, Vlad Max, Shiny Raia ir Audrius Janonis. Šie dalyviai šiandien sulaukė mažiausiai žiūrovų ir komisijos palaikymo.

REKLAMA
REKLAMA

Elvina Mikalauskaitė – „Try“

Pirmoji į nacionalinės „Eurovizijos“ sceną lipo Elvina su daina „Try“. Daugelio muzikinių projektų scenas išbandžiusi mergina ir toliau siekia savo, tačiau komisija atlikėją įvertino dvejopai.

REKLAMA

„Man patiko priedainis, jis yra „kabinantis“. Tačiau tai yra popsinė daina, kuri dažnai skamba eteryje. Tiesiog paklausai ir pamiršti“, – dėstė P. Meškėla.

„Ir vėl atranka, ir vėl vilčių žlugimai. Ši daina, atrodo, jums per žemoka. Tos pauzės gana tuštokos“, – merginos pasirodymu dvejojo maestro G. Rinkevičius.

Julija Jegorova – „Higher“

Projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtoja Julija šįkart žengė į „Eurovizijos“ atrankų sceną. Dainininkė scenoje pademonstravo ugningą pasirodymą, tik ar to užteks?

„Julija – geriausia, kas buvo scenoje. Aš žinau, kad ji puiki vokalistė. Manau, kad daina per paprasta jums, reikia parodyti, ką jūs galite, padaryti ją sudėtingesnę. Tai nėra ryški daina, jūs esate perlas, norisi, kad ją pakeltumėte“, - dėstė D. Užkuraitis.

REKLAMA
REKLAMA

Evaldas Vaikasas – „Fire kisses“

Vaikinas be galo nuoširdus – atėjęs į sceną jis atskleidė, kad vis dar ieško tos vienintelės. Atrankoje dalyvis pristatė romantišką dainą „Fire kisses“. Deja, komisija sužavėta neliko.

„Tokių dainų nors vežimu vežk. Tipiškas kūrinys, apie kurį daug neprišnekėsi. Manau, kad bus apie 20 šalių, kurios atsiųs panašius kūrinius“, - rėžė R. Zilnys.

„Jeigu tu toliau dainuosi, noriu pasakyti, kad reikia daug dirbti. Linkiu sėkmės, kovok ir niekada nepasiduok“, - ragino P. Meškėla.

Neringa Šiaudikytė – „One more night“

Neringa tiki, kad lietuvių kompozitoriaus kurta daina „One more night“ jai atneš sėkmę atrankose. Lyriškas kūrinys sužavėjo ir komisiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagalvojau, kad jau iš klausytų dainų, ši duoda bent kažkiek peno. Tačiau netrukus viskas sustojo. Kodėl? Manau, kad atlikėjas turi transliuoti energiją, jūs turite būti kritiškesnė sau. Šis kūrinys yra geras, neblogas. Tiesa, norėtųsi, kad pabaiga būtų kitokia, bet viskas priklauso nuo jūsų atlikimo“, – sakė G. Rinkevičius.

„Neringa parodė savo balso galimybes, tai – kol kas geriausias pasirodymas. Tai tikrai neblogas variantas, manau, kad šis kūrinys yra vertas būti kitame etape“, – dėstė D. Užkuraitis.

Vlad Max – „I‘ll never let you down“

Žaismingą dainą „Eurovizijos“ atrankos scenoje pristatęs vaikinas nustebino judesiais, tačiau komisija šį pasirodymą įvertino labai prastai.

REKLAMA

„Svarbu pasitikėti savimi ir kitas dalykas yra įvertinti situaciją. Jūsų balsas silpnas. Mes norime nusiųsti dainą į „Euroviziją“, kuri teiktų džiugias emocijas, o jūsiškė to neturi“, - kritiką žarstė R. Zilnys.

„Mielas drauge, reikia turėti ne tik drąsos prieš lipant į sceną. Reikia pagalvoti, ar tu to vertas. Dainavai tu labai blogai. Bandei kažką suvaidinti, sužaisti. Ką tu pats manai? Tau reikia ruoštis. Visą laiką prieš darydamas pagalvok“, - galvą kraipė P. Meškėla.

Rasa Vaštakaitė-Shiny Raia – „All you“

Alternatyvią dainą pristačiusi dalyvė sukėlė daug klaustukų – daina graži, tik ar tinkama „Eurovizijai“?

REKLAMA

„Aš nesistebiu, kad tokia daina skamba čia. Tik vargu, ar tai gali skambėti „Eurovizijoje“. Tai muzika, kurią su malonumu klausyčiau pats automobilyje. Jūsų vokalas vietomis nebuvo stabilus, jaučiasi, kad reiktų dar padirbėti“, - sakė D. Užkuraitis.

„Kad ir kaip jūs sudainuotumėte šią dainą, niekas nepasakys, kad suklydote. Žodžiu, jeigu pateksit į kitą etapą, galite ją sudainuoti visiškai kitaip ir niekas nesupras“, - pokštavo R. Zilnys.

Alanas – „7 days“

„Pasirodymas puikus, patiko“, - savo dainą šmaikščiai vertino pats dalyvis. Nauju pseudonimu pasivadinęs Alanas Chošnau salėje buvusius žiūrovus privertė ploti. Tiesa, komisija turėjo ir šiek tiek pastabų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pats kūrinys – vienas iš stipriausių. Jis lengvai įsimena. O apie scenos užpildymą dar būtų galima pagalvoti. Vasariškas ir gražus kūrinys, kuris gali skambėti radijo stotyse“, - mano R. Zilnys.

„Kadangi Alanas – ne pirmus metus scenoje, tai matosi. Pasirodymas buvo geras, jaučiasi, kad žmogus stovi scenoje, jaučia ritmą ir gali drąsiai važiuoti į „Euroviziją“. Alanai, jėga! Važiuok į „Euroviziją“ – ragino P. Meškėla.

„Man patiko, kad daina prasidėjo nuo priedainio. Tai labai gerai įsiminė“, - pastebėjo D. Užkuraitis.

Valerija Iljinaitė – „You made me glow“

Tarptautinį scenos jaudulį jau patyrusi mergina scenoje nutarė suspindėti ir pristatė dainą „You made me glow“. Tai buvo vienas stipriausių vakaro pasirodymų, kurį teigiamai įvertino ir komisija.

REKLAMA

„Ne vienerius metus žinau, kad Valerija yra talentinga dainininkė. Ji nėra naujokė scenoje. Aš žinojau, kad viskas bus tvarkinga. Tik vienas dalykas, daina kaip ir standartinė, nieko nestebuklingo, bet susidarė įspūdis, kad jūs norite pademonstruoti viską, ką galite. Tiesiog sudainuokite šį kūrinį paprasčiau“, - svarstė R. Zilnys.

„Ji turi keliauti į kitą etapą. Jūs turite balsą, fantastišką balsą!“ – pagyrų negailėjo G. Rinkevičius.

„Queens of roses“ – „Fisherman“

Žavi ir talentinga trijulė pristatė disco kūrinį apie žveją. Toks dainos tekstas komisijai sukėlė nemažai klaustukų.

„Su merginų grupe yra viskas gerai, tačiau dainos žodžiai... Man labiausiai sutrikdė dainos tekstas“, - prisipažino R. Zilnys.

REKLAMA

„Aš labai trumpai. Panelės, puikiai padainavot, jaučiasi gera mokykla. Jaučiasi patyrimas, jaučiasi, kad ne pirmus metus stovite scenoje. Judėkite į priekį!“ – ragino P. Meškėla.

Audrius Janonis – „Run“

Ryžtingą kūrinį pristatęs vaikinas žiūrovus ir komisiją bandė pavergti emocija ir jausmais – tik ar jam pavyko?

„Norėčiau pasakyti apie profesionalumą. Man tokia daina priimtina, bet reikia pasimokyti. Viskas turi būti atlikta švariai. Gal čia netyčia taip gavosi, gal jaudulys. Tiesiog man norėjosi daugiau profesionalumo, stenkitės daugiau padirbėti prie šios dainos“, - pastebėjo G. Rinkevičius.

Aistė Pilvelytė – „I‘m like wolf“

Paskutinė į sceną lipo „Eurovizijos“ atrankų „vilkė“ Aistė Pilvelytė. Atlikėja žiūrovams ir komisijai pristatė kūrinį „I‘m like wolf“. Tiesa, net ir scenos grandams jaudulys – ne svetimybė. Latvių atlikėjos Aminatos kurta daina klausytojus norėjusi pakerėti A. Pilvelytė savo pasirodymą turėjo pradėti iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vos suskambus pirmiesiems dainos akordams, Aistė puolė mojuoti rankomis, rodydama, kad nori pradėti iš naujo. „Niekaip negaliu susikaupti, atleiskite“, - teisinosi ji.

Nutilus muzikai užkulisiuose buvo svarstoma, ar teisinga leisti dalyvei dainuoti antrąjį kartą, mat kitiems dainininkams tokios išlygos nebuvo taikomos.

Antrasis kartas A. Pilvelytei buvo sėkmingas, žinoma atlikėja užtikrintai pristatė ugningą ir šiuolaikišką kūrinį. Paaiškėjo, kad vokalistė į sceną lipo sirgdama ir baiminosi dėl savo balso, o tai neigiamai paveikė ir psichologiją.

Išskirtinai vyriška komisija Aistę vertino dvejopai: „Niekas „Eurovizijoje“ neduos jums antro šanso. Jeigu nebūtumėte pasakiusi, kad kažkas blogai su jūsų balsu, niekas nebūtų supratęs. Kūrinys mane suintrigavo, Aistė – atkakliausia atrankų dalyvė. Man būtų gaila, jei jos nebus kitame etape“, - dėstė R. Zilnys.

REKLAMA

„Ji šiandien dainuoja sirgdama, bet viskas buvo gerai. Tikėjausi, kad tai bus dramatinė baladė, bet nustebau, kad tai Aminatos kūrinys. Tiesa, norėčiau daugiau Aistės, nei jos. Kad segate visiškai nesijaučia“, – pastebėjo D. Užkuraitis.

„Būkime tikrais lietuviais, nematykime Aminatos, matykime Aistę Pilvelytę. Kodėl gi ne? Įdomi daina, man galas patiko, viską sudėliojo į savo vietas. Ir tikrai visus agituoju – balsuokite už Aistę, ją reikia nuvežti prie scenos į Kijevą. Štai, mes turime puikų pavyzdį, kuri eina ir daro“, - pagyrų negailėjo P. Meškėla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų