REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne paslaptis, jog liūdesys ar prasta nuotaika – pažįstamos emocijos ne vienam iš mūsų, ypač šaltuoju metų laiku. Tik štai, užsieniečiams, pasirodo, lietuviška depresija nė kiek nebaisi – prieš ketverius metus į Lietuvą iš Egipto atvykęs Ašrafas džiaugiasi priėmęs tokį sprendimą, sėkmingai plėtoja verslą ir padeda klientams bent trumpam pamiršti rūpesčius, pasineriant į profesionalaus masažo terapiją.

Ne paslaptis, jog liūdesys ar prasta nuotaika – pažįstamos emocijos ne vienam iš mūsų, ypač šaltuoju metų laiku. Tik štai, užsieniečiams, pasirodo, lietuviška depresija nė kiek nebaisi – prieš ketverius metus į Lietuvą iš Egipto atvykęs Ašrafas džiaugiasi priėmęs tokį sprendimą, sėkmingai plėtoja verslą ir padeda klientams bent trumpam pamiršti rūpesčius, pasineriant į profesionalaus masažo terapiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš saulėtojo Egipto – į tolimąją Lietuvą

„Kodėl Lietuva, kodėl būtent čia“ – tai klausimai, kuriuos Ašrafas girdi ne pirmą kartą. Jau penktus metus Lietuvoje gyvenantis egiptietis – vienas iš pavyzdžių, įrodančių jog didelis noras ir atkaklumas gali viską. Prieš atvykdamas čia, vyras gyveno Hurgadoje, Egipte. Turėjo puikų išsilavinimą, gerai apmokamą darbą, dar būdamas jaunas pelnė pripažinimą profesionalaus masažo srityje. Tačiau likimas ėmė ir iškrėtė pokštą – savo gimtajame krašte Ašrafas sutiko lietuvę.

REKLAMA

„Visuomet dariau tai, ko troško širdis, vadovavausi savo vidine intuicija. Tąkart ji man sakė ilgai nedvejoti ir keliauti ieškoti naujų pradžių“, - apie savo sprendimą su mylima moterimi grįžti į Lietuvą pasakoja Ašrafas. Pasiryžęs palikti turimą darbą, šeimą bei artimuosius, vyras susikrovė lagaminus ir patraukė į šalį, apie kurią iki tol nebuvo nieko girdėjęs.

O čia pradžia tikrai nebuvo lengva. Teko išsiaiškinti užsieniečiams keliamus imigracijos reikalavimus, sutvarkyti gausybę popierių, pasirūpinti leidimu gyventi. Ne mažiau stebinantis pasirodė ir kultūrinis skirtumas – prie pietietiškų bendravimo ypatybių pripratęs Ašrafas Lietuvoje buvo pasitiktas gerokai šalčiau: „Pirmą kartą atvykęs į Lietuvą klausiau, ar kas nenumirė. Gal kokia įžymybė, ar šalies vadovas? Visi atrodė tokie liūdni! Tik po kiek laiko supratau, jog susimąstę veidai, uždarumas – šiaurietiškos kultūros ypatumai. Čia žmonės kitokie – teko atprasti sveikintis su nepažįstamaisiais ar šypsotis be priežasties, antraip sulaukdavau įtarių žvilgsnių. Kita vertus, geriau susipažinus pamatai, jog žmonės nuoširdūs ir svetingi, vertina draugystę, yra išsilavinę ir turi puikias manieras. Be to, dievinu lietuvišką maistą, o savaitgaliais kartais verdu cepelinus“.

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt dėl savo spinduliuojamo entuziazmo, galbūt dėl turimų gabumų ar draugų pagalbos, tačiau Ašrafas šiandien laisvai kalba lietuviškai.

„Buvo laikas, kai sėdėdavau autobuse ir galėjau girdėti, ką apie mane šneka žmonės. Dėl mano tamsaus gymio dažnai būdavau palaikomas musulmonu, tačiau ir tai netiesa – esu ortodoksų tikėjimo. Dabar nebejaučiu jokio diskomforto, pats kartais pašmaikštauju, su draugais pasijuokiame iš įvairių epitetų”, - apie patirtis kalba Ašrafas.

Kalbėti ir skaityti jis išmoko Vilniaus universitete vos per pusmetį, o už pasiektus rezultatus dėkoja sutiktiems profesoriams: „Visuomet prisiminsiu ir girsiu dėstytoją Virginiją, kurią sutikau filologijos fakultete. Tai ji sužadino meilę Lietuvai ir paskatino pažinti lietuvių kultūros turtus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sėkmingas karjeros startas Lietuvoje

Masažisto duona Ašrafas sako susižavėjęs dar vaikystėje, kai su tėčiu stebėdavo mėgstamiausio sporto – futbolo varžybas. Matydamas dirbančius kineziterapeutus, profesionalius masažistus, gydančius jo mėgstamiausius sportininkus, Ašrafas suprato taip pat norįs padėti žmonėms pasijusti geriau. Taigi atvykus į Lietuvą noras užsiimti savo svajonių profesija niekur nedingo. Iš pradžių dirbęs privačiame masažo salone kaip samdomas darbuotojas, vėliau Ašrafas nusprendė žengti į priekį ir atidaryti atskirą masažų studiją: „Jaučiau, kad sustojau vietoje, nebetobulėjau. Todėl po dvejų metų nusprendžiau rizikuoti ir siekti didesnio tikslo.“

REKLAMA

Vos pradėjęs Ašrafas jau turėjo nemažą klientų būrį: „Lietuva – maža šalis, čia greitai sklinda žinia, todėl žinia apie mano teikiamas paslaugas greitai perėjo iš lūpų į lūpas“. „Auksinių rankų savininkas“, „masažas, išgydęs mano nugarą“ ir panašių atsiliepimų dabar galima pamatyti specialisto „Facebook“ paskyroje. Tačiau jis pats savo rezultatus vertina kukliai ir sako, kad bet kuris žmogus, mylintis savo darbą, jį atliks gerai, taip darydamas laimingais ir kitus.

Masažas – kaip terapija

Lietuvoje masažo paslaugas siūlo vis daugiau specialistų: nuo SPA iki gydytojų kabinetų – procedūrų pasiūla didžiulė, tačiau ne visuomet aišku, ką pasirinkti bei koks yra skirtingų procedūrų poveikis. Profesionalaus masažisto išsilavinimą turintis Ašrafas sako, kad tinkamiausią masažą gali parinkti tik pats specialistas: „Uždedi rankas ir jauti. Jauti, ar žmogus įsitempęs, ar netaisyklingai pakrypęs, galbūt tiesiog išsekęs ir be jėgų. Kiekvienu atveju taikau skirtingą terapiją, kiekvienam individualiai parenku masažo techniką“.

REKLAMA

Pasak specialisto, gerai atliktas masažas yra viena geriausių priemonių mažinti stresui, depresijai, skausmams: „Po gerai atliktos procedūros turėtumėte jaustis lengvai, maloniai, būti atsipalaidavę. Ne visada gali būti labai gera, priešingai – kartais gali kiek skaudėti, jeigu tai, pavyzdžiui, gydomasis masažas, tačiau svarbiausia – kad būtų jaučiamas pokytis“.

Ašrafas teigia pastebintis ir dar vieną masažo galią – tai sukuriamas emocinis ryšys. „Masažas – kaip terapija. Žmonės ateina ne tik fizinės procedūros – jie ateina pabendrauti, mėgsta pasipasakoti ir būti išklausyti. Nepatikėtumėte, kiek problemų galima išspręsti vien masažo seansų pagalba“, - šypsosi rytietiškus masažus atliekantis specialistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ateities kol kas nespėlioja

Paklaustas, kokius planus kuria artimiausiai ateičiai, Ašrafas sako nemėgstantis prognozuoti. „Kol kas mano planuose – plėsti verslą, įsitvirtinti Vilniuje, kurti šeimą. Aš, kaip ir visi, kartais „stresuoju“, kartais liūdna, žiemos – šaltos, bet man čia patinka. Jeigu tektų kraustytis – tai nebent namo. O šiaip, tikiu, kad nesvarbu, kur esi, svarbu, kad jaustumeisi lamingas, kad jaustumeisi laisvas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų