REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Rūsys (nuotr. Fotolia.com)

Valant rūsį daugiabutyje Šilutėje trečiadienį rastas prieštankinės minos muliažas.

10

Valant rūsį daugiabutyje Šilutėje trečiadienį rastas prieštankinės minos muliažas.

REKLAMA

Dariaus ir Girėno gatvėje 20 esančiame bendrabučio tipo daugiabutyje prieštankinę miną TM aptiko namo administratoriaus, bendrovės „Mano Būsto“ darbuotojai. Jie apie radinį operatyviai informavo daugiabutį administruojančią bendrovę bei Bendrąjį pagalbos centrą.

Į įvykio vietą netrukus atvyko Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnai, kurie aptvėrė teritoriją bei iškvietė Antiteroristinių operacijų rinktinę „Aras“ Atvykę išminuotojai netruko įvertinti, kad mina – mokomoji. Muliažą pareigūnai pasiėmė, pranešė bendrovė „Mano Būstas“.

Namą administruojanti įmonė buvo pasiruošusi reaguoti iki galo ir esant reikalui evakuoti gyventojus. Minėtame daugiabutyje būtų tekę skubiai belstis į 60-ies butų duris. Prieštankinė mina – galbūt sovietinių laikų palikimas. Ją nuo tikro sprogmens atskirti gali tik specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šilutėje rastą mina kol kas tikrai galime laikyti išskirtiniu radiniu. Tai puiki pamoka visų daugiabučių gyventojams, kad keistų daiktų kaupimas gali turėti nemalonių pasekmių. Istorija baigėsi laimingai, bet į įvykio vietą buvo kviečiamos tarnybos, pareigūnai gaišo laiką“, – sakė įmonės atstovai.

REKLAMA

Šilutėje daugiabučių rūsiai pradėti valyti bendradarbiaujant su priešgaisrine tarnyba. Dariaus ir Girėno gatvėje 20 name rūsį valyti prireikė, kai gyventojai neatsižvelgė į administratoriaus ir priešgaisrinės tarnybos reikalavimą savarankiškai susitvarkyti bendrąsias patalpas. Gaisro atveju jos būtų kėlusios sunkumų ugniagesiams patekti į rūsį.

„Gyventojams norime dar kartą priminti, kad bendrosiose patalpose draudžiama kaupti daiktus. Jie užtveria avarinius praėjimus ir nelaimės atveju gali sukelti pavojų saugumui“, – įspėja „Mano Būsto“ atstovai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų