REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečių – žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis žiniasklaidos dėmesio centre atsidūrė dar prieš rinkimų į Seimą laimėjimą. Tačiau paskutinių savaičių dėmesys ir žiniasklaidos atstovų jam užduodami klausimai jam nebepatinka.

Valstiečių – žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis žiniasklaidos dėmesio centre atsidūrė dar prieš rinkimų į Seimą laimėjimą. Tačiau paskutinių savaičių dėmesys ir žiniasklaidos atstovų jam užduodami klausimai jam nebepatinka.

REKLAMA

Prieš porą savaičių žiniasklaidos akiratyje atsidūrė ir Ramūno Karbauskio pavaduotoja frakcijoje Greta Kildišienė. Tada buvo išsiaiškinta, kad Seimo narės mama iš Ramūnui Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ išperkamąja nuoma nuomojosi automobilį. Kuriuo naudojosi Seimo narė Greta Kildišienė. Savaitę keliami klausimai baigėsi tuo, kad Seimo narė buvo nuslėpusi vagystę, dėl kurios ir atsisakė parlamento narės mandato.

Trečiadienį Ramūnas Karbauskis po frakcijos posėdžio sakė, kad frakcija yra vieningiausia. Absoliučiai vieninga. Kitą dieną frakciją palieka Bronislovas Matelis, kuris atskleidžia, kad visgi, nėra viskas būtent taip, kaip sako frakcijos seniūnas. Ramūnas Karbauskis ir toliau tv3.lt naujienų portalui yra nepasiekiamas – jo telefonas yra išjungtas.

REKLAMA
REKLAMA

Ponas Karbauskis yra Ponas Karbauskis: niekas nesikeis

Komunikacijos ekspertas Arijus Katauskas sako, kad visoje situacijoje jis įžvelgia paprastą Ramūno Karbauskio pasimetimą. „Prisiminkime, savo laiku Ramūnas Karbauskis buvo vos ne visos frakcijos ir partijos atstovas spaudai, o ne vadovas. Jis komentavo viską, visur taip kaip matė jis. Ir komentuodamas darė grubias klaidas, kurios lėmė, kad krizė gilėjo. Tai čia mes matome pasimetimą. Paprastą pasimetimą. Akivaizdu, kad tokį elgesį politikai matydami iš šono, pradėjo pakankamai aiškiai savo sutikimą ar nesutikimą su tokia pirmininko pozicija. Tada visiškai logiškas žingsnis buvo pabandyti suvaldyti krizę. Tai čia buvo bandymas sustabdyti, tai, kas vyksta. Ir pabandyti įvesti tam tikrą tvarką bendravimui su žiniasklaida, kas tai daro ir kaip“, - sako A. Katauskas.

REKLAMA

Komunikacijos eksperto nuomone, Ramūnas Karbauskis tylos siena bandė suvaldyti susidariusią krizinę situaciją. Tačiau ši tyla nebuvo nuolatinė. „Bet ponas Karbauskis yra ponas Karbauskis. Ir panašu, kad jie kažkiek pakeis savo komunikaciją, tai jis vis tiek kalbės. Ir mes tai ir pamatėme ir šiomis dienomis, kai dabartinė krizė yra siejama su praėjusia. Tai yra vidaus informacijos patekimas į išorę ir narių nubyrėjimas“, - sako pašnekovas.

Dėl pykčių frakcijoje išsidavė pats?

Tačiau kaip esminį momentą ir kritinį tašką Arijus Katauskas įvardina Ramūno Karbauskio pasisakymą po trečiadienį vykusio frakcijos posėdžio. „Išfrakcijos posėdžio išėjo Ramūnas Karbauskis ir pirmi jo žodžiai buvo ne apie automobilį, o apie tai, kad frakcija yra vieninga, jau buvo galima suprasti, kad kažkas ten vyksta rimto. Nes niekas jo to neklausė praktiškai. Ir kai žmogus pradeda atsakinėti į klausimus, kurių jam niekas neuždavė, tai logiškai reikia pradėti galvoti, kodėl jis į juos atsakinėja“, - teigia Arijus Katauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Arijų Katauską stebina ir vis keičiama frakcijos lyderio nuomonė. „Akivaizdu, kad gal mes nežinome tikros situacijos, nežinome, kaip ten viskas dėliojasi frakcijos viduje. Žinome porą pozicijų, bet tai, kas ten darosi viduje nėra aišku. Nes vieną dieną yra sakoma, kad nebebus daugiau jokių komentarų, o kitą jau daromi interviu vienas po kito, su labai įdomiais pasisakymais. Tai man panašu, kad toliau komunikacija bus neaiški, nes arba politikai neklauso ekspertų, arba net kartais sveiko proto“, - sako pašnekovas.

Bijo žiniasklaidos?

Ketvirtadienį iš Valstiečių – žaliųjų frakcijos pasitraukęs Bronislovas Matelis atskleidė, kad frakcijos posėdžio metu Ramūnas Karbauskis gąsdino partiečius dideliu žiniasklaidos dėmesiu. Frakciją paliekantis Seimo narys ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad Ramūnas Karbauskis teigė, kad situacija nėra tokia vieninga, kaip kad sakė, Ramūnas Karbauskis. Karbauskis įsivaizduoja, kad partija – tai kažkokie gerieji hobitai, o visuomenė ir žurnalistai – juos puolanti ir medžiojanti Mordoro karalystė. Frakcijos seniūnas visiškai neadekvačiai reaguoja į susidariusią situaciją. Noriu tiesiog išeiti ir atvirai kalbėti apie tai, kas ten yra. Karbauskis iki šiol nesupranta, kad visas tas skandalas – Kildišienės, o ne frakcijos problema“, – sako politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš vakar posėdžio, kai R.Karbauskis atsiprašė dėl tos situacijos, vėl praktiškai vyko kalba apie tai, kad jus supa Mordoro valstybė, piktoji dvasia, kuri tik puola jus, būkit pasirengę, apsikaskit apkasuose, tuoj puls, užpuls jus, jūsų vaikus, jūsų šeimą. Aš visiškai nejuokauju, taip buvo sakoma. Aš manau, po atsiprašymo tie žodžiai visiškai nedera su tuo, kaip turėtų toliau elgtis frakcijos seniūnas“, – apie trečiadienio frakcijos posėdį pasakojo parlamentaras Bronislovas Matelis.

Išprovokavo žurnalistus

Komunikacijos ekspertas Arijus Katauskas teigia, kad Ramūno Karbauskio įspėjimai bendrapartiečiams yra frakcijos ir žiniasklaidos kova. Kurią išprovokavo patys politikai. „Aš manau, kad čia yra emocija. Nes tai, valstiečių – žaliųjų sąjunga išėjo į tam tikrą karą su žiniasklaida. Tai buvo matoma nuo pat krizės pradžios, kai žurnalistai buvo kaltinama tendencingumu, kabinėjimusi. O iš kitos pusės yra matomas labai aiškiai sinchronizuotai puikiai dirbančios žiniasklaidos darbą. O tokius atvejus mes matome gana retai. Ir politikai šiuo atveju galvoja, kad žiniasklaida tai daro būtent dėl kažkokio suokalbio, užmiršdami, kad jie patys padarė viską, kad žiniasklaidą išprovokuotų ieškoti atsakymų.

„Žiniasklaida uždavusi klausimus, pastebėjo, kad politikai pradeda išsisukinėti. Tai kiekvieno save gerbiančio žurnalisto reikalas buvo pabandyti paieškoti atsakymo, o kas čia yra slepiama. Todėl tas karas, tas bandymas pateisinti savo klaidas, jis niekur neveda“, - situaciją vertina pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų