REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stresas nevisada yra neigiamas dalykas. Jis mobilizuoja pajėgas, kada reikia atlikti greitus ir svarbius sprendimus. Stresas trumpuoju periodu priverčia sureaguoti į artėjančias grėsmes, išvengti nelaimių.

Stresas nevisada yra neigiamas dalykas. Jis mobilizuoja pajėgas, kada reikia atlikti greitus ir svarbius sprendimus. Stresas trumpuoju periodu priverčia sureaguoti į artėjančias grėsmes, išvengti nelaimių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugybei šiuolaikinių žmonių gyvenančių beprotiško tempo sąlygomis iškyla dilema, kaip gerai dirbti ir maksimaliai išnaudoti „gerojo“ streso naudas, bet neparsinešti įtampos į namus ir laisvalaikį.

REKLAMA

Ilgalaikis arba lėtinis stresas yra žalojantis veiksnys sukeliantis neigiamas būsenas ir ligas. Ilgalaikiai jo padariniai kenkia ne tik kūnui, bet ir tarpusavio santykiams su artimaisiais, didina polinkį vartoti svaigalus, nesveikai maitintis.

Masažo erdvės „Skliaustuose“  specialistė Simona Mikalauskaitė pataria, kuriuos darbinio streso sukeliamus padarinius kūnui, neutralizuoja arba sumažina masažo procedūros.

1. Nemiga ir miego sutrikimai

Atpalaiduojantis masažas, esant poreikiui ir visas masažų kursas, pagerina miego kokybę, leidžia pailsėti ir pasinerti į giliausias miego stadijas. Masažas įjungia smegenys alfa bangas, kurios susidaro medituojant, masažo metu ir negiliose miego stadijose. Alfa bangas generuoja sveikas žmogaus organizmas.

REKLAMA
REKLAMA

2. Raumenų įtampa

Stresas ir sėdimas darbas yra tiesiausias kelias į nugaros skausmus ir įtampą pečių juostoje arba nugaros apačioje. Raumenys užsispazmuoja ir “susirakina“ , - nebegali atispalaiduoti.

Tai veda į lėtinį maudimą arba aštrų skausmą. Gydomojo, sportinio masažo metu masažuotojas taikydamas specialias technikas pasiekia, kad įtemptos ir skaudamos vietos atsipalaiduotų, o sustingę raumenys vėl taptų elastingi.

3. Depresija, Nerimas,Nuovargis

Lėtinis stresas ir nuovargis gali sukelti depresines nuotaikas ar nuolatinio nerimo sindromą. Masažuotojas įvertinęs streso pobūdį atliks masažą, kuris arba sunaikins nerimą ir nukels į meditacinę būseną, arba specialia masažo technika paskatins laimės hormonų išsiskyrimą, taip sumažindamas depresiją sukeliančių pykčio hormonų (kortizolio) poveikį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Susilpnėjusi imuninė sistema

Ilgalaikis stresas taip išvargina organizmą ir išnaudoja mikroelementų, vitaminų atsargas organizme, kad jis pasidaro neatsparus kasdienėms virusų ir bakterijų atakoms.

Reguliariai atliekami viso kūno limfodrenažiniai masažai suaktyvina imuninę sistemą, pagreitina medžiagų apykaitą ir veikia raminančiai. Šį masažą galima darytis ir iš karto po ligos, ir kaip prevencinę sveikatinimo priemonę.

5. Aukštas kraujospūdis

Turbūt visi eate girdėję posakį „sudaužyta širdis“, „mirė iš širtgėlos“, tai atspindi koks didelis poveikis tenka mūsų širdžiai, kada užklumpa stresas. Aukštas kraujospūdis ir širdies kraujagyslių ligos yra turbūt vienas iš rimčiausių streso padarinių.

REKLAMA

Masažai negali atstoti kraujospūdžio kontrolės vaistais, tačiau bendrai gerina organizmo būklę. Rūpinantis kūnu, kraujotakos sistemos veikla taip pat pagerės. Streso eliminavimas palengvina širdies darbą.

6. Svaigalų ir rūkalų vartojimas

Didžiausi SPA ir masažo erdvių konkurentai yra barai. Kodėl? Žmonių pasąmonėje įsišaknijęs požiūris, kad geriausias atsipalaidavimo būdas po sunkios dienos yra vyno ar viskio taurė, o kartais ir visas butelis. Dar daug darbuose vykstančių sandorių yra patvirtinami užsitraukiant „taikos pypkę“.

REKLAMA

Alkoholis blogina miego kokybę, neleisdamas kūnui panirti į giliausias miego stadijas. Užnuodija organizmą, taip pablogindamas kepenų darbą, bei lėtina medžiagų apykaitą ir susilpnina imunitetą. Kitais žodžiais tariant, daro visus priešingus veiksmus, negu kūno masažai. Beje mažinti stresą masažais daug pigiau!

7. Virškinimo problemos

Stresas, o ypač nerimas, tiesiogiai veikia skrandžio veiklą. Vieni žmonės veikiami streso negali valgyti, kiti – atvirkščiai, valgo per daug, dar kitus pykina. Po kokybiškų ir pozityviai nuteikiančių masažų ciklo susinormalizuoja valgymo rėžimas ir pojūčiai pilvo srityje. Pagerėja peristaltika ir išnyksta sunkumo pojūtis pilve. Stresas, nerimas ir įtampa – šiuolaikinio, daug siekiančio ir dirbančio žmogaus palydovai. Suprantama, kad nevisada pavyksta to išvengti.

Norėjau pasidalinti, kad įmanoma pasilengvinti gyvenimą kitais būdais nepaliekant mėgstamos veiklos ir pasirūpinti savo kūnu, kol blogos būsenos netapo rimtomis problemomis trukdančiomis džiaugtis gyvenimu, kuris buvo susikurtas siekiant darbinių aukštumų. Sėkmės!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų