REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geležinė gynyba, maksimalus energijos užtaisas, nuostabus Kevino Pangoso pasirodymas. Daugiausia šie veiksniai lėmė Kauno „Žalgirio“ krepšininkų pergalę 79:74 Eurolygos rungtynėse su čempiono titulą ginančiu ir dabar pirmaujančiu Maskvos CSKA klubu.

Geležinė gynyba, maksimalus energijos užtaisas, nuostabus Kevino Pangoso pasirodymas. Daugiausia šie veiksniai lėmė Kauno „Žalgirio“ krepšininkų pergalę 79:74 Eurolygos rungtynėse su čempiono titulą ginančiu ir dabar pirmaujančiu Maskvos CSKA klubu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ krepšininkus supurtė ir mobilizavo antroji trenerio Šarūno Jasikevičiaus techninė pražanga ir jo išvarymas iš aikštės. Tačiau ne tai buvo pagrindinė sėkmės priežastis. Žalgiriečiai „raudonarmiečiams“ leido sukrapštyti tik 74 taškelius (iki vakarykštės dvikovos CSKA vidutiniškai įmesdavo po 89). Tai pats blogiausias Rusijos komandos rezultatas šio sezono Eurolygoje. Pirmojo mačo dalyje šeimininkai praleido 45 taškus, o antroje – vos 29!

REKLAMA

Kauniečiai visiškai supančiojo Eurolygos asą Nando de Colo, kuris išstenėjo tik 11 taškų, pataikė vos vieną tritaškį iš šešių. Tai buvo vienas pačių blogiausių prancūzo pasirodymų šį sezoną. Taip, N. De Colo ne kartą prametė būdamas laisvas, tačiau apskritai „Žalgirio“ gynyba prieš jį buvo kone tobula.

Čia reikėtų liaupsinti ne tik Leo Westermanną, Edgarą Ulanovą, kurie didžiąją rungtynių pusę dengė varžovų žvaigždę, bet ir Augusto Limą. Brazilas itin efektyviai stabdė prancūzą, kai šiam užtvaras statė aukštaūgiai. Komunikacija ginantis buvo nepalyginami geresnė nei per daugelį ankstesnių rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai oponentus privertė suklysti net 21 kartą! (iki tol CSKA padarydavo 14,5 klaidos). Be to, leido atkovoti vos 21 kamuolį (varžovų vidurkis buvo 32,5).

Maskviečiai, kurie geriausiai Eurolygoje atakuoja iš tolimų distancijų, pataikė tik 6 tritaškius (vid. mesdavo po 9,5), iš toli atakavo 35 proc. taiklumu (sezono vidurkis buvo 42 proc.).

Arenos šeimininkų energijos užtaisas buvo tiesiog įspūdingas, nors varžybų tvarakaraštis pastaruoju metu kur kas palankesnis CSKA krepšininkams. Jie savaitgalį nežaidė VTB Jungtinės lygos rungtynių, praėjusį Eurolygos mačą žaidė ketvirtadienį, o „Žalgiris“ su Madrido „Real“ – penktadienį. Be to, žalgiriečiai savaitgalį dar kovojo LKL fronte. Penktadienį jau laukia mūšis Stambule su „Darussafaka“. Taigi Kauno klubas per savaitę bus sužaidęs net keturis mačus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar solidus buvo ir „Žalgirio“ puolimas. Tai, kad puikiai judėjo kamuolys, rodo net 24 atlikti rezultatyvūs perdavimai (vidurkis buvo 18,5). Kauno ekipos įžaidėjas K. Pangosas įskraidino 5 iš 8 tolimų bombų, sukaupė 21 tašką, surinko 19 naudingumo balų. Abu šie rodikliai – jo rekordas elitiniame žemyno turnyre.

Tiesa, kanadietis šį sezoną rungtyniauja labai banguotai. O stabilumas juk meistriškumo rodiklis. K. Pangosas sužaidė tik šeštas geras rungtynes iš 19-os. Per 10 mačų šį sezoną žalgiriečių atakų organizatoriaus naudingumas svyravo nuo minus 5-ių iki 4-ių naudingumo balų. Nors CSKA gretose nebuvo kamuolio burtininko Milošo Teodosičiaus, bet „raudoniji armija“ ir be jo turi gausybę grėsmingų kozirių. Juos kauniečiai vakar neutralizavo. Rusijos sostinės ekipos biudžetas už „Žalgirio“ didesnis apie penkis kartus.

Ši pergalė reikšminga ne tik dėl to, kad „Žalgiris“ pirmą kartą šiuolaikinės Eurolygos istorijoje pirma kartą davė į kaulus „iki dantų ginkluotam“ Rusijos milžinui, ne tik dėl to, kad pagerino padėtį turnyro lentelėje, bet ir todėl, kad Lietuvos čempionai turbūt patikėjo, kad gali nugalėti bet ką. Jei Š. Jasikevičiaus auklėtiniams dabar užaugtų sparnai, kas nėra nerealu, viltis patekti į atkrintamąsias varžybas dar nežlugo. Iš 11-os likusių dvikovų reikėtų laimėti kokias 7-ias ar 8-ias. Tai prilygtų mažam stebuklui, tačiau vakar kauniečiai parodė, kad nieko nėra neįmanomo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų