REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
„Lietuvos rytas“ - „Nižnij Novgorod“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Prieš savaitę Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ krepšininkus sumindęs „Lietuvos rytas“ tai pakartojo ir namuose. Tomo Pačėso auklėtiniai gražiose akiai rungtynėse 99:73 susitvarkė su varžovais iš Rusijos.

52

Prieš savaitę Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ krepšininkus sumindęs „Lietuvos rytas“ tai pakartojo ir namuose. Tomo Pačėso auklėtiniai gražiose akiai rungtynėse 99:73 susitvarkė su varžovais iš Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors pačioje susitikimo pradžioje svečiai buvo priekyje, tačiau vėliau gerą bangą pagavęs „Lietuvos rytas“ nurūko į priekį.

REKLAMA

„Nižnij Novgorod“ ekipa trečiajame kėlinyje dar buvo sumažinusi persvarą iki vienženklės, tačiau atsigavęs sostinės klubas vėl nutolo ir svečiams apie sugrįžimą į rungtynes pagalvoti nebeleido.

Susitikime netrūko gražių epizodų. Ne kartą efektingai lanką drebino Drew Gordonas, keletą kartų iš viršaus krovė ir Adamas Lapeta. Corey Fisheris puikiai dalino kamuolius, o viename epizode pataikė neįtikėtiną tritaškį su pražanga.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos rytas“: L. Kisielius 24 (6/7 dvit., 4/5 trit., 3 atk. kam., 23 naud. balai), D. Gordon 17 (10 atk. kam.), C. Fisher (8 rez. perd.) ir D. Logan po 14, R. Giedraitis 12, J. Jucikas 9.

„Nižnij Novgorod“: P. Gubanov 17, D. Kane ir K. Boynton po 14, S. Sander Vene ir I. Strebkov po 10.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Rungtynes dėjimu iš viršaus pradėjo Julius Jucikas, o pati susitikimo pradžia buvo nerezultatyvi. Sužaidus keturias minutes, rezultatu 13:8 pirmavo Rusijos klubas.

Buvęs „Žalgirio“ žaidėjas Simas Sanderis Vene atidarė savo taškų sąskaitą tritaškiu, „Siemens“ arenoje susirinkę žiūrovai estą nušvilpė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingu dėjimu iš viršaus pasižymėjo Drew Gordonas, jam kamuolį ore pakabino Corey Fisheris. Po pirmojo kėlinio „Lietuvos rytas“ pirmavo 22:17.

Antras kėlinys

Davido Logano tritaškis ketvirtąją kėlinio minutę atitolino sostinės ekipą per 8 taškus (32:24).

Dar keletas sėkmingų „Lietuvos ryto“ atakų ir Laimonas Kisielius skirtumą didina iki dviženklio pirmą kartą susitikime (40:29).

Drew Gordonas tiesiog skraidė aikštėje ir jau trečią kartą sukovė kamuolį iš viršaus. Besidžiaugdamas Laimonas Kisielius už varžovų trenerį paprašė minutės pertraukėlės. Puolimo variklį užsukusi sostinės komanda prieš didžiąją pertrauką pirmavo 51:34.

REKLAMA

Trečias kėlinys

Antrąją rungtynių pusę vilniečiai pradėjo užtikrintai: iš pradžių krito tritaškis, o tada Adamas Lapeta krepšį sudrebino dėjimu iš viršaus ir persvara išaugo iki 20-ties taškų.

Puikaus žaidimo sostinės komanda visą ketvirtį nedemonstravo ir, likus žaisti mažiau nei tris minutes, skirtumas sumažėjo iki vienženklio (64:55). Po trijų kėlinių „Lietuvos rytas“ pirmavo 71:59.

Ketvirtas kėlinys

Neįtikėtiną tritaškį su pražanga greitos atakos metu pelnė Corey Fisheris, o su teisėjais nesutikęs varžovų treneris užsidirbo techninę pražangą. Per vieną ataką, įskaitant L. Kisieliaus dėjimą, aikštės šeimininkai pelnė 7 taškus ir atitrūko 78:60.

Daugiau varžovams apie priartėjimą net pagalvoti neleidę vilniečiai iškovojo įtikinamą pergalę.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų