REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį vakarą Eurolygos rungtynėse Turkijoje bandys atkeršyti Stambulo „Darussafaka“ klubui. Pirmąjį šių komandų mačą Kaune Turkijos ekipa laimėjo 83:80.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį vakarą Eurolygos rungtynėse Turkijoje bandys atkeršyti Stambulo „Darussafaka“ klubui. Pirmąjį šių komandų mačą Kaune Turkijos ekipa laimėjo 83:80.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Darussafaka“ šį sezoną sunkiai prognozuojama komanda. Ji nugalėjo CSKA, Real, „Fenerbahce“ klubus, tačiau pralaimėjo „Emporio Armani“, „Galatasaray“, „Maccabi“, dukart „Anadolu Efes“ klubams. Viename mače su „Baskonia“ pelnė 52 taškus, o kitame – jau 98.

REKLAMA

Palyginti su sezono pradžia, „Darussafaka“ žaidima pasikeitė. Ekipa pradėjo nepalyginamai geriau kovoti dėl atšokusių kamuolių. Tai yra ir 19-mečio talento iš Kroatijos Ante Žižičiaus nuopelnas. Davido Blatto auklėtiniai visose pirmosiose septyneriose rungtynėse varžovams pralaimėjo kovą po lenta, kai kuriose – triuškinamai: „Emporio Armani“ komandai 29:42, „Uniks“ – 22:38, „Žalgiriui“ – 27:37.

Tada atkovotų kamuolių vidurkis buvo 28,3. Stambulo klubas buvo turnyro autsaideris šioje srityje. Pastaruosiuose penkiuose mačuose „Darussafaka“ pranoko visus oponentus pagal sugriebtus kamuolius. Tose akistatose vidurkis siekė net 46,2. Taip nutiko ir dėl to, kad dėl kamuolių gynyboje ėmė dažniau grumtis ir antrosios linijos žaidėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau D. Blattas leisdavo tiesiog siautėti savo lyderiams Bradui Wanamakeriui, Jamesui Andersonui, Scottie Wilbekinui. Pastaruoju metu situacija pasikeitė. Pastarieji du krepšininkai vis dažniau sodinami ant suolo, jei nesilaiko žaidybinės drausmės.

Stambulo ekipa poziciniame puolime pradėjo ilgiau laikyti kamuolį, atlieka kiek ilgesnius derinius nei turnyro pradžioje. „Darussafaka“ ir toliau, esant net ir menkai galimybei, stengiasi žaibiškai kontratakuoti.

„Darussafaka“ gynėjai ir antrosios linijos krepšininkai yra vieni greičiausių ir veržliausių Eurolygoje. Be trijų paminėtų itin aštriai puolime rungtyniaujančių žaidėjų, dar galima įvardyti Dairį Bertanį, Willą Clyburną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Silpnoką priekinę liniją gerokai sustiprino A. Žižičius, kuris pranoksta visu lūkesčius. Kroatas pelno 9,4 taško, atkovoja 7,8 kamuolio.

Dabar nuostabios sportinės formos yra B. Wanamakeris. Jis per keturias paskutines dvikovas renka po 19,2 taško. Ant bangos ir tritaškius metantis sunkusis puolėjas Adrienas Moermanas. Prancūzas per penkias pastarąsias dvikovas pelno po 13 taško (jo vidurkis 9,7).

Tiesa, suprastėjo J. Andersono, S. Wilbekino, Luke‘o Harangody sportinė forma. Buvęs žalgirietis J. Andersonas iš trejų paskutinių rungtynių dvejose nesurinko nė taško! W. Clyburnas dabar per du mačus pataikė tik 6 metimus iš 22. S. Wilbekinas pastarosiose dvejose rungtynėse sukrapštė tik po 3,5 taško (vidurkis 11,2).

REKLAMA

„Darussafaka“ yra dvitaškius blogiausiai metanti Eurolygos komanda (48 proc.), tačiau daug ir taikliai atakuoja iš toli – vid. atlieka 24 tritaškius, tikslą pasiekia 9,4 (trečioji vieta).

„Žalgiriui“ svarbiausia sugaudyti varžovų antrosios linijos žaidėjus, pirmiausia – B. Wanamakerį. Po pergalės prieš CSKA kauniečiai turėtų būti ant didžiulės bangos.

Kita vertus, po tokių įsimintinų ir neeilinių pergalių būna nelengva maksimaliai susitelkti dvikovai. Tikėsimės, kad taip nenutiks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų