REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas pavasario sesiją kovo 10-ąją pradės Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vadovo Romo Valentukevičiaus atstatydinimo klausimu.

Seimas pavasario sesiją kovo 10-ąją pradės Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vadovo Romo Valentukevičiaus atstatydinimo klausimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atleisti VTEK pirmininką siūlo iniciatyvos teisę turinti Seimo valdyba, po jos posėdžio trečiadienį žurnalistams patvirtino Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

REKLAMA

„Pirmajame plenariniame posėdyje tas klausimas bus, teiksiu aš, valdybos sprendimu. Kadangi valdyba turi iniciatyvos teisę atstatydinimui, vienbalsiai valdyboje buvo nuspręsta, kad šis klausimas būtų pristatytas“, – sakė V.Pranckietis.

Pagal Seimo statutą, pasiūlymą atleisti iš pareigų Seimo skiriamą institucijos vadovą gali pateikti Seimo valdyba, komitetas ar ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių. Sprendimas atleisti institucijos vadovą dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu, tam reikia daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Seimo pirmininkas paragino trauktis R.Valentukevičių iš pareigų, nes šis priėmė vienasmenį sprendimą, jog parlamentarė Greta Kildišienė neprivalėjo deklaruoti, kad naudojasi mamos iš „Agrokoncerno“ nuomojamu automobiliu.

V.Pranckiečio vertinimu, savo veiksmais R.Valentukevičius pažemino institucijos reputaciją.

Antradienį VTEK vadovas paskelbė nesitrauksiantis, nes nesijaučia nusižengęs įstatymams.

„Aš nesijaučiu nė trupučiuko kaltas ir nusižengęs Konstitucijai, įstatymui ar VTEK reglamentui, atsakydamas Seimo narei į jos prašymą paaiškinti, ar ji privalo deklaruoti (interesus), ar neprivalo“,– antradienį žurnalistams Seime sakė R.Valentukevičius. Jis tvirtino norintis pasitikėjimą pasitikrinti Seime. „Todėl aš nejausdamas jokios kaltės atsistatydinimą atmetu ir parašiau prašymą Seimo pirmininkui, kad spręstų mano pasitikėjimo klausimą Seime“, – sakė VTEK vadovas.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos vadovo kandidatūrą teikia Seimo pirmininkas, o dėl jo paskyrimo ir atleidimo balsuoja visas parlamentas. R.Valentukevičiaus kandidatūrą praėjusios kadencijos Seime pateikė tuometinė parlamento pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė. Ji aiškino, kad jos vaidmuo tąkart buvęs formalus, nes pagal tuometinės koalicijos susitarimą teisė pasiūlyti VTEK vadovo kandidatūrą buvo patikėta „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai, kuri ir pasiūlė R.Valentukevičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų